Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mten tehdä vaahtokarkkipäällyste täytekakun päälle?

Vierailija
27.01.2010 |

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
27.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

175g vaahtokarkkeja

1rkl maitoa

2 munanvalkuaista

2rkl hienoasokeria

eli karkit ja maitoa kattilaan ,lämmitä varovasti että sulavat(ei saa kiehua), ota jäähtyy. Vatkaa

munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vaahdottaessa.Hämmennä jäähtyneeseen joukkoon ja

anna tekeytyä 10 min.Kuorruta , suklaarouheella voi koristella. Tämä kuorrute on säilyvä myös huoneenlämmössä.

Vierailija
2/11 |
27.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

saat sellaisen version, johon ei tule munaa eikä maitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
27.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja tosi hyvää ja säilyvää on, nam=P

Vierailija
4/11 |
27.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulostaa hyvälle :)

Vierailija
5/11 |
27.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

löytyy vasemmalta sivusta kuorrutteet, siinä kuvalliset ohjeet vaahtokarkkitaikinan tekoon. Muutenkin herkulliset sivut, tapaan käydä kuolaamassa.

Vierailija
6/11 |
27.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

175g vaahtokarkkeja

1rkl maitoa

2 munanvalkuaista

2rkl hienoasokeria

eli karkit ja maitoa kattilaan ,lämmitä varovasti että sulavat(ei saa kiehua), ota jäähtyy. Vatkaa

munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vaahdottaessa.Hämmennä jäähtyneeseen joukkoon ja

anna tekeytyä 10 min.Kuorruta , suklaarouheella voi koristella. Tämä kuorrute on säilyvä myös huoneenlämmössä.

maito ja munat EI säily huoneenlämmössä vaikka mitä sekaan laittaisit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
27.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ettei lötsähdä kahvipöydässä yhtä herkästi kuin kermalla kuorrutettu kakku, eikä sitä että valmista töhnää voi säilyttää huoneenlämmössä..ihan tämmöinen villi arvaus valittaja:D

Vierailija
8/11 |
27.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

että mä tein kuorrutteen edellisenä iltana ja käytin tavallisen sokerin tilalla tomusokeria. Sitä menee ihan eri määrät riippuen vaahtokarkkien laadusta.

Kuorrute annetaan olla yön yli muovikääreessä huoneenlämmössä ja vasta seuraavana päivänä kaulitaan. Näin mulla onnistui parhaiten. Tästä saa sekä kovia koristeita (kun jättää ne huoneenlämpöön sellaisenaan tai kakun päälle laitettuna pysyy pehmeänä. Kuorrutteen alle kannattaa laittaa kermaa tai jotain muuta vaahtoa, ettei ime kakusta kosteutta.

Kun laitat kakun jääkaappiin, älä laita muovikupua päälle ettei kostu toi kuorrute.



Tosiaan, kannattaa kattoo kinuskikissa.fi, sieltä löytyy hyviä käytännön vinkkejä tohon myös!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
28.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

että mä tein kuorrutteen edellisenä iltana ja käytin tavallisen sokerin tilalla tomusokeria. Sitä menee ihan eri määrät riippuen vaahtokarkkien laadusta.

Kuorrute annetaan olla yön yli muovikääreessä huoneenlämmössä ja vasta seuraavana päivänä kaulitaan. Näin mulla onnistui parhaiten. Tästä saa sekä kovia koristeita (kun jättää ne huoneenlämpöön sellaisenaan tai kakun päälle laitettuna pysyy pehmeänä. Kuorrutteen alle kannattaa laittaa kermaa tai jotain muuta vaahtoa, ettei ime kakusta kosteutta.

Kun laitat kakun jääkaappiin, älä laita muovikupua päälle ettei kostu toi kuorrute.

Tosiaan, kannattaa kattoo kinuskikissa.fi, sieltä löytyy hyviä käytännön vinkkejä tohon myös!

sen pitää olla rasvakreemiä joka ei laske kosteutta kuorrutteeseen sama juttu marsipaanin kanssa.

kondiittori

Vierailija
10/11 |
01.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

siitä tulee sellanen röpelöinen pinta massaan, joku täällä joskus linkitti hyvän ohjeen ja testasin sitä, se oli paljon parempi kun toi



http://blogit.perhe.fi/kakkukatrilla/vaahtokarkkimassa-eli-mmf/



Tässä veertauksen vuoksi toi kinuskikissan ohje niin huomaatte miten rosoinen se pinta on.

http://www.kinuskikissa.fi/?p=5830



Myös Pionilaakson blogissa vcoi käydä katsomassa miten tasainen voi mmf olla kun sen tekee hyvin. Hänen melkein kaiki kakut on päällystetty tolla.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
01.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

siitä tulee sellanen röpelöinen pinta massaan, joku täällä joskus linkitti hyvän ohjeen ja testasin sitä, se oli paljon parempi kun toi

<a href="http://blogit.perhe.fi/kakkukatrilla/vaahtokarkkimassa-eli-mmf/" alt="http://blogit.perhe.fi/kakkukatrilla/vaahtokarkkimassa-eli-mmf/">http://blogit.perhe.fi/kakkukatrilla/vaahtokarkkimassa-eli-mmf/</a&gt;

Tässä veertauksen vuoksi toi kinuskikissan ohje niin huomaatte miten rosoinen se pinta on.

<a href="http://www.kinuskikissa.fi/?p=5830" alt="http://www.kinuskikissa.fi/?p=5830">http://www.kinuskikissa.fi/?p=5830</a&gt;

Myös Pionilaakson blogissa vcoi käydä katsomassa miten tasainen voi mmf olla kun sen tekee hyvin. Hänen melkein kaiki kakut on päällystetty tolla.