Ajattelin tehdä kanakastikkeen
Hunajamarinoituja fileesuikaleita, ruokakermaa, sipulia, ananaspaloja ja tabascoa tuomaan tulisuutta. Miltä kuulostaa? :)
Kommentit (16)
Hiukan on liian makeaa omaan makuuni, kun on hunajaa ja ananasta samassa ruoassa. Korvaisin ananaspalat paprikalla ja valkosipulilla.
Muuten erittäin hyvä, mutta pistäpä vielä kastikkeen sekaan yksi Fond du Chef Chicken.
tekisin marinoimattomista, marinoidut maistuu ihan hirveeltä.
[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 18:31"]
Valmismarinadiliha = yök
[/quote]
Oon samaa mieltä, yök!
Parempi tulis kokonaisesta naturel fileestä itse pilkottuna (ne valmissuikaleet on yleensä aika silppua, mutta vähän riippuu merkistä ja päivästä) ja sitten mausteet miten huvittaa.
Sipuli ja tabasco on ihan jees, niiden lisäksi valitsisin joko kerman tai ananaksen mutta en molempia. Sitten lisäksi vaikka valkosipulia ja muitakin vihanneksia kuin sipulia.
No jos ihan rehellisesti sanon, niin kamalalta...
[quote author="Vierailija" time="29.12.2014 klo 18:30"]
Hiukan on liian makeaa omaan makuuni, kun on hunajaa ja ananasta samassa ruoassa. Korvaisin ananaspalat paprikalla ja valkosipulilla.
[/quote]
Ei siinä hunajamarinadissa oikeasti hunajaa ole..
Hunajamarinoituja tulee joskus ostettua, kun niitä saa melkein ilmaseks. Aina kuitenkin huuhtelen ne ennen laittoa. Se marinadi on ihan kauhea, mutta sen saa kyllä siis huuhdeltua helposti pois.
Mun täytyy kyllä sanoa, etten ole koskaan kuullut tabascon käytöstä tulisen kanakastikkeen teossa. Ehkä jossain grillimarinadissa grillatuille kanankoiville tms., mutta kermaisessa kanakastikkeessa?
Kuulostaa kauhealta. Käyttäisin mieluummiin maustamatonta kanaa, kookoskermaa ja chilitahnaa. Ananaksen jättäisin pois ja laittaisin enemmän eri mausteita.
No, minä tein kanakastiketta eilen. Iso rasia maustamattomia ohuita fileitä joihin otin värin pannulla ja paloittelin "sopiviksi" paloiksi. Maustoin kanafondilla ja jollain muulla, heitin sekaan kokonaisen Mustapekka-juuston, nesteeksi vettä ja ruokakermaa. Ainiin ja pari rkl creme fraichea. Tuli aika herkkua.
Käytin aikanaa juurikin tuota hunajamar kanaa mutta viimeiset 4-5v vain maustamattomia ja aina on uponnut perheelle oli millainen versio tahansa kyseessä, esim mozzarellapestokanafileet lempparia. Tai hapanimelä.
Aika teollista: marinadia, ruokakermaa, jolla ei ole mitään tekemistä kerman kanssa ja säilykettä. Vähemmälläkin saa terveytensä pilattua.
http://uusimusta.squarespace.com/kemikaalicocktail/2011/11/29/sailyketolkit-vuotavat-bisfenolia.html
http://www.vau.fi/raskaus/Terveys/Elamantavat/Ei-sailykkeita-odottajalle--kemikaalivaara/
Ananaksen jos jättäis pois, niin aika semiruokaa meillä - tabascon tilalla tykkään käyttää jalapenoja :) nam!