Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ranskanperunat kotona, onko vaikeaa?

Vierailija
19.04.2015 |

Olen ajatellut tehdä ranskalaisia perunoita kotona alustalähtien. Minulla ei ole rasvakeitintä, mutta pitäisi turvallisesti onnistua paistomittarin kanssa ja kattilassa. Teen hieman isommista lohkoista ja jätän kuoren päälle. Varmaankin rypsiöljyä käytän rasvana. Tuttava näki jonkun ohjelman tyyliin "keittiökemiaa" ja sanoi, että siinä ensin keitettiin vedessä ja pakkasessa kuivattiin perunat, tämän jälkeen muutamaan otteeseen erikseen keitettiin rasvassa, jolloin pitäisi tulla rapeaa.

Löysin hyvän ja lyhyen ohjevideon aiheesta, mitä mieltä olette siitä?

Ranskalaiset kotona

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakkasessa kuivattiin? Ne olivat teollisuusperunoita, joita nämä pikaruokalat ja ravintolat käyttävät. Enpä ole tainnut tehdä itse ranskalaisia kuin joskus muinoin kouluaikoina. Taisi mennä noin, että keitettiin kahteen kertaan, mutta en alkaisi tekemään.

Teen mieluummin lohkoperunoita. Yhtä rapeita niistäkin tulee, kun on oikea lajike ja paljon helpompi  valmistaa.

Vierailija
2/13 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ystävä käski keittämään vedessä ensin kypsäksi, siivilöimään vedet pois ja sitten esim. lautasella pakkaseen kuivamaan. Pakkasen kylmä ilma on myös kuivaa ja siksi talvellakin pyykit kuivuvat hyvin ulkona. Tuossa videossa ei kuitenkaan näin tehty ja siinä hieman isommiksi jätettiin kanssa nuo perunat, oikeastaan lohkoperunoiksi. Tuossa opetusvideossa kuitenkin ehkä hieman liikaa vaiheita, ja minusta osa turhia ja sotkevia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä ainakin meillä on tehty itse ranskalaisia kattilassa öljyssä keittämällä. Raa'at perunat pitää muistaa kuivata hyvin ennen kuin ne heittää rasvakattilasn. Onnistuu ja on parempia kuin pakasteranskikset.

Vierailija
4/13 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

haha, tuo videon ohje on erikoinen!Ranskalaiset kotona

Vierailija
5/13 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuo on huumorivideo

Vierailija
6/13 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne keitetään rasvassa kaksikertaa. Välillä valutetaan ja jäähdytetää, ei keitetä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen höyryttänyt niitä ensin vähän aikaa. Ei tarvi edes kauaa kun jo pehmenevät sen verran että kypsyvät nopeammin.

Vierailija
8/13 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

On aika isotöiset itse tehtynä, kun kyseessä kuitenkin vaan ranskalaiset. Toki hyvää, mut vähän siinä ja siinä onko vaivan väärti. Liesituuletin ainakin pitää olla, muuten on seinät ja katto rasvakalvon peittämiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.04.2015 klo 15:31"]On aika isotöiset itse tehtynä, kun kyseessä kuitenkin vaan ranskalaiset. Toki hyvää, mut vähän siinä ja siinä onko vaivan väärti. Liesituuletin ainakin pitää olla, muuten on seinät ja katto rasvakalvon peittämiä.
[/quote]
Ei se ole sen ihmeellisempää kuin esim. munkkien paistaminen. Perunat valmistuvat tosi nopeasti.

Vierailija
10/13 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Brittilässä olin vaihtarina "muutama" vuosi sitten ja silloin tehtiin kotiranskalaisia harva se päivä. Peruskaava: pese ja kuori perunat, lohko about saman kokoisiksi, kuivaa kosteutta pois ja viskaa keittimeeen (eli meillä tavalliseen kattilaan jossa oli jotain öljyä) raakoina, ei siis keitetty tai pakastettu tms. Tuli ihan hyviä, mutta jos jotain hifistelyperunoita haluaa, niin sitten saa paistella useampaan kertaan ja mitä lie. Jos riittää ihan tavalliset uppopaistetut kotiranut, niin ei muuta kuin kokeilemaan, ei siinä paljon menetä. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.04.2015 klo 15:31"]On aika isotöiset itse tehtynä, kun kyseessä kuitenkin vaan ranskalaiset. Toki hyvää, mut vähän siinä ja siinä onko vaivan väärti. Liesituuletin ainakin pitää olla, muuten on seinät ja katto rasvakalvon peittämiä.
[/quote]
Kyllä, ovat isotöiset mutta TODELLAKIN kannattaa. Parhaita ranuja ikinä!

Vierailija
12/13 |
19.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="19.04.2015 klo 15:31"]

On aika isotöiset itse tehtynä, kun kyseessä kuitenkin vaan ranskalaiset. Toki hyvää, mut vähän siinä ja siinä onko vaivan väärti. Liesituuletin ainakin pitää olla, muuten on seinät ja katto rasvakalvon peittämiä.

[/quote]

 

Ei liesituuletinta ikinä kun keittää rasvalla. Voi palaa koko mökki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla