Olisko kellään kääretorttuohjetta, oikein kuohkeaa ja helposti käärittävää?
..mutta ei saa olla liian paksu.
vain pohjan ohjetta kaipailen, väliin minulla onkin ieossa jo taivaallinen täyte: ppelsiini Viola tuorejuustoa + kermaa (flora vispi)maustettuna vaniljasokerilla
Kommentit (6)
Se on se juju, ettei käärittäessä halkeile
Myös vehnäjauho saa pohjan halkeilemaan, joten kannattaa käyttää pelkkää perunajauhoa.
Samalla pohjasta tulee gluteeniton, jos on tarve joskus sellainen tehdä:)
Pohjan käärimisellä ei myös ole kiire, ei halkeile jäähtyneenäkään.
täyte tais siinä olla sama kuin ap:lla.. =0)
Meillä tehdään gluteenittomana kaikki leivonnaiset, ja ruoatkin.
Kääretorttu ehkä helpoin gluteeniton leivonnainen. Onnistuu aina.
Laitan vanhan hyvän ohjeen mukaan, saman verran munia, jauhoja ja sokeria, mittaan siis kaikki kupissa. Jauhoina perunajauhoa, kaakaojauhetta ja leivinjauhetta.
200 7 min tai 180 10 min
4 munaa
150 g sokeria
50 g vehnäjauhoja
75 g perunajauhoja
sokeri ja munat kovaksi vaahdoksi ja muut aineet sekoitetaan varovasti joukkoon. paista 200 asteessa noin 6 minuuttia.