Vierailija

ja huomenna leivotaan piparit. Tästä se joulunaika nyt sitten alkoi! =))

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (18)

Pakko olla itse tehdystä taikinasta, muuten ei mene minun ymmärrykseeni.



Valmistaikinasta ne tekee niin nopeasti, että en tekisi ennakkoon. Säilyvät huoneenlämmössä tarpeeksi kauan.

Ainkin 30 torttua on väännetty, mutta kaikki on mennyt.

10 tehdään kerralla ja syödään ne heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ainakaan valmistaikinasta, pilallehan ne siellä menee ja valmistaikinasta tekee tuoreet joulutortut yhtä nopeasti kuin sinä sulatat niitä omia pakkastorttujasi.

Eivät mene pakastimessa yhtään miksikään.

Jouluna haluan päästä mahdollisimman helpolla ja vain nauttia perheen kanssa olemisesta ja joulun tunnelmasta. Siihen ei kuulu keittiössä hääräily väsymykseen asti. Ne tortut on tosiaan sama tehdä etukäteen..=)

t. ap

Lainaus:

ja huomenna leivotaan piparit. Tästä se joulunaika nyt sitten alkoi! =))




Tehtiin joulutortut pakastetaikinasta pakasteeseen:D Se oli mielestäni TODELLA outoa. Meillä on aina tehty jokaiselle tarjoilukerralle erikseen pakastetaikinasta. Tuoreena ne on parempiakin, en tykkää jäähtyneistä tortuista.

pakastetaikinan,paistatte ja pakastatte ja taas sulatatte...voi hyvää päivää...eihän kerran pakastettuja tuotteita nyt yleensäkään suositella uudelleen pakastettaviksi.

Lainaus:

pakastetaikinan,paistatte ja pakastatte ja taas sulatatte...voi hyvää päivää...eihän kerran pakastettuja tuotteita nyt yleensäkään suositella uudelleen pakastettaviksi.




Kyllähän pakastelihastakin tehdyn ruoan jämät voi pakastaa.

Lainaus:

meidän jouluaattoon ei kuulu leipominen.




Avataan pakastin, otetaan taikinalevyt 5kpl ja asetellaan pellille sulamaan. Tässä menee 30 sekuntia. Mennään pois keittiöstä muun perheen seuraan. Puolen tunnin päästä mennään takas keittiöön, leikataan levyt kahtia ja tehdään viillot, 1 minuutti. Taitellaan tortut. 1 minutti. Laitetaan hillot. 1 minuutti. Nostetaan uuniin. Aikaa palanut tähän mennessä 3,5 minuttia....



Mennään taas perheen seuraan. Kun tortut paistuneet, nostetaan ulos uunista, laitetaan kahvi tippumaan, katetaan kahvipöytä ja nostetaan tortut tarjolle. Tätä ei enää voi laskea, sillä näin pitää tehdä pakastettujenkin torttujen kanssa.



Minäkään en leivo aattona. Mutta tortut paistan. Lapsuudenkodissani tehtiin aina pakastetaikinasta pakastimeen ja vasta aikuisena tajusin, miten hullua se on ja miten paljon parempia ne on tuoreena!



Ja hei, ne tortut ei ole mikrotettuna lähelläkään sitä mitä tuoreena uunista otettuna.

kun joka tapauksessa pitää vahtia riisipuuroa siinä hellan ääressä nin samalla tekee tortutkin siinä köökissä hyöriessä.

Ja oma jouluni torttujeni osalta menee näin:

Otan aamulla pakastimesta pakastepussiin pakatut valmiiksipaistetut joulutortut (5.12.paistetut)jääkaappiin sulamaan.

N. klo 13 juomme päiväkahvit ja -glögit ja minuuttia ennen pöytään siirtymistä laitan tortut mikroon ja sieltä tarjottimelle.



Tortut on pakattu viiden pusseihin, joten joka kahvilla saadaan lämpimät tortut suoraan pakastimesta leipomatta niitä joka kerta uudelleen ja uudelleen.



t. ap

Minä tein ihan saman homman tänään. Oon tehnyt niin ihan joka joulu, eivätkä tosiaankaan mee mitään pilalle pakkasessa!!! Enkä myöskään ala paistelemaan mitään jouluna. Silloin vaan oleilen ja otan herkkua suoraan suuhun : ).

pitää olla rapeita. Sulatetut ja mikrotetut tortut ovat lössähtäneitä. Ei mitään järkeä paistaa niitä pakastimeen.

Lainaus:

pitää olla rapeita. Sulatetut ja mikrotetut tortut ovat lössähtäneitä. Ei mitään järkeä paistaa niitä pakastimeen.




ap, ei sulle kukaan ole kehdannut haukkua lössähtäneitä mikrotorttujasi! Kyllä ne on syötäviä vain juuripaistettuna..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla