Porkkanakakku, paras resepti etsinnässä
Ajattelin leipoa porkkanakaukun lapseni pyynnöstä. Netti pullollaan ohjeita, mutta miten valita näistä paras. Vierastan öljyn käyttöä leivonnassa, mielummin käyttäisin oikeaa voita. Kiitos jos voit auttaa.
Kommentit (15)
Katselet sellaisia reseptejä mikä miellyttää. Ittekki reseptiä etsiessä katselen kunnes löytyy omasta mielestä testaamisen arvoinen.
Vierailija kirjoitti:
Katselet sellaisia reseptejä mikä miellyttää. Ittekki reseptiä etsiessä katselen kunnes löytyy omasta mielestä testaamisen arvoinen.
Juu, katselinkin, mutta lähinnä haen kokemuksen tuomaa varmuutta. Moni nettikokeilu kun on mennyt pieleen, varsinkin kun en ole mikään himoleipuri vaan hiukan epävarma leipoja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katselet sellaisia reseptejä mikä miellyttää. Ittekki reseptiä etsiessä katselen kunnes löytyy omasta mielestä testaamisen arvoinen.
Juu, katselinkin, mutta lähinnä haen kokemuksen tuomaa varmuutta. Moni nettikokeilu kun on mennyt pieleen, varsinkin kun en ole mikään himoleipuri vaan hiukan epävarma leipoja.
Mulla menee usein ekat kokeilut päin seiniä,mut jos maku on kohdillaan niin testaan kyllä uudestaan, et saan kokonaan onnistumaan. Kaks reseptiä ollu täys maku fiasko. Eräs aasialainen katkarapu kastike,siihen tuli kardemummaa. Ei ei ei, kardemumma menee vaan pullaan. Toinen oli ruispohjaan tehty puolukkapiirakka, ei ollu mun makuun yhtään. Mut sit taas eräs aivan outo kokeilu, minttu-päärynä kakku oli hyvää. Kermakakuista en saa ikinä kauniita, niissä vaan maku ratkaisee. Vaikka kuinka yritän käyttää pursotinta, se ei mulle sovi. Sit vaan lättäsen kermaa päälle, niinku sementtiä levittäs.
Minä tein kerran Hesarin ohjeen mukaan taateli-porkkanakakun, mutta tein siihen yhden olennaisen muutoksen. Käytin porkkanaraasteen sijaan puolikkaan pötkön Pirkan porkkanasosetta ja se toimikin helkkarin hyvin. Kakusta tuli mukavan kosteahko ja säilyi hyvin.
https://www.valio.fi/reseptit/helppo-porkkanakakku/
Olen tosi tumpelo leipomaan, mutta tämän sain tehtyä ihan syömäkelpoiseksi.
Kuuluuko porkkanakakkuun pähkinät? Osassa ohjeita niitä on ja osassa ei. ap.
Jamie Oliverin porkkanakakku mascarponelimekuorrutuksella on aivan mahtava ja onnistuu joka kerta. Tulee kyllä aika paljon tiskit kun vaahdotetaan erikseen voi+sokeri ja valkuaisvaahto, mutta vaivan arvoinen.
Vierailija kirjoitti:
Kuuluuko porkkanakakkuun pähkinät? Osassa ohjeita niitä on ja osassa ei. ap.
Riippuu ohjeesta. Tosin jos ajan kanssa osaakin vaikka yhdistää kahta ohjetta. Toisesta ohjeesta perustarpeet ja toisen ohjeen mausteet.. mä teen kahdella ohjeella marjapiirakkaa. Toisen ohjeen pohja ja toisesta ohjeesta täyte.
Tein tällä ohjeella. https://www.herkkukasari.fi/porkkanakakku/
Lisäksi laitoin koristeeksi paahdettuja cashew-pähkinöitä.
Tuli kyllä ällömakea omasta mielestä, kuorrutuksen voisi melkeinpä puolittaa, Muuten kakku oli koostumukseltaan ja kosteudeltaan tosi hyvä. (paistoin 32 minuuttia alimmalla tasolla)
Puolisolle kelpasi ja vaikka onkin makean perään ei halunnut kuitenkaan toista palaa, juuri sen makeuden takia. Mausteet oli kuulema vahvat, muttei kuitenkaan liian.
Tää oli harjoituskakku, joten uskon, että varsinainen sitten onnistuukin jo paremmin.
ap.
Kävin kahvilla Viipurilaisen kotileipomon kahvilassa ja mieleni räjähti. Porkkanakakussa oli raitoina välissä sitä päällystettä. Ei enää takaisin tylsiin kuiviin kakkuihin ikinä.
Laita vaan sen öljyn tilalle sustettua voita.
Vierailija kirjoitti:
Laita vaan sen öljyn tilalle sustettua voita.
Täällä taas sokea , sulatettua voita.
Vierailija kirjoitti:
Tein tällä ohjeella. https://www.herkkukasari.fi/porkkanakakku/
Lisäksi laitoin koristeeksi paahdettuja cashew-pähkinöitä.
Tuli kyllä ällömakea omasta mielestä, kuorrutuksen voisi melkeinpä puolittaa, Muuten kakku oli koostumukseltaan ja kosteudeltaan tosi hyvä. (paistoin 32 minuuttia alimmalla tasolla)
Puolisolle kelpasi ja vaikka onkin makean perään ei halunnut kuitenkaan toista palaa, juuri sen makeuden takia. Mausteet oli kuulema vahvat, muttei kuitenkaan liian.
Tää oli harjoituskakku, joten uskon, että varsinainen sitten onnistuukin jo paremmin.
ap.
Yön yli jääkaapissa oli tasannut makuja. Oli parempaa kuin illalla. ap.
Vierailija kirjoitti:
Tein tällä ohjeella. https://www.herkkukasari.fi/porkkanakakku/
Lisäksi laitoin koristeeksi paahdettuja cashew-pähkinöitä.
Tuli kyllä ällömakea omasta mielestä, kuorrutuksen voisi melkeinpä puolittaa, Muuten kakku oli koostumukseltaan ja kosteudeltaan tosi hyvä. (paistoin 32 minuuttia alimmalla tasolla)
Puolisolle kelpasi ja vaikka onkin makean perään ei halunnut kuitenkaan toista palaa, juuri sen makeuden takia. Mausteet oli kuulema vahvat, muttei kuitenkaan liian.
Tää oli harjoituskakku, joten uskon, että varsinainen sitten onnistuukin jo paremmin.
ap.
Puolet vähemmän sokeria taikinaan.
Tietenkin sinne tuli kirjoitusvirhe, kaukun = kakun.