Mten tehdä vaahtokarkkipäällyste täytekakun päälle?
Kommentit (11)
saat sellaisen version, johon ei tule munaa eikä maitoa.
ja tosi hyvää ja säilyvää on, nam=P
löytyy vasemmalta sivusta kuorrutteet, siinä kuvalliset ohjeet vaahtokarkkitaikinan tekoon. Muutenkin herkulliset sivut, tapaan käydä kuolaamassa.
175g vaahtokarkkeja
1rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2rkl hienoasokeria
eli karkit ja maitoa kattilaan ,lämmitä varovasti että sulavat(ei saa kiehua), ota jäähtyy. Vatkaa
munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vaahdottaessa.Hämmennä jäähtyneeseen joukkoon ja
anna tekeytyä 10 min.Kuorruta , suklaarouheella voi koristella. Tämä kuorrute on säilyvä myös huoneenlämmössä.
maito ja munat EI säily huoneenlämmössä vaikka mitä sekaan laittaisit.
ettei lötsähdä kahvipöydässä yhtä herkästi kuin kermalla kuorrutettu kakku, eikä sitä että valmista töhnää voi säilyttää huoneenlämmössä..ihan tämmöinen villi arvaus valittaja:D
että mä tein kuorrutteen edellisenä iltana ja käytin tavallisen sokerin tilalla tomusokeria. Sitä menee ihan eri määrät riippuen vaahtokarkkien laadusta.
Kuorrute annetaan olla yön yli muovikääreessä huoneenlämmössä ja vasta seuraavana päivänä kaulitaan. Näin mulla onnistui parhaiten. Tästä saa sekä kovia koristeita (kun jättää ne huoneenlämpöön sellaisenaan tai kakun päälle laitettuna pysyy pehmeänä. Kuorrutteen alle kannattaa laittaa kermaa tai jotain muuta vaahtoa, ettei ime kakusta kosteutta.
Kun laitat kakun jääkaappiin, älä laita muovikupua päälle ettei kostu toi kuorrute.
Tosiaan, kannattaa kattoo kinuskikissa.fi, sieltä löytyy hyviä käytännön vinkkejä tohon myös!
että mä tein kuorrutteen edellisenä iltana ja käytin tavallisen sokerin tilalla tomusokeria. Sitä menee ihan eri määrät riippuen vaahtokarkkien laadusta.
Kuorrute annetaan olla yön yli muovikääreessä huoneenlämmössä ja vasta seuraavana päivänä kaulitaan. Näin mulla onnistui parhaiten. Tästä saa sekä kovia koristeita (kun jättää ne huoneenlämpöön sellaisenaan tai kakun päälle laitettuna pysyy pehmeänä. Kuorrutteen alle kannattaa laittaa kermaa tai jotain muuta vaahtoa, ettei ime kakusta kosteutta.
Kun laitat kakun jääkaappiin, älä laita muovikupua päälle ettei kostu toi kuorrute.Tosiaan, kannattaa kattoo kinuskikissa.fi, sieltä löytyy hyviä käytännön vinkkejä tohon myös!
sen pitää olla rasvakreemiä joka ei laske kosteutta kuorrutteeseen sama juttu marsipaanin kanssa.
kondiittori
siitä tulee sellanen röpelöinen pinta massaan, joku täällä joskus linkitti hyvän ohjeen ja testasin sitä, se oli paljon parempi kun toi
http://blogit.perhe.fi/kakkukatrilla/vaahtokarkkimassa-eli-mmf/
Tässä veertauksen vuoksi toi kinuskikissan ohje niin huomaatte miten rosoinen se pinta on.
http://www.kinuskikissa.fi/?p=5830
Myös Pionilaakson blogissa vcoi käydä katsomassa miten tasainen voi mmf olla kun sen tekee hyvin. Hänen melkein kaiki kakut on päällystetty tolla.
siitä tulee sellanen röpelöinen pinta massaan, joku täällä joskus linkitti hyvän ohjeen ja testasin sitä, se oli paljon parempi kun toi
<a href="http://blogit.perhe.fi/kakkukatrilla/vaahtokarkkimassa-eli-mmf/" alt="http://blogit.perhe.fi/kakkukatrilla/vaahtokarkkimassa-eli-mmf/">http://blogit.perhe.fi/kakkukatrilla/vaahtokarkkimassa-eli-mmf/</a>
Tässä veertauksen vuoksi toi kinuskikissan ohje niin huomaatte miten rosoinen se pinta on.
<a href="http://www.kinuskikissa.fi/?p=5830" alt="http://www.kinuskikissa.fi/?p=5830">http://www.kinuskikissa.fi/?p=5830</a>Myös Pionilaakson blogissa vcoi käydä katsomassa miten tasainen voi mmf olla kun sen tekee hyvin. Hänen melkein kaiki kakut on päällystetty tolla.
175g vaahtokarkkeja
1rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2rkl hienoasokeria
eli karkit ja maitoa kattilaan ,lämmitä varovasti että sulavat(ei saa kiehua), ota jäähtyy. Vatkaa
munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vaahdottaessa.Hämmennä jäähtyneeseen joukkoon ja
anna tekeytyä 10 min.Kuorruta , suklaarouheella voi koristella. Tämä kuorrute on säilyvä myös huoneenlämmössä.