Jouluruokasi: vähän laatua vai paljon halpaa?
Kun vielä asuin kotona, tärkeintä oli määrä. Iso pino markettien halpoja suklaita, paljon joulutorttuja, laatikkoruokia jne..
Nyt asun poikakaverini kanssa yhdessä ja vietämme omaa joulua. Laitamme vain vähän ruokaa mutta se on laadukasta. Vain yksi iso rasia suklaata, laadukasta Belgialaista, lohta, poroa...
Kommentit (15)
En mä noista makeista niin kauheasti välitä, jouluruuasta tykkään enemmän. Itse tehdyissä ruuissa tuo hinnan ja laadun suhde ei ole mikään mittari. Ihan kamalan paljon sitä ruokaa ei kuitenkaan voi olla, koska ei kukaan määräänsä enempää jaksa syödä.
Just meinasin tulla sanomaan saman kuin nelonen.
Ei mitään pahoja halpissuklaita ulkomailta, vaan kyllä ne on suomalaiset Fazer ja Panda parhaat. Ja kinkku ja itse tehdyt laatikot, mitään muuta ei tarvi, ja ne nyt on halpoja, mutta ei se niiden makua paranna tai pahenna mikä sattuu hinta olemaan. Enkä tajua sitä että jos ruoka on halpaa niin sitä söisi enemmän, kyllä se maha tulee täyteen tasan samalla määrällä ruokaa, oli se kallista tai halpaa. Tortuista en niin tykkää, mutta lapset halusivat tehdä torttuja ja pipareita niin saivat kyllä tehdä. Lohta syödään lähes viikottain muutenkin, kinkkua ja laatikoita saa vaan kerran vuodessa. Poroakin saa aina kun haluaa, ja hirveäkin on pakkasessa, ne on sitten eri päivien herkkuja.
Kohtuullisesti ja laatua, arkiruokaa kallimpaa, muttei mitää ökyhintasta. Toisaalta itse tehty lanttilaatikko ei ole kallista todellakaan, mutta laatua sekin mielestäni on! Sitäkään en tee hirveitä määriä. Paremmalta maistuu, kun sitä on vain parilla aterialla ja sitten seuraavan kerran vuoden kuluttua!
Ketä kiinnostaa...sun laadukkaat ruokaa...
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 18:10"]Ketä kiinnostaa...sun laadukkaat ruokaa...
[/quote]
Tuntuu kiinnostavan, kun kerran tulit lukemaan.
Paljon laatua. Eivät perinteiset jouluruuat maksa paljon, vaikka itse tekee alusta alkaen. Eikä sitä kaupan maksalaatikkoa voi edes verrata itse tehtyyn.
No jouluruoaksi kai halpaa, mutta arkena normihintaista. Yhden juustoisen kasviskeiton huomiseksi ostin töihin.
Saarioisten laatikot ja Snellmannin kinkku, mutta toisaalta Chjokon käsintehtyä suklaata rasiallinen ja itse graavattua lohta...eli kaipa siellä välissä mennään? Olisin halunnut luomukinkun, on meinaan paras syömäni kinkku, mutta budjetti ei antanut kaikkeen periksi.
Enpä ole koskaan ajatellut tuolta kantilta... Meillä on sukujoulu, jota vietetään meillä. Itse paistan kinkun ja hommaan salaatit, juustot yms. pikku lisukkeet. Äitini tekee laatikot, isä kalat, anoppi hoitaa pulla- ja kakkuosaston ja veljeni tuo sitten yleensä jonkun ylläri lihan (poroa, kalkkuna tms.). En ole kokenut, että ruokaan edes menisi paljon rahaa, kun se jakautuu noin monen ihmisen kesken. Mun mielestä jouluun kuuluu se, että ruokaa on suorastaan älyttömän monta sorttia (kaikki kuitenkin syödään, siitä olen tarkka). Toisaalta, ei meidän joulupöydässä mikään ole hirveän kallista, ihan markettijuustoilla mennään ja melkein kaikki tehdään itse, joten siinäkin säästää.
Sopivasti sitä mitä tekee mieli.