Piparkakkutaikina kuin liisteriä!!
Olen jo kolmella eri ohjeella yrittänyt tehdä piparitaikinan. Joka kerta taikinasta tullut aivan liian löysää, vaikka laitoinkin jauhoja enemmän kuin ohjeessa luki. Taikinasta tullut ihan mahdotonta kaulia. Missä vika???
Kommentit (5)
Millaisilla ohjeilla olet kokeillut? Jos laitat vaikka linkin yhteen niin voin yrittää auttaa.
Esim. näin.... Taikina tehdään tänään, jäähdytetää jääkaapissa yön yli. Leivotaan ja kaulitaan vasta huomenna. Muistithan laittaa tarpeeksi (ei liikaa) jauhoja?
Joo, vuorokauden olen antanut olla jääkaapissa. Esim. Kinuskikissan ohjeella olen kokeillut
ap
[quote author="Vierailija" time="10.12.2014 klo 17:56"]
Joo, vuorokauden olen antanut olla jääkaapissa. Esim. Kinuskikissan ohjeella olen kokeillut
ap
[/quote]
Olisiko mahdollista, että kyseessä on mittavirhe? Tarkista, että mittasi/vaakasi toimivat oikein. Oletan myös, että olet noudattanut ohjeita tarkalleen, esim. voin lämpötilan, jäähdyttäminen jne. Ne voivat joskus vaikuttaa taikinan rakenteeseen.
Tässä on vielä alla mun resepteistä löytyvä helpoin pipariohje. Tämä taikina muistuttaa rakenteeltaan enemmän tavallisia keksejä, joten siitä tulee melko muotoiltava jo tekovaiheessa. Jos et ole vielä kokeillut tätä, voisi se olla kokeilemisen arvoinen. Sillä olen itse aikoinani aloittanut pipareiden leipomisen. :)
Piparkakut
noin 50 kappaletta
Ainekset
9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl neilikkaa
3 dl sokeria
300 g pehmeää voita
2 kananmunaa
4-5 rkl siirappia
Valmistus
Sekoita sooda, vehnäjauhot ja mausteet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kaikki ainekset voivaahtoon. Anna taikinan kovettua peitettynä kylmässä yön yli.
Leivo taikinasta piparkakkuja. Paista 200-asteessa 7-10 minuuttia kunnes piparkakkujen pinta on kauniin ruskea.
Oothan pitäny sitä jääkaapissa yön yli? Eli siis taikina pitää tehdä edellisenä päivänä ja antaa kovettua yön yli jääkaapissa, sitä ei voi heti leipoa. Ja ei kannata ylimääräsiä jauhoja laittaa, tulee kovia pipareita.