G: Miten valmistat mädin joulupöytään?
Kommentit (6)
Purkki smetanaa, noin puoli purkkia kermaviiliä (vähän vähemmän kuin puoli purkkia), tilliä, pieneksi pilkottua punasipulia ja viimeisenä mädit (ettei ne mene rikki kun sekoittaa). Tein eilen ja vesi on jo kielellä. Nami :). Käytin tänä vuonna siian mätiä koska viime vuonna käytettu lohen mäti oli mun mielestä liian vetinen.
lisään tuohon liivatetta, ja laitan hyytymään pieneen rengasvuokaan, mätihyydyke valmis seuraavana päivänä! nam..
aina muikun tai siianmätiä. Kaikki "osatekijät" tarjoillaan erillään, omista kulhoistaan: mäti, silputtu punasipuli, smetana, silputtu tilli. Tieysti musta- ja valkopippurimyllyt. Lisukkeena paahdettua vaaleaa tai ruisleipää maun mukaan. Jokainen sitten sekoittelee oman herkkunsa. Sivumennen sanon, että muikunmäti on suurin herkkuni, joulupöydän huippu! :)
Valutan mädin siivilässä jota ei tulisi liian vetistä.
mätiä, silåuttua sipulia, smetanaa.
Purkki smetanaa, noin puoli purkkia kermaviiliä (vähän vähemmän kuin puoli purkkia), tilliä, pieneksi pilkottua punasipulia ja viimeisenä mädit (ettei ne mene rikki kun sekoittaa). Tein eilen ja vesi on jo kielellä. Nami :). Käytin tänä vuonna siian mätiä koska viime vuonna käytettu lohen mäti oli mun mielestä liian vetinen.