Granaattiomena - aaapua!
Voiko granaattiomenan sisukset syödä kokonaan? Googlaamalla löysin tiedon, että ne siementen välissä olevat valkoiset osat ja se valkoinen höttömäinen sisus olisi pahaa. Mutta onko se jotenkin myrkyllistä? Itse popsaisin juuri granaattiomenan kuoria vaille kokonaan koska minusta niissä vaaleissa osissa ei ollut pahaa makua. Nyt vaan sitten jäin miettimään, että olikohan ne ihan ok syödä.
Kommentit (16)
Et oo koskaan tainnut käydä maissa, joissa granaattiomenia kasvaa jokapaikassa sekä villinä että kultivoituna? Niissä ne yleensä syödään just kädestä lohkoina. Jos kävelyllä ollessa nappaa granaattiomenan puusta ja syö sen, niin ei sitä silloin mistään kulhosta lusikalla syödä.
Ja ei oo myrkyllisiä ne valkoiset kalvot siellä välissä, yleensä vaan aika kitkeriä. Voivat hyvinkin olla terveellisiä.
Poor braggart, asun USAssa ja ihan tarpeeksi olen ajellut granaattiomenaviljelysten lapi mutta en ole viitsinyt pysahtya muiden pelloilta poimimaan. Suomessa asujan on vahan vaikeata loytaa granattomenametsaa mista nappailla. Sitapaitsi jos mehua sattuu tippumaan vaatteille niin sellaista keinoa ei ole viela keksitty milla se lahtisi pois.
Intiassahan kaikki ruoka syodaan kasin joten miksei granaattiomenakin.
[quote author="Vierailija" time="29.10.2014 klo 23:37"]
Et oo koskaan tainnut käydä maissa, joissa granaattiomenia kasvaa jokapaikassa sekä villinä että kultivoituna? Niissä ne yleensä syödään just kädestä lohkoina. Jos kävelyllä ollessa nappaa granaattiomenan puusta ja syö sen, niin ei sitä silloin mistään kulhosta lusikalla syödä.
Ja ei oo myrkyllisiä ne valkoiset kalvot siellä välissä, yleensä vaan aika kitkeriä. Voivat hyvinkin olla terveellisiä.
Poor braggart, asun USAssa ja ihan tarpeeksi olen ajellut granaattiomenaviljelysten lapi mutta en ole viitsinyt pysahtya muiden pelloilta poimimaan. Suomessa asujan on vahan vaikeata loytaa granattomenametsaa mista nappailla. Sitapaitsi jos mehua sattuu tippumaan vaatteille niin sellaista keinoa ei ole viela keksitty milla se lahtisi pois.
Intiassahan kaikki ruoka syodaan kasin joten miksei granaattiomenakin.
[/quote]
Tekisi varmaan hyvää pysähtyä joskus sille viljelmälle:) Ehkä se hedelmän kirpeyä makeus saisi sinusta tuon sitruunan puristettua irti;D
Esim etelä-euroopassa Kroatiassa noita kasvaa joka paikassa ja nyt on sesonki parhaimmillaan. Suosittelen
Suomesta hedelmiä voi ostaa kaupasta ja syöntitavan saa itse valita, joko lusikalla tai suoraan kuoresta hörppien:) Me ei olla niin nuukia tuon tyylin suhteen täällä:D
Söin juuri viimeviikolla suoraan puusta granaattiomenan ja vähän myös valkoista osaa, ei tullut mitään oireita. En sitten tiedä
Voihan sen noinkin tehdä ja banaanitkin voi syödä kuorineen...
Ihanaa. Juuri eilen Turkissa join lasingranaattiomenasta puristettua mehua.
[quote author="Vierailija" time="29.10.2014 klo 19:39"]
[quote author="Vierailija" time="29.10.2014 klo 11:11"]
Voiko granaattiomenan sisukset syödä kokonaan? Googlaamalla löysin tiedon, että ne siementen välissä olevat valkoiset osat ja se valkoinen höttömäinen sisus olisi pahaa. Mutta onko se jotenkin myrkyllistä? Itse popsaisin juuri granaattiomenan kuoria vaille kokonaan koska minusta niissä vaaleissa osissa ei ollut pahaa makua. Nyt vaan sitten jäin miettimään, että olikohan ne ihan ok syödä.
[/quote] En ole koskaan nahnyt kenenkaan syovan granaattiomenaa kadesta. Siemenet laitetaan maljaan ja syodaan lusikalla. Valkoista osaa ei syoda, eihan appelsiininkuorestakaan sita valkoista osaa syoda.
[/quote]
Haha, mulla ei tosiaankaan ollut maastossa lusikkaa mukana. Siitä vaan kuoresta haukkasin siemenet suuhuni. Jamie neuvoo puolittamaan hedelmän ja kopistelemaan siemenet kämmenelle. Toimii
2
[quote author="Vierailija" time="29.10.2014 klo 20:15"]
[/quote]
Mä tykkään tästä tekniikasta enemmän. Vähän sama idea, mutta vähemmällä voimalla ja paremmin saa koputeltua siemet irti, kun sen laittaa näin useampaan osaan aluksi
Ei ole vaarallista. En tosin ymmärrä, miten saatoit syödä valkoset osa. Nehän ihan pirun pahoja.
[quote author="Vierailija" time="29.10.2014 klo 11:11"]
Voiko granaattiomenan sisukset syödä kokonaan? Googlaamalla löysin tiedon, että ne siementen välissä olevat valkoiset osat ja se valkoinen höttömäinen sisus olisi pahaa. Mutta onko se jotenkin myrkyllistä? Itse popsaisin juuri granaattiomenan kuoria vaille kokonaan koska minusta niissä vaaleissa osissa ei ollut pahaa makua. Nyt vaan sitten jäin miettimään, että olikohan ne ihan ok syödä.
[/quote] En ole koskaan nahnyt kenenkaan syovan granaattiomenaa kadesta. Siemenet laitetaan maljaan ja syodaan lusikalla. Valkoista osaa ei syoda, eihan appelsiininkuorestakaan sita valkoista osaa syoda.
Granaattiomenasta syödään siemenet ja puristetaan mehu. Tuskin mitään haittaa on vaikka syö ne sisuksetkin. en osaa sanoa, kun en ole ennen kuullut, että joku ne syö:). Jos olisi jotain "vaaraa", kai siitä ois jossain kerrottu?
Johanna Tukiainen ei ole ymmärtänyt granaattiomenan käyttöä. Jossain aivoplöröissään kertoi syöneensä sisukset ja heitti siemenet roskiin:). Hengissähän tuokin vielä.
Granaattiomenaa ei saa syödä ilman sitä sokkaa, muuten se räjähtää.
Hehe he.
Mutta olinko vähän ihmeissäni kun Italiassa ei syödä edes niitä siemeniä, vaan pureskellaan niitä suussa niin kauan että mehu ja maku on irronneet ja sitten se massa sylkäistään ulos.
[quote author="Vierailija" time="29.10.2014 klo 19:39"]
[quote author="Vierailija" time="29.10.2014 klo 11:11"]
Voiko granaattiomenan sisukset syödä kokonaan? Googlaamalla löysin tiedon, että ne siementen välissä olevat valkoiset osat ja se valkoinen höttömäinen sisus olisi pahaa. Mutta onko se jotenkin myrkyllistä? Itse popsaisin juuri granaattiomenan kuoria vaille kokonaan koska minusta niissä vaaleissa osissa ei ollut pahaa makua. Nyt vaan sitten jäin miettimään, että olikohan ne ihan ok syödä.
[/quote] En ole koskaan nahnyt kenenkaan syovan granaattiomenaa kadesta. Siemenet laitetaan maljaan ja syodaan lusikalla. Valkoista osaa ei syoda, eihan appelsiininkuorestakaan sita valkoista osaa syoda.
[/quote]
Et oo koskaan tainnut käydä maissa, joissa granaattiomenia kasvaa jokapaikassa sekä villinä että kultivoituna? Niissä ne yleensä syödään just kädestä lohkoina. Jos kävelyllä ollessa nappaa granaattiomenan puusta ja syö sen, niin ei sitä silloin mistään kulhosta lusikalla syödä.
Ja ei oo myrkyllisiä ne valkoiset kalvot siellä välissä, yleensä vaan aika kitkeriä. Voivat hyvinkin olla terveellisiä.