G: Mitä leipää syötte ja mitä laitatte siihen päälle? ev
Kommentit (17)
Vaasan ruispaloja, päälle sipaisu voimakassuolaista Floraa, paljon ruukkusalaattia ja pari siivua ohuenohutta keittokinkkua. Njamskis, mikä kotilounas!
Syön vain ruisleipää, en pidä vaaleista leivistä. Ruisleivässäkään ei saa olla kökköjä - siis kokonaisia jyviä tms. Päälle laitan vaihdellen eri vihanneksia, juustoa, leikkeleitä.
Näkkäristä pidän myös - pelkkää rasvaa päälle (matalampikoloiselle puolelle) ja maitokahvia kyytipojaksi!
ja päällä oivariinia ja juustoa. Mutta syön kyllä paljon muitakin leipiä..
niissä on alle puolet jauhoista ruisjauhoja
Vaasan ruispaloja, päälle sipaisu voimakassuolaista Floraa, paljon ruukkusalaattia ja pari siivua ohuenohutta keittokinkkua. Njamskis, mikä kotilounas!
Syön vain ruisleipää, en pidä vaaleista leivistä. Ruisleivässäkään ei saa olla kökköjä - siis kokonaisia jyviä tms. Päälle laitan vaihdellen eri vihanneksia, juustoa, leikkeleitä.
Näkkäristä pidän myös - pelkkää rasvaa päälle (matalampikoloiselle puolelle) ja maitokahvia kyytipojaksi!
En tykkää ruisleivästä, mutta kuitua on kiva saada. Syön paljon paahtosämpylöitä ja muuta runsaskuituista leipää. Päälle 60 % levitettä, palvikinkkua tai ilmakuivattua nautaa ja tomaattia.
päälle oivariinia/voita, Philadelphia- tuorejuustoa, Pirkan Saaristolaiskermajuustoa (on muuten niin hyvää!) ja jotain kinkkua. Tai sitten oivariini, kurkku, salaatti, tomaatti, juusto
Vaasan ruispalat eivät ole ruista nähneetkään niissä on alle puolet jauhoista ruisjauhoja
Päälle oivariinia ja kinkkua. Joskus harvoin ostan lapsille vaaleaa leipää tai rieskaa. Normaalisti koko perhe syö ruisleipää. (enemmän tai vähemmän ruispitoista)
tai miksi sitä nyt sanoisi. Vaihtelen paljon jauhoja, lisäilen leseitä, hiutaleita, siemeniä, raasteita... Ruisleivistä ostan useimmin Fazerin ruislimppua (sitä kaupassa paistettavaa) ja sitten joku luomuvuokaleipä, jonka nimi ei nyt muistu mieleen.
Päälle yleensä juustoa (yleisimmin ehkä Oltermannia, Goudaa tai Appenzelleria), tomaattia ja basilikaa. Tai sitten Myrttisen valkosipulikurkkua.
Välillä tulee himo meetwurstiin ja maksamakkaraan, niiden päälle ehdottomasti kurkkua.
syön Fazerin Ruispuikulaa Kevyt Levin (punainen) ja voilepäinkun kera. Joskus lisäksi kurkkua ja tomaattia tai Atrian perunasalaattia. Nam! :) Koulunäkkiä syön ruuan kanssa, pelkästään Kevyt Leviä päällä.
Vaasan ruispaloja, fazerin täysjyväpaahtoleipää, läheisen pikkuleipomon seka- ja hiivaleipiä sekä itseleivottuja sämpylöitä ja sekaleipiä.
Päälle sipastaan Flora kevyt 40% levitettä sekä juustoa, leikkelettä ja vaihtelevasti salaattia, kurkkua ja/tai tomaattia.
että se kaupassa paistettava leipä voi olla vuoden vanhaa? Taikina nimittäin tulee kauppaan pakasteena ja on sitä ennen voinut olla jopa vuoden pakkasessa odottamassa vuoroaan...
tai miksi sitä nyt sanoisi. Vaihtelen paljon jauhoja, lisäilen leseitä, hiutaleita, siemeniä, raasteita... Ruisleivistä ostan useimmin Fazerin ruislimppua (sitä kaupassa paistettavaa) ja sitten joku luomuvuokaleipä, jonka nimi ei nyt muistu mieleen.
Päälle yleensä juustoa (yleisimmin ehkä Oltermannia, Goudaa tai Appenzelleria), tomaattia ja basilikaa. Tai sitten Myrttisen valkosipulikurkkua.
Välillä tulee himo meetwurstiin ja maksamakkaraan, niiden päälle ehdottomasti kurkkua.
Toinen suosikki on paperipussissa oleva ohraleipä, valmistajaa en muista. Päälle juustoa ja jotain vihannesta.
Saa kuitua paljon, mutta on myös vehnää seassa, ettei laipä ole liian kovaa ja rukiista.
Meidän 1v ja 2v tykkää kummatkin tosi paljon näistä leivistä ja mahakin kestää ne. Jos on 100% ruista, vatsa menee löysäksi ja on vaikea syödä. Helppouden takia syömme myös miehen kanssa tätä leipää
Juustoa, Floora/Oivariini, Broilerleike, Kinkkuleike tms.vähärasvainen leike, kurkku, salaatti
Yleisin leipä on Vaasan ruispalat, mutta myös muita ruisleipiä syödään. Vaaleista pyritään ostamaan mahdollisimman kuitupitoisia, mutta joskus harvoin ihan peruspatonkiakin ostetaan. Hyvin vaihtelevasti siis. Niin ja itse tehtyjä sämpylöitä menee myös.
Päälle 60% Beceliä ja kevyt Oltermannia.
eri valmistajien ruisleipiä, jotka 100% ruista eli ei muita jauhoja. Paikallisten pienten leipomojen leipiä usein, mutta myös luomujälkiuunileipää muistaakseni Oululaiselta
Päälle laitan kasviksia ja/tai kevyttä tuorejuustoa, joskus en mitään