Miten tehdään capucchinoa ja latte macchiatoa?
Onko joku töissä kahvilassa tms ja osaa neuvoa?
Kapselikoneet on niin kalliita etten varmaan raaski ostaa. Ja kapselit vieläkin kalliimpia ajan kanssa.
Eikö ne kahvit koostu kuitenkin vain kahvista, maidosta ja sokerista?
Minulla on suodatinkeitin ja sellainen metallinvärinen keitin mikä laitetaan liedelle. En osaa kyllä käyttää sitä.
Voiko noilla välineillä tehdä capucchinoa ja latte macchiatoa? Millaista kahvia pitäisi ostaa?
Kommentit (55)
mutta teillä koneellisilla on suurempi vaiva putsata niitä osia :)
Mun ei tartte kuin kopata espressopaakku roskiin ja huuhtasta se siivilä ja vispilä. That's it.
Ainakaan tossa Dolce Gustossa juuri mitään. Kapselit vaan roskiin käytön jälkeen ja sillä selvä.
mutta teillä koneellisilla on suurempi vaiva putsata niitä osia :)
Mun ei tartte kuin kopata espressopaakku roskiin ja huuhtasta se siivilä ja vispilä. That's it.
Ainoa mitä tehdään joka kerta, niin huuhtaistaan maitoletku, jos on vaahdotettu maitoa. Tyhjennetään kun se ilmoittaa tarpeesta, lisätää papuja joskus tai vettä.
"Espressokeittimen puhdistus onkin sitten isompi juttu, sillä kone pitää puhdistaa kahdella tavalla (ei tosin välttämättä samalla kertaa): poistamalla kalkki ja rasva.
Kalkki poistetaan hapolla, ja rasva emäksellä. Kalkinpoistoa ei tarvitse tehdä Suomen pehmeähkön veden ansiosta kovin usein, sen sijaan rasvanpoisto on must. Kahvipavuissa ON rasvaa."
http://siivousfriikki.wordpress.com/2009/02/24/espressokeittimen-puhdis…
Aika paljolta kieltämättä kuulostaa tuo latteen 1/3 espressoa, minkä jotkut täällä ovat maininneet. Työpaikan reseptiikan mukaan 3cl espressoa ja vajaa 3dl kuumaa maitoa, eikös tuo ole 1/10?
Tosin mutteripannu ei ole minulle tuttu, liekö sillä valmistettava espresso olla laimeampaa kuin koneella. Tai sitten työpaikkani on säästölinjalla :)
Tosin itse valmistan kotona espresson pressopannulla, ihan huttuahan siitä tulee, jolloin sekoitussuhde on noin 1/2... Pitää varmaan harkita tuon mutteripannun hankkimista.
Ainakaan täältä Oulusta ei saa mistään hyvää kahvia (saati palvelua). En ymmärrä miten espressot, espresso machiatot ja cappucinot ovat aina vetisiä ja laihoja mutta samalla kitkeriä. Toki osasyynä meidän "maukas" jokivetemme, mutta silti.
Kotona saan mutteripannulla tai DeLonghin halpiksellakin parempaa kahvia. (kesällä on terassilla ibrik ja kaasukeitin myös kafe turken/elleniko kafen tekoon.. vinkkinä muillekin ;) )
"Espressokeittimen puhdistus onkin sitten isompi juttu, sillä kone pitää puhdistaa kahdella tavalla (ei tosin välttämättä samalla kertaa): poistamalla kalkki ja rasva.
Kalkki poistetaan hapolla, ja rasva emäksellä. Kalkinpoistoa ei tarvitse tehdä Suomen pehmeähkön veden ansiosta kovin usein, sen sijaan rasvanpoisto on must. Kahvipavuissa ON rasvaa."
<a href="http://siivousfriikki.wordpress.com/2009/02/24/espressokeittimen-puhdis…" alt="http://siivousfriikki.wordpress.com/2009/02/24/espressokeittimen-puhdis…">http://siivousfriikki.wordpress.com/2009/02/24/espressokeittimen-puhdis…;
Se kone ilmoittaa, koska mitäkin pitää puhdistaa. Eikä se ole hirveän usein.
Aika paljolta kieltämättä kuulostaa tuo latteen 1/3 espressoa, minkä jotkut täällä ovat maininneet. Työpaikan reseptiikan mukaan 3cl espressoa ja vajaa 3dl kuumaa maitoa, eikös tuo ole 1/10?
Tosin mutteripannu ei ole minulle tuttu, liekö sillä valmistettava espresso olla laimeampaa kuin koneella. Tai sitten työpaikkani on säästölinjalla :)
Tosin itse valmistan kotona espresson pressopannulla, ihan huttuahan siitä tulee, jolloin sekoitussuhde on noin 1/2... Pitää varmaan harkita tuon mutteripannun hankkimista.
siihen mutterikohtaan asti!!!
T: KAHVIA KEITTELEVÄ AV-MAMMA
Nonni!
Nyt tulen erittäin vanhaan aloitukseen valistamaan teitä mussukoita.
Ensinnäkin. Kuten on jo käynyt ilmi, se rautalaite on mutteripannu/mokkapannu.
Sillä ET pysty valmistamaan espressoa koska espresso valmisetaan painamalla sopivan kuumaa vettä tasan kahdeksan baarin voimalla kahvikakun lävitse. Mutteripannu kykenee noin 2-4 baariin.
Toisekseen, mutteripannua ei kannata pistää täysillä volumeilla siihen levylle. Sinä sillä konstilla vain korvennat jo papuvaiheessa paahdetun kahvipurun ja lopputulos on vähintäänkin jäätävän kitkerää. Oikein on pistää levy kuumenemaan etukäteen noin 4-asteelle (levylle jonka säädöt on 1-6), laittaa pannu siihen ja antaa olla rauhassa. Tämä vie noin 5-10 minuuttia. Kahvia alkaa pulputtamaan pannuun ja kun pannu alkaa yskimään eli vesi käy vähiin, sammutetaan levy, jäähdytetään pannun pohja kylmässä vedessä ja nostetaan pöytään patalapun tai sensemmoisen päälle. Pannua ostaessa suosittelen perehrymään pannun materiaaliin. Alumiini on hyvä ja kevyt materiaali, mutta kun kerran korvennat alumiinipannua liian kuumassa, sisäpuoli vioittuu ja alkaa selkeästi antamaan pahaa makua kahviin.
Suosisin siis muita metalleja.
Presso kahvi on hyvää ja helppoa. Siihen jää kahvin rasva mukaan joka on todella herkullista. Mutta siitä ei kyselty joten jätän sen asian sikseen..
Maidon vaahdotus taaseen! Sen voit suorittaa helposti sellaisella pikkuruisella vatkaimella kuumennetusta maidosta, mutta lopputulema on niin sanotusti juosten kustu. Jos cappuccino tai latte tyyppisistä kaffeista tykkää, suosittelen hankkimaan espressokeittimen ja HÖYRYLLÄ toimivan maidonvaahdottimen. Espresson valmistaminen ei ole juurikaan kalliimpaa kuin suodatinkahvin keittokaan, mutta onhan se tyylikäs kopleksi!
Höyryllä vaahdottaminen antaa maidosta muodustuneelle vaahdolle niin äkkinäisen kuumuuden, että vaahto seilyy mainiosti kahvin pinnalla jonkin aikaa. Mahtava tuote.
(Nimimerkissä käyttämäni kahvila ei ole osallinen kommenttiini eikä ota minkään näköistä vastuuta mielipiteistäni/tietotaidoistani.)
En kommentoi enää espresson valmistamista, koska siihen näyttikin tulleen jo varsin loistavia vinkkejä! :)
Mutta siinä vaiheessa, kun on saanut onnistuneesti tehtyä sekä espresson että vaahdotettua maidon, niin voikin jo siirtyä seuraavalla tasolle ja alkaa kokeilemaan erilaisten lattevariaatioiden valmistamista! Kokeilin esimerkiksi itse eilen vaahterasiirappilattea, joka oli super hyvää! <3 Ja latteenhan voi lisätä myös mitä tahansa makusiirappeja, jos kaipaa vaihtelua.
Teemu Cafe Elämys kirjoitti:
Nonni!
Nyt tulen erittäin vanhaan aloitukseen valistamaan teitä mussukoita.
Ensinnäkin. Kuten on jo käynyt ilmi, se rautalaite on mutteripannu/mokkapannu.
Sillä ET pysty valmistamaan espressoa koska espresso valmisetaan painamalla sopivan kuumaa vettä tasan kahdeksan baarin voimalla kahvikakun lävitse. Mutteripannu kykenee noin 2-4 baariin.
Toisekseen, mutteripannua ei kannata pistää täysillä volumeilla siihen levylle. Sinä sillä konstilla vain korvennat jo papuvaiheessa paahdetun kahvipurun ja lopputulos on vähintäänkin jäätävän kitkerää. Oikein on pistää levy kuumenemaan etukäteen noin 4-asteelle (levylle jonka säädöt on 1-6), laittaa pannu siihen ja antaa olla rauhassa. Tämä vie noin 5-10 minuuttia. Kahvia alkaa pulputtamaan pannuun ja kun pannu alkaa yskimään eli vesi käy vähiin, sammutetaan levy, jäähdytetään pannun pohja kylmässä vedessä ja nostetaan pöytään patalapun tai sensemmoisen päälle. Pannua ostaessa suosittelen perehrymään pannun materiaaliin. Alumiini on hyvä ja kevyt materiaali, mutta kun kerran korvennat alumiinipannua liian kuumassa, sisäpuoli vioittuu ja alkaa selkeästi antamaan pahaa makua kahviin.
Suosisin siis muita metalleja.Presso kahvi on hyvää ja helppoa. Siihen jää kahvin rasva mukaan joka on todella herkullista. Mutta siitä ei kyselty joten jätän sen asian sikseen..
Maidon vaahdotus taaseen! Sen voit suorittaa helposti sellaisella pikkuruisella vatkaimella kuumennetusta maidosta, mutta lopputulema on niin sanotusti juosten kustu. Jos cappuccino tai latte tyyppisistä kaffeista tykkää, suosittelen hankkimaan espressokeittimen ja HÖYRYLLÄ toimivan maidonvaahdottimen. Espresson valmistaminen ei ole juurikaan kalliimpaa kuin suodatinkahvin keittokaan, mutta onhan se tyylikäs kopleksi!
Höyryllä vaahdottaminen antaa maidosta muodustuneelle vaahdolle niin äkkinäisen kuumuuden, että vaahto seilyy mainiosti kahvin pinnalla jonkin aikaa. Mahtava tuote.(Nimimerkissä käyttämäni kahvila ei ole osallinen kommenttiini eikä ota minkään näköistä vastuuta mielipiteistäni/tietotaidoistani.)
Siis sen mutteripannun kahvi ei oo nähnytkään espressoa? Luulin, että se on Italiassa hyvinkin käytetty masiina.
Vierailija kirjoitti:
Teemu Cafe Elämys kirjoitti:
Nonni!
Nyt tulen erittäin vanhaan aloitukseen valistamaan teitä mussukoita.
Ensinnäkin. Kuten on jo käynyt ilmi, se rautalaite on mutteripannu/mokkapannu.
Sillä ET pysty valmistamaan espressoa koska espresso valmisetaan painamalla sopivan kuumaa vettä tasan kahdeksan baarin voimalla kahvikakun lävitse. Mutteripannu kykenee noin 2-4 baariin.
Toisekseen, mutteripannua ei kannata pistää täysillä volumeilla siihen levylle. Sinä sillä konstilla vain korvennat jo papuvaiheessa paahdetun kahvipurun ja lopputulos on vähintäänkin jäätävän kitkerää. Oikein on pistää levy kuumenemaan etukäteen noin 4-asteelle (levylle jonka säädöt on 1-6), laittaa pannu siihen ja antaa olla rauhassa. Tämä vie noin 5-10 minuuttia. Kahvia alkaa pulputtamaan pannuun ja kun pannu alkaa yskimään eli vesi käy vähiin, sammutetaan levy, jäähdytetään pannun pohja kylmässä vedessä ja nostetaan pöytään patalapun tai sensemmoisen päälle. Pannua ostaessa suosittelen perehrymään pannun materiaaliin. Alumiini on hyvä ja kevyt materiaali, mutta kun kerran korvennat alumiinipannua liian kuumassa, sisäpuoli vioittuu ja alkaa selkeästi antamaan pahaa makua kahviin.
Suosisin siis muita metalleja.Presso kahvi on hyvää ja helppoa. Siihen jää kahvin rasva mukaan joka on todella herkullista. Mutta siitä ei kyselty joten jätän sen asian sikseen..
Maidon vaahdotus taaseen! Sen voit suorittaa helposti sellaisella pikkuruisella vatkaimella kuumennetusta maidosta, mutta lopputulema on niin sanotusti juosten kustu. Jos cappuccino tai latte tyyppisistä kaffeista tykkää, suosittelen hankkimaan espressokeittimen ja HÖYRYLLÄ toimivan maidonvaahdottimen. Espresson valmistaminen ei ole juurikaan kalliimpaa kuin suodatinkahvin keittokaan, mutta onhan se tyylikäs kopleksi!
Höyryllä vaahdottaminen antaa maidosta muodustuneelle vaahdolle niin äkkinäisen kuumuuden, että vaahto seilyy mainiosti kahvin pinnalla jonkin aikaa. Mahtava tuote.(Nimimerkissä käyttämäni kahvila ei ole osallinen kommenttiini eikä ota minkään näköistä vastuuta mielipiteistäni/tietotaidoistani.)
Siis sen mutteripannun kahvi ei oo nähnytkään espressoa? Luulin, että se on Italiassa hyvinkin käytetty masiina.
No kyllähän se jotku juhlamokat voittaa mennen tullen. Ihan hyvää aloittelijalle. Osta vain kahvimylly, niin maku paranee huomattavasti, kun jauhat itse kahvipavut?
Vierailija kirjoitti:
Teemu Cafe Elämys kirjoitti:
Nonni!
Nyt tulen erittäin vanhaan aloitukseen valistamaan teitä mussukoita.
Ensinnäkin. Kuten on jo käynyt ilmi, se rautalaite on mutteripannu/mokkapannu.
Sillä ET pysty valmistamaan espressoa koska espresso valmisetaan painamalla sopivan kuumaa vettä tasan kahdeksan baarin voimalla kahvikakun lävitse. Mutteripannu kykenee noin 2-4 baariin.
Toisekseen, mutteripannua ei kannata pistää täysillä volumeilla siihen levylle. Sinä sillä konstilla vain korvennat jo papuvaiheessa paahdetun kahvipurun ja lopputulos on vähintäänkin jäätävän kitkerää. Oikein on pistää levy kuumenemaan etukäteen noin 4-asteelle (levylle jonka säädöt on 1-6), laittaa pannu siihen ja antaa olla rauhassa. Tämä vie noin 5-10 minuuttia. Kahvia alkaa pulputtamaan pannuun ja kun pannu alkaa yskimään eli vesi käy vähiin, sammutetaan levy, jäähdytetään pannun pohja kylmässä vedessä ja nostetaan pöytään patalapun tai sensemmoisen päälle. Pannua ostaessa suosittelen perehrymään pannun materiaaliin. Alumiini on hyvä ja kevyt materiaali, mutta kun kerran korvennat alumiinipannua liian kuumassa, sisäpuoli vioittuu ja alkaa selkeästi antamaan pahaa makua kahviin.
Suosisin siis muita metalleja.Presso kahvi on hyvää ja helppoa. Siihen jää kahvin rasva mukaan joka on todella herkullista. Mutta siitä ei kyselty joten jätän sen asian sikseen..
Maidon vaahdotus taaseen! Sen voit suorittaa helposti sellaisella pikkuruisella vatkaimella kuumennetusta maidosta, mutta lopputulema on niin sanotusti juosten kustu. Jos cappuccino tai latte tyyppisistä kaffeista tykkää, suosittelen hankkimaan espressokeittimen ja HÖYRYLLÄ toimivan maidonvaahdottimen. Espresson valmistaminen ei ole juurikaan kalliimpaa kuin suodatinkahvin keittokaan, mutta onhan se tyylikäs kopleksi!
Höyryllä vaahdottaminen antaa maidosta muodustuneelle vaahdolle niin äkkinäisen kuumuuden, että vaahto seilyy mainiosti kahvin pinnalla jonkin aikaa. Mahtava tuote.(Nimimerkissä käyttämäni kahvila ei ole osallinen kommenttiini eikä ota minkään näköistä vastuuta mielipiteistäni/tietotaidoistani.)
Siis sen mutteripannun kahvi ei oo nähnytkään espressoa? Luulin, että se on Italiassa hyvinkin käytetty masiina.
No on se nähnyt. Turhaa hifistelyä vain toi ylempi vastaus.
Voiko pressopannulla tehdä espressoa?
kuulostaa tosi suurelta vaivalta:
http://siivousfriikki.wordpress.com/2009/02/24/espressokeittimen-puhdis…