Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Help! Saiskos UUSIA reseptejä, esim. laatikkoruokiin. ov

Vierailija
30.01.2010 |

Alkaa pikkuhiljaa tympimään nuo samat keitot ja makaronilaatikot ja muussit ym. Saiskos jotain uusia ohjeita?

Kaikki muut kelpaa, mutta allergioiden takia ruuassa ei saisi olla paprikaa eikä tomaattia (eikä myöskään ketsuppia), myös mikään vahvasti maustettu ruoka ei kelpaa (=allergioiden takia).

Kaikki muut ruoka-aineet sopii :)

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli pasta-broileri-herkkusienilaatikko



Keität pastan, paistat pekonisuikaleita ja paistat broilerisuikaleita ja maustat haluamallasi tavalla. Tuoreita herkkusieniä reilusti viipaloituina. Kaikki sekaisin vuokaan ja sekaan myös koskenlaskijajuustoa. Munamaito. Juustoraastetta päälle ja uuniin sama aika kuin lihamakaroonilaatikkokin.

Vierailija
2/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli peruna-sipulisekoitus, kinkkusuikaleita/broileria/savulohta, kermaa ja uuniin.

Tai valmista perunamuusia, jauhelihaa ja uuniin eli perinteinen perunasoselaatikko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siitä tuli meillä heti krantun muksun suosikki, ei pidä makaronilaatikostakaan mutta tuo uppoaa :) Ite tykkään Myllyn paras -sivuilta löytyvästä bataatti-sinihomejuustolaatikosta, mutta onko sh-juusto liian vahvaa? Sekin meillä uppoaa kolmevuotiaalle kuin häkä.

Vierailija
4/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

käyttämällä Kippari-ruokakermaa tai sitten vaihteeksi Apetitin kerma- tai juustokermaperunoita, jolloin ruokakermaa ei tarvita lainkaan. Niihin saa tehtyä myös hyvän ja nopean lohikiusauksen.

Vierailija
5/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

jauhelihakastike ja päälle muusattua perunaa. Päälle voi laittaa juustoa jos haluaa. Samlla reseptillä "makkarayllätys".

Tai kalavuoka, alle pinaattia ( sulatteu pakasteesta), sitten kalaa, mä laitan jotain vaaleaa kalaa ja sitten vähän savustettua lohta. Päälle kovaksi keitettyjä kananmunia lohkoina, juustokastike, ja sitten päälle muusattu peruna. Puoli tuntia- 40 minsaa n. 200 asteessa.

Vierailija
6/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tonnikalaa ja makaronia vuoassa, tai

lenkkimakkara kuutioita ja makaronia

fetajuustoa ja makaronia vuoassa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

hyvä on broitsusuikaleita, mustapippuri tuorejuusto (esim. Mustapekka), sipulia, pakastemaissia ja purkki kermaa. Sen voi syödä riisin tai pastan kanssa. Nopea, hyvä ja helppo!

Vierailija
8/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

on hyvä lasagnen ohje. Tomaattia en voi itsekään syödä, joten teen tomaattikastikkeen sijaan pelkän paistetun jauhelihan (mausteita maun mukaan).



Pizzan teen niin, että ostan valmiita pizzapohjia ja laitan öljyä ja valkosipulijauhetta (jos se käy), niin pohjaan ja muuten ihan normaalin pizzan. Tulee hyvän makuinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maustamattomat lohisuikaleet paistetaan pannulla, maustetaan teelusikallisella hunajaa, mustapippurilla, suolalla, tillillä, basilikalla ja sitruumehulla. Päälle runsaasti kermaa. Sekoitetaan keitettyyn pastaan.

Vierailija
10/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja on ihan älyttömän hyvä. Ohjeessa on paprikaa, mutta sen voi hyvin jättää pois.



Linssipata



• 2 1/2 dl vihreitä linssejä

• 3 dl vettä

• 1 kanaliemikuutio

• 1 1/2 tl kuivattua minttua

• 1 tl jeeraa eli juustokuminaa

• 3 rkl soijakastiketta

• 1 tl sokeria

• 1 sipuli

• 3 porkkanaa

• 1 punainen paprika

• 1 pieni kukkakaali

• 1 rkl rypsiöljyä

• suolaa

• mustapippuria



1.Huuhtele linssit hyvin ja pane ne likoamaan veteen puoleksi tunniksi.

2.Kiehauta kattilassa 3 dl vettä ja liuota kanaliemikuutio siihen. Lisää minttu, jeera, soijakastike ja sokeri. Sekoita.

3.Pilko sipuli ohuiksi veneiksi ja viipaloi porkkana. Pilko paprika ja kukkakaali reiluiksi paloiksi. Sipaise padan pohjalle kasviöljyä. Kaada liotusvesi linsseistä pois ja siirrä linssit pataan.

4.Lisää sipuli ja porkkana pataan. Ripottele pinnalle hiukan suolaa ja mustapippuria. Kaada päälle mausteliemi.

5.Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa ilman kantta 15 minuuttia, jotta kaikki ainekset lämpenevät kunnolla. Pane päälle kansi ja jatka kypsennystä 180 asteessa puolitoista tuntia.

Vinkki! Voit lisätä kypsään pataan myös kuutioitua tofua.



Mä tein tän ekan kerran punaisista linsseistä, kun ei ollut vihreitä ja aikamoista muusia tuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskista broilerin jauheliha.

Samaan aikaan keitä kattilassa pakastesuikaleperunoita, hieman riisiä ja maun mukaan pakastekasviksia/maissia/herneitä.. lisää keitinveteen kanaliemikuutio

Vierailija
12/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

todella helpon ja nopean ruoan...eli broilerin rintaleikkeet pussiin. Sitten pilkot perunat pieniksi kuutioiksi kulhoon, lorautat hieman öljyä ja sekoitat sen kunnolla perunoihin. Sit lisää herne-maissi-porkkana sekoituspussi. Mausteeksi juoksevaa hunajaa ja perunamaustetta ja curryä. Toki kasviksia voi lisätä ja vaihdella, esim. parsakaali sopii tohon myös tosi hyvin! Ja mausteita voi myös lisätä maun mukaan, esim. valkosipulia, sahramia, yrttejä jne.



Sit vaan uuniin niin kauaks aikaa että kanat on kunnolla paistunu. Toimii :P On mun ukon lempiruoka, ehdottomasti ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohta ja kylmäsavulohta, perunaa, tilliä, sipulia, mustapippuria ja munamaito Valion 10% juustokermasta. Nam!! Ja ei sitten mitään kaameita perunasipulisekoituksia vaan ehtaa perunaa ja sipulia!

Vierailija
14/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohta ja kylmäsavulohta, perunaa, tilliä, sipulia, mustapippuria ja munamaito Valion 10% juustokermasta. Nam!! Ja ei sitten mitään kaameita perunasipulisekoituksia vaan ehtaa perunaa ja sipulia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaupan lihat ei ole parhaimmasta päästä, mutta ihan hyvää niistäkin saa kun ei osta aivan halvinta lihaa.



Ihan peruskäristys muusilla, eli sipulin kuullotus , lihat pataan ja ruskistus, vettä hieman sekaan ja muhimaan kannen alle 1-1,5h. Lisäksi perunamuusia ja karpalo/puolukkahilloa. Aivan mielettömän hyvää!

Vierailija
16/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin siis kysehän on tietysti makuasiasta. Kokemukseni mukaan itse suikaloitu peruna pitää uunissa paremmin rakenteensa ja makunsa kuin pakastealtaasta löytyvä valmissuikale. Kukin tietysti tekee niin kuin parhaaksi katsoo. Kehoitan kokeilemaan "oikeaa" perunaa. Mukavaa illanjatkoa kaikille tasapuolisesti, aamen!

Vierailija
17/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raastoin karkeaksi perunaa, lanttua, porkkanaa, selleriä, sipulia, palsternakkaa, silppusin pieneksi 4 Ukkopekka-juustomakkaraa, vähän suolaa, mustapippuria ja kaikki sekaisin ja vuokaan. Sekaan 2 prk ruokakermaa (15%) Uuniin 175-200 n. 1½ tuntia. Tein sen leivinuunissa niin nuo asteet ei ole ihan kohillaan. On maukasta.

Vierailija
18/18 |
30.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaupan lihat ei ole parhaimmasta päästä, mutta ihan hyvää niistäkin saa kun ei osta aivan halvinta lihaa. Ihan peruskäristys muusilla, eli sipulin kuullotus , lihat pataan ja ruskistus, vettä hieman sekaan ja muhimaan kannen alle 1-1,5h. Lisäksi perunamuusia ja karpalo/puolukkahilloa. Aivan mielettömän hyvää!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän neljä