Purkkitonnikalasta mitä ruokia voisi valmistaa?
Kommentit (14)
pastavuokaa
pitsaa
suolaisen piiraan täytteeksi
vaikka en kyllä tekisi tähän aikaan vuodesta. On enemmän kesäruoka. Meillä tehdään usein pastkastiketta:
sipulia, valkosipulia, (sekaan voi laittaa raastettuja juureksia jos niitä sattuu olemaan)vähän anjovista, tonnikalaa, murskattuja tomaatteja, tomaattipyrettä, suolaa, sokeria, pippuria, timjamia. Kunnon haudutus.
JAuhelihan tilalle tonnikalaa ja vaikka jotain salsaa sekaan.
laita öljyllä voideltuun uunivuokaan pussillinen perunasipulisuikaleita (sellainen pakaste) ja purkkitonnikalaa sekä ruokakermaa. mausteita maun mukaan. herkullinen lisä on pistää sekaan vielä fetajuustoa. Nam! tämä on hyvää ja helppoa sekä vielä edullistakin.
riisiä ja hernemaissipaprikaa, jäähdytä ja sekaan tonnikalaa, ananasta yms... kylmä salaatti, ja hyvää tulee
Kuullota silputtua sipulia öljyssä. Rouhi joukkoon musta-, viher- ja rosépippuria. Kaada päälle pari desiä kermaa ja sekoita joukkoon tomaattipuretta (pieni purkki). Lisää purkki tonnikalaa ja fetakuutioita maun mukaan. Lisäksi voi laittaa oliiveja ja kapriksia jos haluaa. Tarkista suola, fetasta, oliiveista ja kapriksista sitä tullee riittävästi. Syö pastan kanssa.
paketti Koskenlaskijaa
pari desiä ruokakermaa
2 purkkia tonnikalaa (vaaleaa, hyvälaatuista)
hieman sinappia ja pippuria joukkoon.
Erinomaista pastan kanssa.
samaantapaan kuin jauhelihapihvejä
- voitele vuoka reilusti voilla
- kaada vuokaan 200 g makaronia
- sekoita makaronin sekaan pieneksi silputtua purjosipulia, noin puolikas purjon varresta (tavallinen sipulikin käy)
- tee mausteliemi: n. 3 dl vettä, johon kalafondyytä tai 0,5-1 kalaliemikuutio sekä tilliä, sitruunamehua, sitruunapippuria 1 tl, liraus siirappia
- kaada mausteliemi makaronin ja purjon päälle
- kaada päälle vielä 2 dl ruokakermaa, sekoita
- kuorruta juustoraasteella, voit painella juustoraastetta myös vuoan sekaan
Paista ensin 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, sekoita. Paista sitten 30-45 min noin 150 asteessa, kunnes makaronit kypsiä ja neste imeytynyt.
Nauti raikkaan raasteen kanssa, päälle sopii ketsuppi. On hyvää!
Siis makaronin ja purjon sekaan sekoitetaan purkki tonnikalaa (laadukasta, mielellään vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä).
- voitele vuoka reilusti voilla
- kaada vuokaan 200 g makaronia
- sekoita makaronin sekaan pieneksi silputtua purjosipulia, noin puolikas purjon varresta (tavallinen sipulikin käy)
- tee mausteliemi: n. 3 dl vettä, johon kalafondyytä tai 0,5-1 kalaliemikuutio sekä tilliä, sitruunamehua, sitruunapippuria 1 tl, liraus siirappia
- kaada mausteliemi makaronin ja purjon päälle
- kaada päälle vielä 2 dl ruokakermaa, sekoita
- kuorruta juustoraasteella, voit painella juustoraastetta myös vuoan sekaanPaista ensin 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, sekoita. Paista sitten 30-45 min noin 150 asteessa, kunnes makaronit kypsiä ja neste imeytynyt.
Nauti raikkaan raasteen kanssa, päälle sopii ketsuppi. On hyvää!
Sorry!!!
terkuin tonnikalavuoka-kokki
Ainakin 11 ja 13 vinkkejä aion kokeilla.
t. ei ap
keitä pieneksi pilkottuja porkkanoita ja perunoita kookosmaidossa (n 8 - 10 dl, niin että peittyvät kattilassa), lisää tonnikalaa ja mausteeksi pari-kolme lusikallista currytahnaa. Nam!
ja mausteita. Tulee hyvä kastike makaronille.