Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mistä on sinun mielestäsi hyvä perunamuusi tehty?

Vierailija
25.10.2009 |

Minun mielestäni siihen kuuluu:

- jauhoiset perunat

- täysmaito

- oikea voi

- riittävästi suolaa



Ei mitään muuta, mutta ehdottomasti nuo edelliset. Olen joskus maistanut muusi, jossa oli rasvatonta maitoa ja MARGARIINIA, hyh. Eikä suolaa ilmeisesti ollenkaan. Voin kertoa, että kyseessä ei ollut mikään kulinaristinen nautinto.

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
25.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Namia!

Vierailija
2/12 |
25.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minun mielestäni siihen kuuluu: - jauhoiset perunat - täysmaito - oikea voi - riittävästi suolaa Ei mitään muuta, mutta ehdottomasti nuo edelliset. Olen joskus maistanut muusi, jossa oli rasvatonta maitoa ja MARGARIINIA, hyh. Eikä suolaa ilmeisesti ollenkaan. Voin kertoa, että kyseessä ei ollut mikään kulinaristinen nautinto.


Laitan myös yleensä sipulia ja joskus tilliä. Tosi herkullista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
25.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja sininen maito käy myös.

Vierailija
4/12 |
25.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yli kahdenkymmenen vuoden muusintekokokemuksella (kotona ja työssä) sanon, että ei saa olla liian jauhoisia perunoita. Joko yleisperunaa tai puolet jauhoisia ja puolet yleisperunaa. Muusista tulee kuohkeampaa tällä tavoin.

Ja täysmaito.. ei tarvita. Kevytmaidolla tulee yhtä hyvää, eroa et huomaa jos et tiedä.

mä olen niin samaa mieltä. Tavallinen suu ei todellakaan erota onko muussissa punaista vai sinistä maitoa.

Mä olen aina tehnyt muussi punaisista perunoista. Olin kylässä viikko sitten ja ihmettelin kun siellä tehtiin muussi keltaisista. No, onneksi osaan lukea ja pussissa sanottiin yleisperuna kelpaa muussiin. Ja todellakin, tuli samettisempaa kuin punaisista.

Suosittelen ! Meidän lähikaupasta on meinaa punaiset tosi usein loppu ja on monta kertaa jäänyt muussi tämän takia tekemättä.

Vierailija
5/12 |
25.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tänne mitään nettiseksiä kaivata.

Vierailija
6/12 |
25.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

suola

margariini ja maito ja tulee hyvää :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
25.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

rasvatonkin maito ja kasvimargariini käy ihan hienosti ja hyvää tulee. Myös oliivimargariinilla tulee hyvää. EIkä suolaa tarvita lusikkatolkulla. Sen sijaan perunat on syytä olla vastakeitettyjä ja hyvää lajiketta (muitakin kuin rosamunda on, eikä se edes ole paras lajike). Muusia voi myös terästää pienellä ripauksessa valkopippuria.



Loppukeväästä ja kesällä kun muusiperunat ovat vanhoja (ja uusistahan ei saa muusia) voi maustaa muusia myös esim yhdellä porkkanalla tai pataatilla.



Tuoreet yrtit kuten persilja tai tilli tai timjami sopivat myös hyvin muusiin, mutta yrttiperunamuusihan on lähtökohtaiseti eri asia kuin perunamuusi.

Vierailija
8/12 |
25.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yli kahdenkymmenen vuoden muusintekokokemuksella (kotona ja työssä) sanon, että ei saa olla liian jauhoisia perunoita. Joko yleisperunaa tai puolet jauhoisia ja puolet yleisperunaa. Muusista tulee kuohkeampaa tällä tavoin.



Ja täysmaito.. ei tarvita. Kevytmaidolla tulee yhtä hyvää, eroa et huomaa jos et tiedä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
25.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

perunat, laktoositon kevytmaitojuoma ja suola, EI RASVAA. Ja muussattu käsikäyttöisellä survimella.

Vierailija
10/12 |
25.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

samat ku ap:lla mutta lisään yleensä ripauksen sipulijauhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
25.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

siihen kermaa föliin.

Vierailija
12/12 |
25.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekaan laitan vähän oivariinia (ei tolkuttomasti).

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi neljä viisi