Tilanneviesti

Keskustelu Aihe vapaa-alueella on suljettu aikavälillä 23:00 - 07:00.

Miten pitkään äänen käheyttä (ääni pois) "uskaltaa" pitää?

Vierailija

Ääni ihan paineessa ja lähes kokonaan pois nyt jo kolmatta päivää, missä vaiheessa kannattaa käydä lääkärissä?Esimiehen mukaan tämä ei ole oikea sairauslomaperuste edes vaikka toimin myyjänä ja ääntä todella tarvitaan... Kun ei siis kuumetta ole.Mutta muutenkin mietin, että voiko tämmönen selvä käheys tehdä jotain vahinkoa esim. äänihuulille tms.? Kurkku ei ole kipeä, mutta jos enemmän joutuu puhumaan niin se alkaa sattumaan jonnekin kurkkuun. Ja yskä on aika kiitettävä...Mielipiteitä?

Kommentit (6)

Vierailija

on sairauslomaan peruste! Mene ihmeessä lääkäriin äläkä pomoas kuuntele. Voi aiheuttaa paljonkin vahinkoa äänihuulille!

Vierailija

Varsin normaalia aika usealle. Itselläni kestänyt pahimmillaan yli kuukkauden. Yleensä kestää 1-2 vkoa eli flunssan ajan. Tulehdus äänihuulissa kuten flunssassa nyt voi olla. Voi olla myös yhteydessä närästys- tm. happovaivaan.

Ei lääkäri sulle ääntä takaisin saa - käskee ehkä olemaan käyttämättä ääntä, mutta useimmiten se on mahdotonta ja sehän hidastaa paranemista.

Yleinen vaiva kuitenkin.

Vierailija

Onko tämä muiden mielestä peruste sairauslomaan myyjän työssä jossa ääntä joutuu käyttämään paljon?

Vierailija

usein äänihuultentulehdukseksi. Myyjä on, miestenpukumyyjä, eli joutuu koko ajan kommunikoimaan asiakkaan kanssa. Sairaslomaa joka kerta ja puhekielto, tai oikeastaan kuiskauskielto, on kuulema pahasta jos kuiskii, eli jos ei ääntä tule ei tule puhua lainkaan.

Vierailija

mutta on se vaan jännä miten se tuntuis niin paljon paremmalta puhua kuiskaamalla mitä pakottaa ääni tulemaan väkisin. :/ap

Uusimmat

Suosituimmat