Mitä teen väärin mokkapalojen kanssa?
Tein eilen pitkästä aikaa mokkapaloja, ohje on iso eli luulin sen riittävän siihen uunin isoon syvään peltiin, mutta siitähän tuli ihan likilaskuinen lätty :( ei kohonnut ollenkaan, hyvää kyllä oli, mutta haluaisin niistä sellaisia ihan leivoksen kokoisia eikä mitään pannaria.
Teettekö te muut siihen syvään uunipeltiin vai ihan ostamaanne vuokaan vai mihin? Tarkoitus kokeilla kohta uudestaan, tällä kertaa laitan sellaiseen lasagnevuoan tyyppiseen. Josko nyt se myös kohoaisi..
tässä ohje mitä käytin:
http://pullahiiri.com/blog/1807563/mokkapalat
Kommentit (14)
päällisestä tulee kivikovaa?
miten saan pehmoista
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/8007/Mokkapalat
Itse olen päällisen tehnyt kaksinkertaisena.
Kaikkien ainesosien olisi hyvä olla huoneenlämpöisiä, kun alat tekemään taikinaa, niin rasvan, munien kuin maidonkin. Tällöin saat parhaan lopputuloksen! Minustakin tuo kuuma vesi kuulostaa oudolta...
että sekoitat kulhossa tomusokerin, kaakaojauheen ja vaniljasokerin, jos sitä ohjeessa käsketään laittaa. Sitten sulatat margariinin ja sekoitat sen sähkövatkaimella kuivien aineiden joukkoon. Sitten lisäät kahvia sen verran, että kuorrutteesta tulee melko paksua, mutta levitettävissä olevaa. Ainemäärät suunnilleen samat kuin muutenkin, kahvia saattaa tulla vähän enemmän.
päällisestä tulee kivikovaa? miten saan pehmoista
että sekoitat kulhossa tomusokerin, kaakaojauheen ja vaniljasokerin, jos sitä ohjeessa käsketään laittaa. Sitten sulatat margariinin ja sekoitat sen sähkövatkaimella kuivien aineiden joukkoon. Sitten lisäät kahvia sen verran, että kuorrutteesta tulee melko paksua, mutta levitettävissä olevaa. Ainemäärät suunnilleen samat kuin muutenkin, kahvia saattaa tulla vähän enemmän.
kahvi, rasva, kaakaojauhe ja vaniljasokeri sekaisin. Ottaa käsivatkaimen ja siivilöi tomusokerin joukkoon. Paljob helpompaa.
rasvaa, tomusokeria. laitankohan liikaa tomusokeria kun tulee koputeltavan kovaa?
Vaahdon pitää tosiaan olla kunnolla vatkattu, muuten tulee lätty.
Eli kun tehdään kakkuja, joissa munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Sitä ei saa vatkata liian kauan, esim. sähkövatkaimella 3 min on riittäsä. Jos vatkaa liian kauan, niin munanvalkuaisrihmat jotenkin rikkoutuvat ja kakku lässähtää.
Minä olen kyllä tehnyt tuolla kiehuvalla vedellä ja monesti täytekakkukin sisältää kiehuvaa vettä.
Jos vaikka tämä neuvo auttaisi.
samaa mutta mun ohjeessa luki että vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi johon lisätään muna. Ihmettelinkin et yleensä vatkataan muna ja sokeri ja siihen rasva....
Jospa nyt ei tuu lättyjä.
Tuo resepti on kyllä hyvä. Olen sitä itsekin useaan kertaan käyttänyt. Mietin tässä, että kuinka paksuja mokkapaloja haluaisit... Mokkapalojen paksuuteen pystyt vaikuttamaan juuri sillä, kuinka pieneen/suureen vuokaan/peltiin ne paistat.
ja siis sekotan ne erikseen lautaselle, lisään siitä. Käytän myös kylmää maitoa ja sulatettua rasvaa. Muna-sokerivaahto on hyvä silloin, kun taikinaan jää hetkeksi (n. 4 sek.) kahdeksikko eli sammutat vatkaimen, nostat ylös taikinasta ja teet taikinalla kahdeksikon.
Kuorrutteeseen siivilöin sekä kaakaon että tomusokerin ja sekoitan aineet ihan lusikalla. Siitä tulee aika paksua, mutta laitan kuorrutteen kuuman taikinalevyn päälle, eli kuorrute sulaa paikalleen eikä oo kovaa.
...selvisi, että hän laittoi kahvin puruina, ei keitettynä siihen kuorrutteeseen.
Kahvi siis nesteenä, ei kiinteänä.
kananmuna alkaa kypsyä ja leivinjauhe menettää tehonsa tuon kiehuvan veden takia.