Kanareseptejä, vinkkejä valmistukseen (ei broileri)
Onko jotain erityistä? Ilmeisesti kana on vähän erilainen eläin kun toi broileri mihin me on totuttu. Kuivempi ja vaikeampi saada maukkaaksi (?).
Ainakin keitossa se on mennyt hyvin, mutta mä en ollut tilanteessa, jossa olisin voinut kysyä kokilta reseptiä..
Kommentit (4)
Mielenkiinnosta (vegaanina) kysyn, mistä sait kanaa? Joltain tilalta suoraan, joku kehäraakki munijakana? Vai saako sitä ihan kaupasta? (Anteeksi, yritin kirjoittaa tämän ilman arvolatausta, mutta epäonnistuin... =D Olen silti kiinnostunut, kun olen käsityksessä, ettei kaupassa myydä kuin broilerin lihaa.)
Kanaviilokki. Ensin keitetään kana kypsäksi mausteiden ja vihannesten kanssa. Sitten perkataan se kypsä kana ja liemestä suurustetaan kastike joka maustetaan curryllä, kipataan ne kanan palat sinne. Riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa syödään. Tarkempia ohjeita löytyy varmaan netistä. Tähän ruokaan kaipaisin itse oikeaa kanaa, koska broileri menee tässä melko mauttomaksi.
Ap aiotko todella valmistaa KANAA vai sittenkin broileria?
Kanani on peräisin koulutani. Opiskelen biodynamista maataloutta Hollannissa. Kanoja on parikymmentä, jotka saavat vapaasti kuopsutella koulun alueella ja niiden pesiin munitut munat myydään koulun kaupassa. Nyt vaan tuli niiden aika ja koska olin mukana teurastamassa ja siivoamassa näitä eläimiä, sain yhden palkaksi. En itsekään välitä syödä lihaa kovin usein, mutta tällaisen lihan syön hyvällä omallatunnolla, kun tiedän tasan tarkkaan miten se on elänyt ja kuollut :)
-ap