Miten valmistetaan punajuuria uunissa?
Sain punajuuria, ja kuulemma niistä saa hyvän lisäkkeen, mutta unohdin kysyä, miten laitetaan.
Voisitteko olla ystävällisiä ja auttaa tässä asiassa tietämätöntä?
Kommentit (12)
Yksinkertaisin on sellainen, että kuorit ja lohkot punajuuret, sivelet ne öljyllä ja ripottelet päälle suolaa (ja ehkä rosmariinia). Sitten paistat kuten lohkoperunat kunnes ne ovat pehmenneet.
Toinen tosi hyvä on sellainen gratiini, johon raastetaan/suikaloidaan kilo tai peri punajuuria ja pari sipulia. Sekaan sekoitetaan purkillinen ruokakermaa ja puolisen desiä - desi ohraryynejä ja pasitetaan noin 175 asteessa tunti. Hyvää myös, jos laittaa sekaan kourallisen aurajuustomurusia. jos ei halua pelkkää punajuurta , voi osan punajuuresta korvata porkkanalla tai muilla juureksilla. Ohraryynejäkään ei ole pakko laittaa.
samankokoisiksi lohkoiksi kuin punajuuret, niin valmistuvatko samassa ajassa? ap
Ja sekaan voi laittaa muitakin vihanneksia, porkkanaa, lanttua, bataattia, perunaa, punajuurta...
Ja sekaan voi laittaa muitakin vihanneksia, porkkanaa, lanttua, bataattia, perunaa, punajuurta...
punajuurta?
Punajuuren sekaan
punajuurta?
vaikka sellaista yksiväristä punajuurta ja sellaista punavalkoraidallista. TUlisi mukavan näköistä?
kuori ja lohko uunivuokaan. Lorota oliiviöljyä ja hunajaa päälle, mausta esim timjami, suola ja pippuri. Kypsennä 200' n 40-45 min. Voi laittaa folion päälle ettei tummu.
Teen näin kaikkia muitakin juureksia (sekaisin tei erikseen) mutta muut kypsyy n 1h
Ihanaa kanan tai lihan kanssa:) Soosiksi raikas kermaviili-yrttikastike tai kermaviili-sweet-chili
Tää on niin hyvää!
Paloittelet punajuuret voideltuun uunivuokaan. Sekaan pussi auramurua ja purkki kuohukermaa ja uuniin 200 astetta noin 2-2.5 h.
Toinen tosi hyvä on sellainen gratiini, johon raastetaan/suikaloidaan kilo tai peri punajuuria ja pari sipulia. Sekaan sekoitetaan purkillinen ruokakermaa ja puolisen desiä - desi ohraryynejä ja pasitetaan noin 175 asteessa tunti. Hyvää myös, jos laittaa sekaan kourallisen aurajuustomurusia. jos ei halua pelkkää punajuurta , voi osan punajuuresta korvata porkkanalla tai muilla juureksilla. Ohraryynejäkään ei ole pakko laittaa.
Aurajuuston tilalle käy mainiosti feta, jos ei aurasta tykkää. Ja puuroriisiä voi laittaa ohraryynien tilalle. Mausteeksi suolan ja pippurin lisäksi meiramia.
Lohkoista tuli oikein hyviä. Ja vielä jäi punajuuria, jotta pääsen kokeilemaan muitakin reseptejä.
Ps. Punajuuret sopivat oikein hyvin toisten punajuurien joukkoon!
Paalle oliivioljya, balsamicoa ja hunajaa, seka suolaa, pippuria ja jotain yrttimaustetta. Paistetaan melkein kypsiksi ja sitten lisataan Auramuruja paalle. Takaisin uuniin niin etta juusto sulaa. Nam!
Yksi upeimmista punajuuriruoista ovat uunissa paahdetut punajuurilohkot. Helpommin ruoanvalmistus ei juuri voisi sujua. Kuori punajuuret leikkuulaudalla ja paloittele lohkoiksi. Siirrä lohkot uunivuokaan ja pyöräytä niille käsin öljyä, suolaa, pippuria ja tilkka hunajaa. Valkosipuli ja timjami viimeistelevät maun täydelliseksi. Anna lohkojen paahtua uunissa itsekseen kypsiksi. Nauti piparjuurella maustetun ranskankermakastikkeen kanssa!