voiko perunalaatikon jättää yön yli imeltymään?
kaikissa ohjeissa käsketään imellyttämään 3-5h, mutta muistini mukaan ainakin ennen imellytettiin yön yli,olenko väärässä?
kysyy nimim.uusavuton :)
Kommentit (6)
jos on tarkoitus imellyttää vähemmän aikaa, ne saattaa olla suuremmat kuin yön yli imellytyksessä.
vain laiskat käyttävät sitä, sama kuin laittaisi einekset suoraan pöytään! tietty imellytetään yön yli, muuten ei imelly tarpeeksi.
Muista, että paikan pitää olla vedoton, lämmin. Mulla seisoo aina yön yli tuossa liedenkulmalla. Ripottelen vähän jauhoja pinnalle (muuten en sitten jauhoja lisääkään). Jos massa ei aamulla ole riittävän "imelä", voit lisätä siirappia, mutta muista, että laatikko imeltyy vielä uunissa. Reilusti maitoa. Voit tehdä vain oikein, koska "ainoita oikeita" imellettyjä perunalaatikoita on yhtä paljon kuin tekijöitäkin. Makoisaa joulua!
joukoon,imellytetään yön yli huoneenlämmössä.Aamulla lisätään maito ja suola ja paistetaan.
Vierailija kirjoitti:
kaikissa ohjeissa käsketään imellyttämään 3-5h, mutta muistini mukaan ainakin ennen imellytettiin yön yli,olenko väärässä?
kysyy nimim.uusavuton :)
Kun imeltäminen aloitetaan sekoittamalla jauhot 77 asteiseen vedellä notkistettuun soseeseen ja annetaan jäähtyä hitaasti uunissa 65 asteeseen välillä sekoittaen ja imeltymistä jonkun kerran maistamalla, niin imeltyminen on valmis 2-3 tunnin kuluttua. Imeltymitä voi jatkaa pitempäänkin.
Soseen voi myös eristää hyvin. Saattaa vaatia hiukan pitemmän imeltymisajan.
näin ainakin äitini tekee. Imeltyy kunnolla eikä tarvii "tekoimellyttää" siirapilla.