Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

voiko suklaata tehdä itse??

Vierailija
29.10.2009 |

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
29.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enpä lähtisi moiseen urakkaan.

Miksi haluaisit valmistaa suklaata itse?



Hyviä suklaamerkkejä on saatavilla valmiina.



Kaakaovoita ostamaan hus hus.

Vierailija
2/5 |
29.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

johon teen itse sinaappia,omena hilloa,toffeeta ja suklaakin olisi kva tehdä itse ;) lisäksi laitan makukahvia,glögiä tai viiniä,piparia ja jotain leivonnaista servetteineen kynttilöineen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
29.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suklaan tekeminen on niin monivaiheinen prosessi ettei se kyllä kotikeittiössä käy (olin vähän aikaa sitten suklaa-tastingissä ja sain infoa). Raaka-aineitakin aika paljon, alkaen siitä kaakaopensan hedelmästä, jonka sisällä ne pavut on.

Suklaamakeisten ohjeita löydät vaikka googlen kautta.

Vierailija
4/5 |
29.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

esim 70 % ja sitten sulatat sen vesihauteessa. Ja sulaneen suklaat laitat esim jääpalamuotteihin ja saat uusia suklaapaloja.

Jos oikein haasteelliseksi ryhdyt,

sulata suklaa ja levitä se koko muottiin. Sitten teen sisällön, jotain mikä sopii kohvehtiin ja päälle suklaalla katto. Menee aikaa törkeesti, tosi sotkusta hommaa ja epäonnistumisprosentti ensikertalaisella on suuri. Mutta tulispahan itse tehtyjä.

Mä sulatin suklaata, laitoin pieniin muotteihin ja päälle sellofaania ja sain myös paljon kiitosta kun olin itse tehnyt. Se oli tosi helppoa, mutta muista, käytä kunnon suklaata eikä mitään halpismerkkiä, se vaan palaa.

Vierailija
5/5 |
29.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta itse teen aina jouluksi jäässklaata ja muita suklaamakeisia esim. suklaa-riisimuromakeisia



jääsuklaa:(n. 50 kpl)

200 g tummaa suklaata

100 g kookosrasvaa

1. Sulata suklaa ja kookosrasva erikseen ja jäähdytä niitä hetken

aikaa.

2. Sekoita suklaa ja rasva keskenään.

3. Kaada seos pieniin makeisvuokiin ja pane ne kylmään kovettumaan.



Riisimuromakeiset:

250 g Cocos kookosrasvaa

4 dl tomusokeria

8 rkl kaakaojauhetta

4 tl vanilliinisokeria

10 dl riisimuroja

1. Sulata kookosrasva ja jäähdytä sitä hieman.

2. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe koko ajan sekoittaen. Mausta vanilliinisokerilla.

3. Lisää joukkoon riisimurot. Laita seosta leivosvuokiin tai levitä se voipaperin päälle levyksi.

4. Anna jäähtyä ja leikkaa levy paloiksi.

Säilytä makeisia kylmässä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi neljä