Kuukuppilaiset - tärkeä kysymys
Olen päättänyt nyt hankkia kuukupin, kun menkat jälleen 1v7kk synnytyksen jälkeen alkoivat. Ja edelleen ne ovat niukkaakin niukemmat ja esim. uintireissujen yhteydessä tampoonin käyttö on tosi ärsyttävää, kun vuoto on niin niukkaa.
Mutta siis ne tärkeät kysymykseni.
1) Keitätkö kuukupin missä tahansa kattilassa vai onko teillä erikseen sitä varten kattila?
2) Voiko kuukupin tyhjentää vain aamuisin ja iltaisin eli kaksi kertaa vuorokaudessa?
Kommentit (22)
on käytössä? Siis teräskattila tai mikä vaan vai?
Mutta siis jos vuoto on niukkaa niin ei ole mitään terveydellistä tms. haittaa vaikka sen tyhjentäisi vain aamulla ja illalla?
1) alkuun keitin muutaman kerran kattilassa, mutta myönnän että en erikseen hommannut kupille kattilaa vaan pesin sen ensin Lactacydillä niin hyvin että pystyin sen hyvillä mielin pistämään johonkin pieneen kattilaan. Nykyään en enää keitä kattilassa vaan kaadan pieneen pakastusrasiaan kiehuvaa vettä ja annan olla siinä jonkun aikaa.
2) jos menkat on niukat niin kuin sanoit, niin aamuin illoin tyhjennys onnistuu hyvin. Ainakin mä tyhjennän vain tuon 2x.
Onnea hyvästä valinnasta, toivottavasti tykkäät myös käyttää! Äläkä lannistu, jos ei heti ekojen menkkojen aikaan onnistu, mulla ainakin kupin käyttö lähti sujumaan vasta parin-kolmen kk jälkeen, kun sen oli ensin saanut keitettyä sen verran monta kertaa että kuppi hiukan "löystyi" ja antoi paremmin periksi käytössä.
Tyhjennän kupin vain kahdesti päivässä,eli aamuin ja illoin. Aikaisemmin minulla oli 1-2 ensimmäistä vuoto päivää runsaampaa vuotoa ja sillon joutui tyhjentämään kerran päivälläkin ja kerran yöllä.
Nyt kun käytössä on ehkäisyrengas ja vuoto ei ole enää niin älyttömän runsasta riittää tosiaan tuo tyhjennys aamuin ja illoin.
vierasesine sisälläsi. Ja kerää bakteereja.
Ei niiden kannata kauhean kauaa melskata, joten itse tyhjennän ja pesen noin 6 tunnin välein.
kuten kakkonen jo kuittasikin.
Mulla itelläni ei tule hirveän usein kuukuppia varsinaisesti keitettyä. Lähinnä pesen sen niin kuumalla vedellä kuin hanasta tulee ja sitten muutaman kerran kuukautisten aikana pistän sen vanhaan isoon mukiin (semmoinen jättimotti, jonka vetoisuus on yli 0,5 litraa, olen jemmannut sen tätä tarkoitusta varten) ja kaadan suoraan keittimestä kiehuvaa vettä päälle.
kuten kakkonen jo kuittasikin.
Mulla itelläni ei tule hirveän usein kuukuppia varsinaisesti keitettyä. Lähinnä pesen sen niin kuumalla vedellä kuin hanasta tulee ja sitten muutaman kerran kuukautisten aikana pistän sen vanhaan isoon mukiin (semmoinen jättimotti, jonka vetoisuus on yli 0,5 litraa, olen jemmannut sen tätä tarkoitusta varten) ja kaadan suoraan keittimestä kiehuvaa vettä päälle.
vielä kylmälläkin vedelle tuon kuuman veden jälkeen? Meinasin vaan kun sanotaan että kuumassa vedessä on enemmän bakteereja että laitatko sen tuon jälkeen värkkiisi vai käytätkö kylmässä vedessä kuuman veden jäkleen?
kuten kakkonen jo kuittasikin.
Mulla itelläni ei tule hirveän usein kuukuppia varsinaisesti keitettyä. Lähinnä pesen sen niin kuumalla vedellä kuin hanasta tulee ja sitten muutaman kerran kuukautisten aikana pistän sen vanhaan isoon mukiin (semmoinen jättimotti, jonka vetoisuus on yli 0,5 litraa, olen jemmannut sen tätä tarkoitusta varten) ja kaadan suoraan keittimestä kiehuvaa vettä päälle.
vielä kylmälläkin vedelle tuon kuuman veden jälkeen? Meinasin vaan kun sanotaan että kuumassa vedessä on enemmän bakteereja että laitatko sen tuon jälkeen värkkiisi vai käytätkö kylmässä vedessä kuuman veden jäkleen?
ainoa syys huuhdella kylmällä vedellä on jos haluaa sen heti kiehuvalla vedellä käsittelyn jälkeen käyttöön niin se täytyy jäähdyttää että sitä pystyy pitelemään.
kuten kakkonen jo kuittasikin.
Mulla itelläni ei tule hirveän usein kuukuppia varsinaisesti keitettyä. Lähinnä pesen sen niin kuumalla vedellä kuin hanasta tulee ja sitten muutaman kerran kuukautisten aikana pistän sen vanhaan isoon mukiin (semmoinen jättimotti, jonka vetoisuus on yli 0,5 litraa, olen jemmannut sen tätä tarkoitusta varten) ja kaadan suoraan keittimestä kiehuvaa vettä päälle.
vielä kylmälläkin vedelle tuon kuuman veden jälkeen? Meinasin vaan kun sanotaan että kuumassa vedessä on enemmän bakteereja että laitatko sen tuon jälkeen värkkiisi vai käytätkö kylmässä vedessä kuuman veden jäkleen?
ainoa syys huuhdella kylmällä vedellä on jos haluaa sen heti kiehuvalla vedellä käsittelyn jälkeen käyttöön niin se täytyy jäähdyttää että sitä pystyy pitelemään.
kai minä nyt sentään sen tiedän. Mutta tuossa joku kertoi huuhtelevansa sen kuuman veden alla. Käsitin että puhuu nimenomaan siitä vedestä mitä tulee hanasta. Erikseen mainitsi sitten tuon keitetyssä vedessä pesemisen.
..vallan hyvin voi tyhjentää vain aamuin ja illoin.
Ite en keitä kuppia vaan silläon oma pakasterasia johon kaadan muutaman kerran kiehuvaa vettä vedenkeittimestä ja annan jäähtyä. Sitten vielä huuhtelu jääkylmällä vedellä.
ihan siksikin ettei sisukset pala, kun sujautan kuukupin saman tien takaisin. Olisi näköjään pitänyt mainita tuokin yksityiskohta erikseen.
kuten kakkonen jo kuittasikin.
Mulla itelläni ei tule hirveän usein kuukuppia varsinaisesti keitettyä. Lähinnä pesen sen niin kuumalla vedellä kuin hanasta tulee ja sitten muutaman kerran kuukautisten aikana pistän sen vanhaan isoon mukiin (semmoinen jättimotti, jonka vetoisuus on yli 0,5 litraa, olen jemmannut sen tätä tarkoitusta varten) ja kaadan suoraan keittimestä kiehuvaa vettä päälle.
vielä kylmälläkin vedelle tuon kuuman veden jälkeen? Meinasin vaan kun sanotaan että kuumassa vedessä on enemmän bakteereja että laitatko sen tuon jälkeen värkkiisi vai käytätkö kylmässä vedessä kuuman veden jäkleen?
ainoa syys huuhdella kylmällä vedellä on jos haluaa sen heti kiehuvalla vedellä käsittelyn jälkeen käyttöön niin se täytyy jäähdyttää että sitä pystyy pitelemään.
kai minä nyt sentään sen tiedän. Mutta tuossa joku kertoi huuhtelevansa sen kuuman veden alla. Käsitin että puhuu nimenomaan siitä vedestä mitä tulee hanasta. Erikseen mainitsi sitten tuon keitetyssä vedessä pesemisen.
ihan oma kattila on se, että kattiloissa, joissa on keitelty ruokaa, on kuitenkin aina jotain ruoan proteiineja jäljellä, ei tee hyvää kupille. Suosittelen huuhtelemaan veren pois kunnolla ensin kylmällä vedellä ennen keittämistä tai kuuman veden käyttöä. (Veri palaa kiinni ja värjää kupin)
Saippua kantsii kanssa harkita hyvin, pidentää kupin käyttö-aikaa, toi Lactacyd on aikas hyvä. Ne pienet ilmareiät kupissa saa putsattua aika hyvin hammastikulla, kunhan vaan on varovainen ettei riko kuppia :)
Onnittelut hyvästä valinnasta :)
Nimim ekoina päivinä parin tunnin välein tyhjäävä, ja silti hörppii yli
Nimim ekoina päivinä parin tunnin välein tyhjäävä, ja silti hörppii yli
Mulla tokana päivänä on vuoto sen verran runsaampaa, että tyhjennän myös kerran päivällä, mutta muina päivinä vain aamu + ilta
Nimim ekoina päivinä parin tunnin välein tyhjäävä, ja silti hörppii yli
t. toinen parin tunnin välein tyhjentävä (öisinkin ainakin kerran)
Mulle riittää periaatteessa kaksi kertaa vuorokaudessa tyhjennys, mutta käytännössä huuhtelen kupin kyllä useammin. Nimittäin kun mä punnaan pökälettä ulos niin se kuppi tulee väkisin samalla punnaamisella siihen emättimen suulle eikä enää asetu hyvin itsestään. Otan sit kokonaan pois ja huuhtelen ja laitan takaisin.
Mulla on oma pikkukattila kupin keittämistä varten, säilytän sitä vaatekaapissa. Keitän kupin yleensä vain kerran, menkkojen jälkeen.
riittää kerran vuorokaudessa tyhjennys ja silloinkin vaan max 1/3 osa veressä.
viimesinä päivinä riittää se 2xpv.
Keitättekö tai siis pidättekö kiehuvassa vedessä menkkojen aikana?
Mä yleensä kiehautan omassa kattilassaan ennen menkkoja ja heti niiden jälkeen, muuten kun kuppi on sisuksissa..
on varmaan minimi,voihan sen tyhjentää niin usein kun haluaa. Suosittelen erityistä kattilaa muiden perheenjäsenten mielenterveyden vuoksi.