Miksi pikkupullani halkeilevat aina?
Onko taikinassa liikaa jauhoja? Vaivaanko taikinaa liikaa/liian vähän? Ongelma taikinan/pullien nostatuksessa?
Ja leivon pullaa siis muutaman kerran vuodessa ;)
Kommentit (7)
näin niille jää nousuvaraa eivätkä repeile
t.leipuri
on joko kohonneet liian vähän ennen uuniin laittoa, ja sitten halkeilevat uunissa kun nousevat "liikaa" kerralla. Tai sitten kerkeävät "kuorettua" kohotuksen aikana ja halkeilevat sen vuoksi paistettaessa.
on joko kohonneet liian vähän ennen uuniin laittoa, ja sitten halkeilevat uunissa kun nousevat "liikaa" kerralla. Tai sitten kerkeävät "kuorettua" kohotuksen aikana ja halkeilevat sen vuoksi paistettaessa.
Piti oikein tavata kun ihmettelin, että mikä ihmen aloitus tämä on :D
tai on liikaa hiivaa.