Ruokaohjeita joulukinkun jämistä
Hei!
Nyt olisi taas tämä jokavuotinen pulma edessä eli mitä tehdä joulukinkun jämille - siis ihan syömäkelpoiselle lihalle. Mitä ruokaa siitä voisi valmistaa? Itselle ei tule oikeastaan mieleen kuin tämä, mitä tänään tein:
Peruna-kinkku vuoka uunissa
n. 1,5 kiloa perunoita siivutettuna
iso sipuli silputtuna ja öljyssä kuullotettuna
pala kinkkua
mausteina maustepippuria, valkopippuria ja mustapippuria kinkun ja sipulin joukkoon pannulle lisättynä
purkki ruokakermaa ja noin dl maitoa
Lado ensin perunoita vuoan pohjalle ja lisää liha-sipuliseos. Peitä perunaviipaleilla ja kaada päälle kerma-maito.
Ensin uuniin 225 asteeseen puoleksi tunniksi, sitten 175 asteeseen tunniksi. Samalla kuin pienensin asteita, peitin vuoan foliolla. Hyvää tuli :)
Kommentit (2)
pitsan päälle koitin laittaa. Pahaa tuli.
pane puolen kilon pussillinen herneitä likoamaan yön yli. Huuhtele ne aamulla, ja laita pari litraa vettä liemeksi (vanhan veden kaataa pois). Lisää joukkoon ne kinkunjämät paloiteltuna sekä muutama musta- ja maustepippuri ja maun sekä liemen määrän mukaan suolaa(tavalliseen hernariin tulee 2-4 tl, mutta koska kinkku on suolaista, tähän ei tarvita lkuin enintään puolet). Itse lisään tässä vaiheessa myös yhden hienonnetun sipulin, toiset laittavat porkkanan tai lantunpalasia. Keitellään ja haudutellaan hellalla esim reippaan hiihtolenkin ajan, noin pari tuntia. Lopussa lisätään meiramia ja sinappia.