Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hyvä pannukakkuresepti?

Vierailija
24.02.2010 |

Hoksasin tuossa kun makaronilaatikkoa tein että nyt kun on uuni lämmin niin tekaista myös pannarin. Oisko jollakin hyvä resepti nyt mielessä? :)

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

haluaisin! Mun pannukakuista tulee aina sellaisia lättyjä. Haluaisin kunnon paksun pannukakun, pitääkö munia laittaa enemmän, vai mikä sen tekee?

Vierailija
2/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

että perusohjeeseen lisätään 1-2 munaa ja jauhoja vähennetään 0,5-1 dl. Vispaa hyvin ja kyllä tulee kuohkea :).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja nestemäärästä puolet vehnäjauhoja. 4 munaa. Hiukan suolaa. Annan asettua ennen paistamissa. Paistan melkein 250 asteessa, kunnes näyttää hyvältä. Näin äitini teki 70-luvulla:-)



Riippuu tietysti pellin koosta, mun pelti ei ole mikään erityisen iso, joten tällä tapaa tulee sellainen n. 2 cm paksu. Lisää kamaa, jos haluaa paksumman:-)

Vierailija
4/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli siis litra maitoa,

5dl vehnäjauhoja,

4 munaa

ja hiukan suolaa.

Lämpö n.225? Noin 30min?

Vierailija
5/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

6dl maitoa

2 munaa

1rkl sokeria

1tl suolaa

1/3tl vaniljasokeria

4dl vehnäjauhoja

3/4dl sulatettua voita



Sekoita maito, munat ja "mausteet" ja lisää sitten jauhot. Lopuksi sekaan sulatettu jäähtynyt voi. Paista 20min. 200 asteessa.

Vierailija
6/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

nimellä maailman paras pannukakku! On sitten taivaallista. Vanilijasokeria vaan reulusti ja voita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuleeko ok ilman voita ja rasvattomaan maitoon?

Vierailija
8/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistan siis kiertoilmalla 200 asteessa sen 20min. Ilman kiertoilmaa paistaisin samoilla asteilla 5-10min pidempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oivariinia, flooraa, leivontamargariinia.

Vierailija
10/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voilla saa vähän tummemman ja paistuneemman näköisen.

Mun ohje:

Maito ja jauhot sekoitetaan

Maito 8 dl

vehnäjauhot 4 dl

Annetaan puoli tuntia turvota/lämmetä

lisätään 3 huoneenlämpöistä kananmunaa

ja vajaa 1 tl suolaa

sekoitetaan

(lisätään voita 2 rkl tai 2 rkl ruokaöljyä)

paistetaan 200 asteessa noin puoli tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkä verran ois sopivasti?

Vierailija
12/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

(itse vatkaan aina ensin munat ja vähän sokeria ilman maitoa). Sitten ei ole "pannukakku". ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 litra maitoa

5 kananmunaa

1 tl leivinjauhetta

vähän sokeria (suoraan pussista kaadettu, ehkä 1 rkl)

1 tl leivinjauhetta

ihan tosi vähän suolaa.



200 astetta n. tunti ja kohoaa tosi kivasti uunissa ja sit laskee, kun otettu pois mutta on todella hyvää.



Sit hiukan kermavaahtoa ja mansikkahilloa. :)

Vierailija
14/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis vehnäjauhoja sen verran, että taikinasta tulee paksua ja vispilällä käsin vatkataan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi, semmonen paksu pannari on kamalaa. Sehän jää ihan raa'aksi sisältä. 6 dl maitoa on sopiva määrä pellilliseen, siihen 2 munaa, sopivasti jauhoja, sokeria, vaniljasokeria ja rasvaa. Jos haluaa kuohkean, voi laittaa vähän leivinjauhetta tai vissyä.

Vierailija
16/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

t.17

Vierailija
17/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googleta: maailman paras pannukakku. Meidän lapset on siihen ihanan hulluina! Rapea päältä, pehmeä sisältä!

Vierailija
18/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sanoin et kohoaa kivasti uunissa ja laskee sitten. On siis muutkin kuin minä sanoneet, että on hyvää.



Ei oo mikään sitkeä lätty mitä joskus muinoin koulussa oon syöny esimerkiksi. No kukin tekee tavallaan mut en ite laittais mitään rasvaa ja vaniljasokeria. Pannukakku pannukakkuna ja vaniljasokerit sitten johonkin muuhun leivonnaiseen.



t. 15/16

Vierailija
19/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

verran, että tulee paksua. En puhunu mitään pannukakun paksuudesta. 15

Vierailija
20/25 |
24.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katsotaas mitä tuosta tulee, juuri laitoin uuniin. Voi olla että menee vähän pilalle kun pelti on tosi kiero. Täytyy ostaa kyllä heti seuraavalla kauppareissulla uusi pelti.