Lapsi yskii niin että oksentaa! Mikä auttaa?

Vierailija

On muutenki kipeä, aamulla käytin neuvolassa, 2 päivän päästä lääkäriin kuulemma jos ei kunnossa...nyt 4. päivä kuumeessa.. Yskä vaan yltyy koko ajan, yskii ja yskii ja äsken oksenti. Mutta voiko lääkäri tuolle mitään tehdä? Reseptillä on jo yskänlääkettä haettu, mutta eihän se näytä auttavan...

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Vaan suositellaan hunajaa (1 tl, muutaman kerran päivässä, yli 1-vuotiaille).Höyryhengitys? Kostea viileähkö sauna? Höyryinen suihku? Viileä ulkoilma?Ollaan joskus saatu tk:ssa avaavaa lääkettäkin.Meidän perheessä minä ja tytär aina oksennetaan yskiessä. Ei sinänsä ole mitenkään vaarallista. Meillä vaan on hirveän herkkä oksennusrefleksi.

Vierailija

Hunajaa yritin antaa mutta ei huoli. Noh, jospa tämä tästä joskus...ei oo ollu "kuin" marraskuusta asti tämä yskä poikaparalla..

Vierailija

niin ainakin meillä lapsi viedään lääkäriin tarkastukseen. Nimittäin voi olla keuhkokuume tai keuhkoputkentulehdus. Ei niitä neuvolan odottakaa-neuvoja aina kannata ottaa kirjaimellisesti vaan käyttää maalaisjärkeä.

Vierailija

Lainaus:

Hunajaa yritin antaa mutta ei huoli. Noh, jospa tämä tästä joskus...ei oo ollu "kuin" marraskuusta asti tämä yskä poikaparalla..
niin kannattaisi tosiaan tutkituttaa keuhkot, esim. astman mahdollisuuden takia. Tuo on todella pitkaan jatkunut yska.

Vierailija

poskiontelotulehduksesta. Ilman muita oireita. Rtgnillä sitten todentavat kun eivät lääkärit muuten usko. Ekalla kerralla sai keuhkokuumeen hoitamattoman poskiontelotulehduksen takia(kun lapsillahan ei voi olla sinuiittia???) Siinä sitten tipan päässä toista viikkoa.

Vierailija

keuhkot kuitenkin aina puhtaan kuuloiset ja lääkärin (korva-spesialisti) mukaan ylähengitystielähtöistä. Tytöllä oli ikää hitusen yli 3,5 v kun poistettiin sekä kita- että nielurisa (nielurisan poistolle oli muitakin syitä) ja ongelmat loppuivat kuin seinään.Nyt on ollut jo pari talvea niin että on ollut yhteensä 5 päivää hoidosta pois, ja yksi noista päivistä on vatsataudin takia. Tänä syksynä ja talvena (elokuun alusta lähtien) ei ole ollut hoidosta pois yhtään päivää, flunssat tulevat ihan pikkunuhina. Ikää tytöllä nyt 5,5v.

Vierailija

Meillä oli aina korvissa tulehdus kun yskiessä oksensi. Yskä ei parane ennenkuin tulehdus hoidettu. Miksi odottelisit kahta päivää jos kuumettakin ollut jo useamman päivän, vie lääkäriin, niin ainakin selviää toi korvatulehduksen mahdollisuus.

Vierailija

on kahdella vanhimmalla lapsella ollut tuota samaa vaivaa, eli hieman infektioastman tyyppisiä oireita. Meillä käytössä Ventoline, joka avaa keuhkoputkia.Auttaa jos antaa ajoissa, jos liian myöhään niin sitten oikeastaa jo pahentaa tilannetta.

Vierailija

Ei ole astmaa, ei hinkuyskää, ei poskiontelon- tai korvien tulehduksia. On vaan refleksi niin herkällä että kova yskä laittaa aina jossain vaiheessa yökkäämään (ja limakin ärsyttää vatsaa). Siitä selviää pitkällä pinnalla, pillimehulla ja vaihtovaatteilla/-lakanoilla. Yskänlääkkeistä ei ole mitään apua.Niin ja meillä tuo oksenteluvaihe on yleensä taudin loppuvaiheessa, eli muutama päivä ja yö sitä niin tauti on jo paranemaan päin.

Vierailija

Lapsi vietiin heti päivystykseen kun kuume nousi ja yskä alkoi, on nimittäin ollut paljon nyt kipeä. Korvatulehdus on. Keukot on kuunneltu tässä viimeisen 2 kk aikana varmaan 4 krt.

Vierailija

Lainaus:

Meillä on lapsi joka oksentaa AINA kun on joku yskätauti päällä.

Ei ole astmaa, ei hinkuyskää, ei poskiontelon- tai korvien tulehduksia. On vaan refleksi niin herkällä että kova yskä laittaa aina jossain vaiheessa yökkäämään (ja limakin ärsyttää vatsaa). Siitä selviää pitkällä pinnalla, pillimehulla ja vaihtovaatteilla/-lakanoilla. Yskänlääkkeistä ei ole mitään apua. Niin ja meillä tuo oksenteluvaihe on yleensä taudin loppuvaiheessa, eli muutama päivä ja yö sitä niin tauti on jo paranemaan päin.
Meillä ei kummallakaan ole mitään hengityselinsairauksia tai -herkkyyksiä, mutta molemmat oksennamme usein kovassa yskässä, eli se on ihan vain ominaisuus.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat