Vain mummot leipoo ja tarjoo kuivakakkua!
Kommentit (11)
joku kuorrutettu suklainen. Ilahtuis sunkin perhe ja vieraat.
Tää mummo rakastaa kardemummakakkua. Lapset suklaakakkua, monet tiikerikakkua, osa kentakialaista, osa arabialaista, osa sydämen surujen kakkua...
Siis meilläkin ollaan niin mummoja koko perhe. Ihania ovat kuivakakut.
Ja jos rengasvuoka on niin laast siison ;-), niin ostaa vaikka eri muotoisen silkonivuoan ja kokeilee siihen tai tekee vaikka muffineja kuivakakkutaikinasta.
Vanhin tyttäreni on vasta 7! Missä se pitää muksuaan?
Kuivakakun ja pullan vääntäjä
Kuivakakku on ihanaa jos siihen tekee kastikkeen, tai kokeilee erilaisia variaatioita. Esimerkiksi ananas-porkkanakakku on tosi hyvää, samoin kostea suklaakakku vaniljakastikkeella, ja appelsiinikakku suklaakuorrutteella. Mielikuvitusta kehiin ap!
Vähän solidaarisuutta kehiin, kiitos! Vesi nousee kielelle, kun noita kuitvakakkuja ajattelee. Voisitteko pliis laittaa reseptejä???
Vaan oikeaoppinen sana on KAHVIKAKKU.
Kuivakakusta tulee mieleen että se on kuiva, vaikka niin ei ole. Varsinkin joku mehevä porkkanakakku ei ole kuivaa nähnytkään ;)
vastakohta kostutetulle kakulle. Ajalta jolloin laivottiin vain näitä kahta sortimenttia.
Aurinkoinen ananaskakku:
200g voita
2 dl sokeria
2 suurta munaa
4 ananasrengasta
2 dl karkeaa porkkanaraastetta
1 dl rouhittua pähkinää
1 sitruunan raastettu kuori (voi jättää poiskin)
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
Pese sitruunan kuori, pilko anankset ja rouhi pähkinät, raasta porkkanat. Sekoita jauhoihin inkivääri ja leivinjauhe. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi ja lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kaapimella taikinaan loput ainekset. Kaada taikina vuokaan ja paista 50 minuuttia uunin alaosassa 175: ssä asteessa. HUOM: tän kakun täytyy jäähtyä hyvin ennen kuin sitä voi leikata, ja jos malttaa niin sen kannattaa antaa mehustua seuraavaan päivään jotta maut tulee esille. Raikas ja mehevä kakku!
Nopea suklaakakku
3dl sokeria
2,5 dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua ja jäähdytettyä voita
2 kananmunaa
1,5 dl kuumaa vettä
Sekoita suuressa kulhossa sokeri, jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kaakaojauhe. Lisää sulatettu margariini, munat ja lopuksi kuuma vesi hyvin sekoittaen. Kaada taikina vuokaan (älä aikaile, leivinjauhe alkaa reagoida heti) ja paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 40 minuuttia. Tämä kakku jää sisältä vähän kosteaksi, mut on rakenteeltaan ja maultaa tosi hyvä, samaan aikaan kevyt ja täyteläinen. Tähän vielä kaveriksi vaniljakastiketta, niin kelpaa tarjoilla vieraille. Teen tätä jos on nopeasti saatava jotain tarjottavaa - tämä ei vaan voi epäonnistua, ja tän voi tarjoilla lämpimänä heti uunista.
Mehevä appelsiinikakku:
200g voita
2dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
1 appelsiini
1 dl kahvikermaa
Kostuttamiseen appelisiinimehua.
Pese appelsiini ja raasta kuori.Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen. Lisää kuiva-aineet, kerma ja appelsiininkuori. Sekoita tasaiseksi ja paista vuoassa uunin alaosassa 50 minuuttia 180:ssä asteessa. Kiehauta kostutusmehu ja kaada se kypsän kakun päälle. Kumoa kakku jäähtyneenä, ja tarjoile vaikkapa just suklaakastikkeen kanssa. :)
200g taloussuklaata
150g voita
2,5 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
0,5 tl muskottipähkinää
4 kananmunaa
1 prk ranskankermaa
2 rkl rommia
1 ps mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
Paloittele suklaasta puolet rouheeksi ja sulata toinen puoli. Vatkaa huoneenlämpöinen voi , fariinisokeri ja mausteet vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon ranskankerma, suklaat ja rommi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan siivilän läpi. Paista 175 asteessa n. tunti. Sirota valmiin kakun päälle tomusokeria tai kaakaojauhetta.
Vierailija kirjoitti:
vastakohta kostutetulle kakulle. Ajalta jolloin laivottiin vain näitä kahta sortimenttia.
Kahvikakuiksi näitä kuitenkin kutsuttiin 50-luvulla. En ole koskaan kuullut tai nähnyt kuivakakuksi kutsuttavan muualla kuin täällä verkossa ja olen silti jo seitsemänkymppinen. Ei ole ihme että ei houkuttele "kuivan" kakun leipominen. Olen ajatellut että nuori väki kutsuu niitä kuivakakuiksi Kahvikakkureseptejä on todella monenlaisia ja niitä on helppo muunnella. Suosittelen ostamaan laadukkaan, kauniin kahvikakulle sopivan vuoan. Itse suosin Nordic Warea.
minä leivon kuivakakkua, lapset leipovat, ja kun kysyn, mitä leipoisin, aina toivotaan kuivakakkua.