Help! Saiskos UUSIA reseptejä, esim. laatikkoruokiin. ov
Alkaa pikkuhiljaa tympimään nuo samat keitot ja makaronilaatikot ja muussit ym. Saiskos jotain uusia ohjeita?
Kaikki muut kelpaa, mutta allergioiden takia ruuassa ei saisi olla paprikaa eikä tomaattia (eikä myöskään ketsuppia), myös mikään vahvasti maustettu ruoka ei kelpaa (=allergioiden takia).
Kaikki muut ruoka-aineet sopii :)
Kommentit (18)
Eli peruna-sipulisekoitus, kinkkusuikaleita/broileria/savulohta, kermaa ja uuniin.
Tai valmista perunamuusia, jauhelihaa ja uuniin eli perinteinen perunasoselaatikko.
Siitä tuli meillä heti krantun muksun suosikki, ei pidä makaronilaatikostakaan mutta tuo uppoaa :) Ite tykkään Myllyn paras -sivuilta löytyvästä bataatti-sinihomejuustolaatikosta, mutta onko sh-juusto liian vahvaa? Sekin meillä uppoaa kolmevuotiaalle kuin häkä.
käyttämällä Kippari-ruokakermaa tai sitten vaihteeksi Apetitin kerma- tai juustokermaperunoita, jolloin ruokakermaa ei tarvita lainkaan. Niihin saa tehtyä myös hyvän ja nopean lohikiusauksen.
jauhelihakastike ja päälle muusattua perunaa. Päälle voi laittaa juustoa jos haluaa. Samlla reseptillä "makkarayllätys".
Tai kalavuoka, alle pinaattia ( sulatteu pakasteesta), sitten kalaa, mä laitan jotain vaaleaa kalaa ja sitten vähän savustettua lohta. Päälle kovaksi keitettyjä kananmunia lohkoina, juustokastike, ja sitten päälle muusattu peruna. Puoli tuntia- 40 minsaa n. 200 asteessa.
tonnikalaa ja makaronia vuoassa, tai
lenkkimakkara kuutioita ja makaronia
fetajuustoa ja makaronia vuoassa
hyvä on broitsusuikaleita, mustapippuri tuorejuusto (esim. Mustapekka), sipulia, pakastemaissia ja purkki kermaa. Sen voi syödä riisin tai pastan kanssa. Nopea, hyvä ja helppo!
on hyvä lasagnen ohje. Tomaattia en voi itsekään syödä, joten teen tomaattikastikkeen sijaan pelkän paistetun jauhelihan (mausteita maun mukaan).
Pizzan teen niin, että ostan valmiita pizzapohjia ja laitan öljyä ja valkosipulijauhetta (jos se käy), niin pohjaan ja muuten ihan normaalin pizzan. Tulee hyvän makuinen!
Maustamattomat lohisuikaleet paistetaan pannulla, maustetaan teelusikallisella hunajaa, mustapippurilla, suolalla, tillillä, basilikalla ja sitruumehulla. Päälle runsaasti kermaa. Sekoitetaan keitettyyn pastaan.
ja on ihan älyttömän hyvä. Ohjeessa on paprikaa, mutta sen voi hyvin jättää pois.
Linssipata
• 2 1/2 dl vihreitä linssejä
• 3 dl vettä
• 1 kanaliemikuutio
• 1 1/2 tl kuivattua minttua
• 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
• 3 rkl soijakastiketta
• 1 tl sokeria
• 1 sipuli
• 3 porkkanaa
• 1 punainen paprika
• 1 pieni kukkakaali
• 1 rkl rypsiöljyä
• suolaa
• mustapippuria
1.Huuhtele linssit hyvin ja pane ne likoamaan veteen puoleksi tunniksi.
2.Kiehauta kattilassa 3 dl vettä ja liuota kanaliemikuutio siihen. Lisää minttu, jeera, soijakastike ja sokeri. Sekoita.
3.Pilko sipuli ohuiksi veneiksi ja viipaloi porkkana. Pilko paprika ja kukkakaali reiluiksi paloiksi. Sipaise padan pohjalle kasviöljyä. Kaada liotusvesi linsseistä pois ja siirrä linssit pataan.
4.Lisää sipuli ja porkkana pataan. Ripottele pinnalle hiukan suolaa ja mustapippuria. Kaada päälle mausteliemi.
5.Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa ilman kantta 15 minuuttia, jotta kaikki ainekset lämpenevät kunnolla. Pane päälle kansi ja jatka kypsennystä 180 asteessa puolitoista tuntia.
Vinkki! Voit lisätä kypsään pataan myös kuutioitua tofua.
Mä tein tän ekan kerran punaisista linsseistä, kun ei ollut vihreitä ja aikamoista muusia tuli.
Ruskista broilerin jauheliha.
Samaan aikaan keitä kattilassa pakastesuikaleperunoita, hieman riisiä ja maun mukaan pakastekasviksia/maissia/herneitä.. lisää keitinveteen kanaliemikuutio
todella helpon ja nopean ruoan...eli broilerin rintaleikkeet pussiin. Sitten pilkot perunat pieniksi kuutioiksi kulhoon, lorautat hieman öljyä ja sekoitat sen kunnolla perunoihin. Sit lisää herne-maissi-porkkana sekoituspussi. Mausteeksi juoksevaa hunajaa ja perunamaustetta ja curryä. Toki kasviksia voi lisätä ja vaihdella, esim. parsakaali sopii tohon myös tosi hyvin! Ja mausteita voi myös lisätä maun mukaan, esim. valkosipulia, sahramia, yrttejä jne.
Sit vaan uuniin niin kauaks aikaa että kanat on kunnolla paistunu. Toimii :P On mun ukon lempiruoka, ehdottomasti ;)
Lohta ja kylmäsavulohta, perunaa, tilliä, sipulia, mustapippuria ja munamaito Valion 10% juustokermasta. Nam!! Ja ei sitten mitään kaameita perunasipulisekoituksia vaan ehtaa perunaa ja sipulia!
Lohta ja kylmäsavulohta, perunaa, tilliä, sipulia, mustapippuria ja munamaito Valion 10% juustokermasta. Nam!! Ja ei sitten mitään kaameita perunasipulisekoituksia vaan ehtaa perunaa ja sipulia!
kaupan lihat ei ole parhaimmasta päästä, mutta ihan hyvää niistäkin saa kun ei osta aivan halvinta lihaa.
Ihan peruskäristys muusilla, eli sipulin kuullotus , lihat pataan ja ruskistus, vettä hieman sekaan ja muhimaan kannen alle 1-1,5h. Lisäksi perunamuusia ja karpalo/puolukkahilloa. Aivan mielettömän hyvää!
Niin siis kysehän on tietysti makuasiasta. Kokemukseni mukaan itse suikaloitu peruna pitää uunissa paremmin rakenteensa ja makunsa kuin pakastealtaasta löytyvä valmissuikale. Kukin tietysti tekee niin kuin parhaaksi katsoo. Kehoitan kokeilemaan "oikeaa" perunaa. Mukavaa illanjatkoa kaikille tasapuolisesti, aamen!
Raastoin karkeaksi perunaa, lanttua, porkkanaa, selleriä, sipulia, palsternakkaa, silppusin pieneksi 4 Ukkopekka-juustomakkaraa, vähän suolaa, mustapippuria ja kaikki sekaisin ja vuokaan. Sekaan 2 prk ruokakermaa (15%) Uuniin 175-200 n. 1½ tuntia. Tein sen leivinuunissa niin nuo asteet ei ole ihan kohillaan. On maukasta.
kaupan lihat ei ole parhaimmasta päästä, mutta ihan hyvää niistäkin saa kun ei osta aivan halvinta lihaa. Ihan peruskäristys muusilla, eli sipulin kuullotus , lihat pataan ja ruskistus, vettä hieman sekaan ja muhimaan kannen alle 1-1,5h. Lisäksi perunamuusia ja karpalo/puolukkahilloa. Aivan mielettömän hyvää!
Eli pasta-broileri-herkkusienilaatikko
Keität pastan, paistat pekonisuikaleita ja paistat broilerisuikaleita ja maustat haluamallasi tavalla. Tuoreita herkkusieniä reilusti viipaloituina. Kaikki sekaisin vuokaan ja sekaan myös koskenlaskijajuustoa. Munamaito. Juustoraastetta päälle ja uuniin sama aika kuin lihamakaroonilaatikkokin.