Mitä kasvisruokia teette koko perheelle?
Kommentit (8)
pinaattiletut
porkkanaletut
sieniletut
pinaattikeitto (harvoin)
kasvissosekeitot (yleensä porkkana, peruna, keittovihannekset, joskus sekaan paprikaa, sipulia, bataattia, kurpitsoja)
Nää on ne mitä meidän lapset joten kuten suostuvat syömään. Tietty vois joskus tarjota itse tehtyjä lohkoperunoita ja keitettyjä vihanneksia, mutta tällöin lasten masuihin päätyy yleensä enemmän ketsuppia kuin kasviksia...
Kun meillä ei kokata lainkaan lihaa. :)
- sose- ja kasviskeittoja
- juuresvuokia ja -laatikoita (punajuuri on suosikkini)
- soijakastikkeita, soijalasagnettea jne. (tummalla soijarouheella korvattu siis jauheliha niistä kohdin, mihin sitä yleensä tulee)
- soijapihvejä ja -pyöryköitä
- tofukastikkeita, -laatikoita, -wokkia, -paistosta
- kasvispihvejä, kasvispyöryköitä, falafeleja
- lämpimiä piiraita (esim. feta-pinaatti, tofu jne.)
Kaiken ruoanhan voi tehdä kasvisruokana, kun käyttää vähän mielikuvitusta ja ottaa soijan ja tofun käyttöön.
Tofun kanssa kannattaa ehdottomasti aloittaa valmiiksi marinoidusta (marinoimattomassa ei ole mitään makua) ja muutenkin esim. soijaa käyttäessä pitää muistaa käyttää paljon mausteita, muutakin kuin suolaa.
Eli tietysti kaikki linssi- ja papuruoat piti muistaa mainita. Meillä syödään usein esim. linssikeittoa, ja kastikkeita höystetään erilaisin pavuin.
- kasvissosekeitot (lukuisia erilaisia vaihtoehtoja)
- kesäkeitto
- kasvispihvit
- spagetti + tomaatti-soijarouhekastike
- feta-kasvis-pasta
- eineksinä: pinaattikeitto, hernekeitto, kasvispihvit
Sosekeittoja syödään usein, muita vähän harvemmin. Kaikissa liha/kala/kanaruoissa meillä kuitenkin myös kasviksia mukana.
Esim. pestopastaa (omatekoinen pesto, ei purkista, purkkipesto on pahaa), pastaa jossa tomaattipohjainen kasviskastike, tortilloja jotka on taytetty paistetuilla vihanneksilla, kermaviilillä, pavuilla ja chilikastikkeella, kasvispizzaa, pinaatti-feta quicheja, kasvis "stir-fry:ta" ja riisia... Lista on periaatteessa loputon, melkein kaikesta voi tehda kasvisversion. Emme siis ole kasvissyojia, mutta syomme usein ruokaa, jossa ei ole lihaa.
Ensinnäkin hyvä kysymys tämmöiseltä ihmiseltä - missä menee kasvisruuan ja lihattoman ruuan raja?
Meillä syödään mm:
- kasvispihvit
- erilaiset kasvisletut, esim. pinaatti ja porkkana
- perunapannari
- puurot (uunipuurot esim.)
- linssikeitto
- linssikastike
- punajuurikastike + pasta
- sienimuhennos
- uunijuurekset
- pinaattikeitto
- useat salaatit
- tomaattikastike pastalle
- amerikkalainen hernekeitto
- sienirisotto
- monenmoiset keitot, esim. juustoinen raastekeitto
- chili sin carne
- tortillat kasvistäytteellä
- kasvislasagne
jne
...mutta varsinaisia kasvisruokia meillä ovat kasvissosekeitto, pinaattikeitto, pinaatti- tai porkkanaletut, sipulikeitto, linssikeitto, sienikeitto, sienipiirakka, tomaattikeitto, kasvispiirakka...jne. Harrastan paljon keittoja. Paistan myös letut itse, inhoan eineksiä.
Liha- ja kalaruokien lisukkeena meillä on usein lämpimiä kasviksia tai ratatouillea.
Lapset oppivat rakastamaan kasvisruokia, kuten muitakin ruokia, kun syövät niitä vauvasta asti. Meillä syödään kaikkea hyvällä ruokahalulla!
gratiineja, kasvispihvejä (näissäkin monia vaihtoehtoja mistä tehdä/miten valmistaa) punajuurivuoka jne.