Kuinka teette maukkaan ruskean kastikkeen? Vinkkejä!
Kommentit (9)
siitä saa maukkaamman kun lisää himpun verran lihaliemikuutiota, siis ihan siinä vaiheessa kun se rasvankin sulattaa pannulle. Ei tartte paljon lisätä.
1.Matkusta Turkkiin.
2.Älä pese käsiäsi.
3.Syö majoneesia, nahistunutta salaattia ja vanhaa lihaa
Ruskea kastike lörähtää ilmoille viimeistään yöllä...
Ja tämä ei ole mitään terveyskastiketta, tiedoksi vaan intoilijoille :) Enkä osaa mitään määriä antaa koska teen sen itse aina näppituntumalla.
Rasvaa sulatetaan pannulla tai kattilassa ja lisätään vehnäjauhoja sen verran että se ei ole kuitenkaan kuivaa murua. Ruskistetaan kevyesti. Lisätään vesi ja annetaan kiehua. Lisätään lihaliemikuutio, soijakastiketta ja ketsuppia maun mukaan. Hyvää!! Joskus heitän sekaan lihapullat tai paistettua jauhelihaa.
Ja tämä ei ole mitään terveyskastiketta, tiedoksi vaan intoilijoille :) Enkä osaa mitään määriä antaa koska teen sen itse aina näppituntumalla.
Rasvaa sulatetaan pannulla tai kattilassa ja lisätään vehnäjauhoja sen verran että se ei ole kuitenkaan kuivaa murua. Ruskistetaan kevyesti. Lisätään vesi ja annetaan kiehua. Lisätään lihaliemikuutio, soijakastiketta ja ketsuppia maun mukaan. Hyvää!! Joskus heitän sekaan lihapullat tai paistettua jauhelihaa.
Ja on hyvää.
Parhaan ruskean kastikkeen teen kuitenkin Puljonki Oy:n valmiista lihaliemestä. Vispilöin siihen Maizenan suurustetta ruskealle kastikkeelle. Maustan kermalla tai ruokakermalla, ketsupilla, mustapippurilla, soijalla ja tabascolla. Ja joskus jollain muullakin.
Pistän voita (oikeaa voita tai voimariinia) ja siihen vehnäjauhoja ruskistumaan. Sipulisilppua mukaan ja vettä sitten päälle ensin vähän, sitten enemmän. Ja se lihaliemikuutio.
Minä ruskistan kuivalla pannulla vehnäjauhot ja lisään veden kun jauhot ovat kivan vätiset. Teen ainoastaan lihapullille ruskean kastikkeen, eikä kaipaa muita mausteita kun mitä niistä lihapullista tulee kun keitän ne kypsiksi siinä kastikkeessa.
siitä saa maukkaamman kun lisää himpun verran lihaliemikuutiota, siis ihan siinä vaiheessa kun se rasvankin sulattaa pannulle. Ei tartte paljon lisätä.