Käyttäjä38132
Seuratut keskustelut
Kommentit
Kakkahattutäti kirjoitti:
En ole ihmetellyt muuta kuin sotkuisuutta ja likaisuutta, mitä jotkut ihmiset keittiössään harrastavat. Kuten ihana 80v. tätini. Mädäntynyttä bioroskista ,banaanikärpästen armeijaa, hiuksia ruuassa, tiskaamattomia astioita astiakaapissa.
Jos ei ruuasta mitään tajua eikä välitä, kannattaisi jättää päivälliset pitämättä.
Juhlaruuaksi keitetyt perunat kuorineen jotka on keitetty pesemättä multaisessa vedessä.
Jälkiruuaksi ”kaurapaistos” joka oli uunipellillä paistettua mysliä. Rusinat olivat kiehuneet ja turvonneet palaneiksi koviksi palloiksi.
Tämän kanssa ”ihanaa vaniljakastiketta” joka oli valmista Valion tölkkivaniljakastiketta, jossa oli päiväys mennyt viikkoja sitten ja pinnalla vihreää hometta.
Nämä tädin kokkailut ovat kyllä jättäneet sanattomaksi.
Minusta olisi aiheellista vieda täti lääkäriin. Kuulostaa Alzheimerilta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Juustoraasteen laittaminen lasagnen valkokastikkeeseen. Suomalaisissa resepteissä tuntuu aina olevan tämä, toisin kuin Italiassa.
Sellainen pätijä siellä. Olet käynyt jokaisessa suomalaisessa ja italialaisessa keittiössä, toki.
Kyllä juustokastike tunnetaan Italiassakin.
Ei, vaan ihmettelin tuota, että täällä lasagnessa käytetään ihan järjestään juustokastiketta. Italialaisten ohjeiden besciamellaan taas ei laiteta juustoa. Ei se sitä varmaan tarkoita, etteikö kukaan italialainen tuntisi juustokastiketta. Mihinkään perinteiseen lasagnen ohjeeseen se ei siellä kuitenkaan kuulu, kun taas suomessa melkein jokaiseen.
Mitä pätemistä se nyt on, jos ihmettelee tätä asiaa?
......kastike on nimeltään bechamel, ja alunperin ranskalainen. Pisti vaan silmään toi outo nimi, olen itse ravintolakokki, niin tämmmöiset perussoossit jokseenkin hallinnassa.
Ja besciamella on sama italiaksi.
Vierailija kirjoitti:
Manteli on pähkinä.
Manteli on siemen.
Jos siitä pastasta tehdaan kylmää salaattia, huuhtominen poistaa pastan pinnalta hiilihydraattia, jonka seurauksena pasta ei takerru toisiinsa. Eli huuhtelu on hyva idea.
Jos tarkoitus on syodä pasta kuumana kastikkeen kanssa, pastan pinnalla oleva hiilihydraatti kerää itseensä enemmän kastiketta. Huuhtelua ei suositella.
Tämä on vain osaksi totta.
Perisynnin takia kaikki ovat syntisiä, mutta ne, jotka ovat pyytäneet ja saaneet syntinsä anteeksi Jeesuksen veriuhrin tähden, pääsevät taivaaseen. Tämä on koko totuus.