Apua pannarin tekoon
Miksi minulta ei pannukakun teko onnistu, jää sisältä raa´aksi ja mustuu pinnasta? Vika ei ole uunissa vaan tekijässä, sama juttu oli edellisessä uunissa. Ohjeita ja paistolämpötiloja/aikoja olen kokeillut erilaisia, tulos on aina tuo sama.
Missä asennossa teillä on uunin säädöt, pitäisikö pannari paistaa jollain alalämpö-asetuksella, vai mitä nuo nyt on nuo eri säädöt?
Kommentit (14)
ja se normilämpö mikä tulee sekä ylä- että alapuolelta
225(-200) astetta ja puoli tuntia. Normaali lämpö.
omassa ohjeessa 200 astetta 30-40 min. kiertoilmauunissa laitan vaan 170-180 astetta
ja tunti 200 asteessa.
EN tajua miten joidenkin pannarit muka kypsyy jopa alle puolessa tunnissa paitsi jos paistatte kiertoilmalla.
Maitoa 6 dl
munia 2 kpl
vehnäjauhoja 3 dl
suolaa 1,5 tl
sokeria 2 tl
voita rutkasti pellille ja tätä paistetaan puoltuntia ei ole paksu mutta on HYVÄ!!!
8 dl ja vehnäjauhoja puolet tuosta, ehkä se selittää et pitää paistaa kauemmin? (tunti)
Laitan aina 4 munaa, maitoa ja vehnäjauhoja näppituntumalla ja ripaus suolaa.
Uuni 200 astetta, pelti lämpiämään uuniin, ja kunnon pala margariinia tai voita pellille, sulaa siihen sitten taikina perään, ja uuniin n 30 min, tai allekin.
En siis mittaile aineita, tiedän kun taikina sopivan paksun tuntuista. Ja paistoajan näkee kun kurkka luukun läpi miltä näyttää.
Rapea reunoista ja keskeltä mehevä/pehmeä. Ei liian kuivaksi paistettu.
Riisi- ja kaurajauhoista tulee myös tosi hyvää.
8 dl maitoa
4 vehnäjauhoja
ja 3 munaa yms
Jos mä paistaisin sitä tunnin, niin sehän oli kuiva kuin kengänpohja. Noin puoli tuntia alle 200 asteessa riittää.
Näkee kyllä pinnan väristä.
7dl maitoa
4-5 munaa
n.1-2tl suolaa
4dl jauhoja
rasvaa laitan sopivasti,sellainen n.50-70g varmaan aika sopiva (sulatettua siis).
Äitini laittoin aina myös pellille sulaa rasvaa eikä ollenkaan leivinpaperia. Itse käytän leivinpaperia enkä rasvaa.
Lupaan että tulee maailman parasta pannaria!
tämä on minulla onnistunut aina ja vieraat myös kehuneet ja halunneet ohjeen. Bongasin tämän joskus netistä, olisiko ollut kotikokkien sivuilta.
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua margariinia
Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini.
Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. ½ tuntia.
ja se normilämpö mikä tulee sekä ylä- että alapuolelta