Miten käytän kuivatut suppilovahverot?
Sain lahjaksi pussillisen kuivattuja suppiksia (ihana lahja!), mutta en osaa käyttää niitä. Voiko niistä tehdä samoja ruokia kuin tuoreista tai pakastetuista suppilovahveroista? Pitääkö ne liottaa ensin?
Vinkkejä kiitos!
Kommentit (18)
Muista että kuivatettaessa ne on menneet tosi pieneen kokoon. Pikkujäänälle rasiallinen on todellisuudessa n pari-kolmekin litraa tuoreita sieniä. Eli toisin sanoen ei tarvi laittaa paljon määrällisesti kastikkeisiin.
Sekä tuoreita että kuivattuja. Kuivatut voi tosiaan jauhaa keittoon tai kastikkeeseen, mutta ne voi myös käyttää kuten tuoreet sienet. ensin laitat ne likoon yön yli, sitten käytät kuinka tykkäät!
Tuon sienten lisäämisen kastikkeen joukkoon murskattuna olenkin joskus kuullut, mutta enemmän mua kiehtoo tehdä "oikeita" sieniruokia. Siis yön yli liotus ja eikun kokkaamaan ;)
AP
Tein juuri eilen suppisrisottoa (netistä löytyy hyviä reseptejä) ja liotin sieniä ehkä pari tuntia.
Ja tosiaan, jos käytät niitä enemmänkin mausteena (siis hienoksi jauhettuna) niin ei tarvitse liottaa ollenkaan.
Liotusliemi kannattaa muuten myös käyttää ruuanlaittoon, siihen irtoaa hirveästi hyvää sienten makua.
Siis jos ohjeessa on 1litra tuoreita suppiksia paljonko se on kuivatuista ?
Suskisuskisu kirjoitti:
Siis jos ohjeessa on 1litra tuoreita suppiksia paljonko se on kuivatuista ?
Vajaa puoli litraa. Ja tosiaan ihan puolen tunnin liotus riittää, suppis on niin ohutmaltoinen sieni ettei se enempää tarvitse.
Mitä jos suppilovahverot piirakkaa varten joutuivat olemaan liotettuina 3 vrk ! Voiko niitä enää käyttää?
Murentelet keittoihin. Antaa hyvän säväyksen.
Joo, liottelet menemään ja sitten vaan kokkaamaan. Yksi suosikkiruokani on nykyään kermainen sienipasta, jossa lisäksi aurinkokuivattua tomaattia ja pinaattia. Hyviä myös keittoihin, kastikkeisiin tai vaikka makaronilaatikkoon tai juurespadan sekaa.
Vierailija kirjoitti:
Mitä jos suppilovahverot piirakkaa varten joutuivat olemaan liotettuina 3 vrk ! Voiko niitä enää käyttää?
Ovatko olleet lämpimässä vai kylmässä? Itse varmaan käyttäisin, jos ei tuoksu tai näytä oudolta.
Myyn joulumyyjäisissä samoin kun kuivatut herkkutatit.
Vierailija kirjoitti:
Kuinka kauan nuo kuivatut säilyy?
Useita vuosia.
Laita vappilosuhverot airfryeriin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuinka kauan nuo kuivatut säilyy?
Useita vuosia.
Jep,just eilen murentelin soosiin ainakin neljä vuotta vanhoja suppiksia.
Suskisuskisu kirjoitti:
Siis jos ohjeessa on 1litra tuoreita suppiksia paljonko se on kuivatuista ?
Litra kokonaisia kuivattuja suppiksia = 5,5 litraa tuoreita.
Marttojen ohje netistä:
Kuivattuja sieniä voi käyttää kuten tuoreitakin. Ennen ruoaksi valmistamista kuivatut sienet yleensä liotetaan, 1 dl sieniä, 2–3 dl vettä. Liotusajaksi riittää 15 minuutista puoleen tuntia. Liotusvesi voidaan lisätä ruokaan, ellei se ole kitkerää.
Ei tosiaankaan tarvitse pitkään liottaa. Olen itsekin tehnyt noin ja hyvää tuli.
esim jauhelihakastikkeen ravintoarvoa. Jauhan kuivatut suppilovahverot ihan jauhoksi ja lisään kastikkeisiin.