Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Piparkakkutaikina kuin liisteriä!!

Vierailija
10.12.2014 |

Olen jo kolmella eri ohjeella yrittänyt tehdä piparitaikinan. Joka kerta taikinasta tullut aivan liian löysää, vaikka laitoinkin jauhoja enemmän kuin ohjeessa luki. Taikinasta tullut ihan mahdotonta kaulia. Missä vika???

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
10.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oothan pitäny sitä jääkaapissa yön yli? Eli siis taikina pitää tehdä edellisenä päivänä ja antaa kovettua yön yli jääkaapissa, sitä ei voi heti leipoa. Ja ei kannata ylimääräsiä jauhoja laittaa, tulee kovia pipareita.

Vierailija
2/5 |
10.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millaisilla ohjeilla olet kokeillut? Jos laitat vaikka linkin yhteen niin voin yrittää auttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
10.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim. näin.... Taikina tehdään tänään, jäähdytetää jääkaapissa yön yli. Leivotaan ja kaulitaan vasta huomenna. Muistithan laittaa tarpeeksi (ei liikaa) jauhoja?

Vierailija
4/5 |
10.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, vuorokauden olen antanut olla jääkaapissa. Esim. Kinuskikissan ohjeella olen kokeillut

 

ap

Vierailija
5/5 |
10.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="10.12.2014 klo 17:56"]

Joo, vuorokauden olen antanut olla jääkaapissa. Esim. Kinuskikissan ohjeella olen kokeillut

 

ap

[/quote]

 

Olisiko mahdollista, että kyseessä on mittavirhe? Tarkista, että mittasi/vaakasi toimivat oikein. Oletan myös, että olet noudattanut ohjeita tarkalleen, esim. voin lämpötilan, jäähdyttäminen jne. Ne voivat joskus vaikuttaa taikinan rakenteeseen.

Tässä on vielä alla mun resepteistä löytyvä helpoin pipariohje. Tämä taikina muistuttaa rakenteeltaan enemmän tavallisia keksejä, joten siitä tulee melko muotoiltava jo tekovaiheessa. Jos et ole vielä kokeillut tätä, voisi se olla kokeilemisen arvoinen. Sillä olen itse aikoinani aloittanut pipareiden leipomisen. :)

 

 

Piparkakut

 

noin 50 kappaletta

 

 

 

Ainekset

 

 

 

9 dl vehnäjauhoja

 

2 tl soodaa

 

2 tl kanelia

 

2 tl kardemummaa

 

2 tl neilikkaa

 

3 dl sokeria

 

300 g pehmeää voita

 

2 kananmunaa

 

4-5 rkl siirappia

 

 

 

Valmistus

 

 

 

Sekoita sooda, vehnäjauhot ja mausteet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kaikki ainekset voivaahtoon. Anna taikinan kovettua peitettynä kylmässä yön yli.

 

 

 

Leivo taikinasta piparkakkuja. Paista 200-asteessa 7-10 minuuttia kunnes piparkakkujen pinta on kauniin ruskea.

 

 

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi neljä yksi