Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

mitä vois tehdä piimästä, hyviä ohjeita...

Vierailija
21.07.2009 |

piimäkakku on oikeastan ainoa leivonnainen joka tulee mieleen...

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
21.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

hapanmaitotuotteeseen ja nostettaa myös soodalla.

Vierailija
2/5 |
21.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

omenapiirakan tai raparperipiirakan tai mustikkapiirakan.

2,5 dl piimää ja 2,5 dl sokeria sekoitetaan. Lisätään 4 dl vehnäjauhoja (tai mitä jauhoja haluat käyttää), johon sekoitettu 1 tl soodaa. Jauhoseos sekoitetaan taikinaan ja vielä lopuksi sekoitetaan 1 dl sulatettua rasvaa tai juoksevaa leivontamargariinia pullosta. Tämä taikina levitetään normaalikokoiseen piirakkavuokaan. Päälle sitten sitä, mitä haluat. Päällystähän voi varioida mielensä mukaan. Paisto 200 C lämmössä noin 40 min. Reunat kypsyy usein ennemmin kuin keskusta, joten pistän sitten loppuvaiheessa leivinpaperin päälle. Keskusta voi tuntua raa'alta mutta jäähtyessä kyllä ok. Piirakka maistuu monta päivää, parhainta seuraavana päivänä, ei heti.

En ole koskaan tehnyt suolaista piirakkaa tällä pohjalla, mutta jos taikinasta jättää sokerin pois ja lisää hivenen suolaa, niin varmaan tulee hyvää niinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
21.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tulee usein tehtyä piimään, jos uhkaa tölkinpuolikas mennä vanhaksi. Harvoin niin tosin meillä käy. Mutta siitä tulee mukava erilainen pohja taikinaan.

Vierailija
4/5 |
21.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinä on siis juustontilalla päällä litra piimää, sokeria ja munia. On hyvää lämpimänä ja kylmänä hillon kanssa ja ilman. Voi maustaa myös sirtuunalla. Kevyempi herkku kuin tuorejuusto-kermatäytteiset leivokset. Arkisempikin tietysti.

Vierailija
5/5 |
21.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ohrasuurimorieska, piimäkakku (sellainen maustekakku)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi viisi neljä