Ylämaan karjan liha?
Onko kenelläkään kokemuksia kyseisestä lihasta? Mihin ruokiin se erityisesti sopii? Onko liha tosiaan niin "erikoista" mitä annetaan ymmärtää?
Kommentit (11)
Minusta liha on kyllä ihan maukasta... Täällä päin sitä ei tosin saa kuin ostettuna suoraan tilalta. Liha ei ole niin erikoista, että vaivautuisin ajamaan 50 kilometriä suuntaansa hakemaan sitä vaan ostan kaupasta lihaa.
Luomulihaa. Kasvanut ilman väkirehua. Kasvukausi pidempi kuin perinteisellä lihanaudalla.
Ei minustakaan ollut tavan lihaa kummemman makuista. Luomua ja lähiruokaa toki kannatan, mutta maussa en havainnut eroa.
5 sen kiteyttikin. Ylämaankarjaa ei ole Suomessa vielä tehotuotannossa ja toivottavasti ei tulekaan. Toivottavasti muutkin tuottajat siirtyis pikkuhiljaa luomuun. Me asutaan Uudellamaalla ja haetaan ylämaan lihat pirkanmaalaiselta tilalta suoraan.
Sitkeämpää ja enemmän jänteitä. Haisee pahalle kun paistaa. Käytän mielummin etelä-amerikkalaista lihaa.
Valmistustapa ja maustaminen ratkaisevat, jos kyse naudasta/ylämaankarjasta. Possu sitten erikseen.
Kuuluu sarjaan angus. Britit osaavat myydä nimiä, mutta saa monesta naudasta vastaavaa makua. Karjaa pitää syöttää oikein, niin maku paranee. Jos siis samaan hintaan tarjotaan ylämaan karjan lihaa, angus lihaa, koben lihaa tai vastaavaa, kuin tavallista lihaa, niin ehdottomasti kannattaa ostaa sitä nimettyä. Niille on laadun takeeksi määritelty ruokavaliot.
Kerrankin kun saatte kunnon lihaa ei sekään teille kelpaa.
menkää menkää ostamaan brasilian nautaa, antibiootissa ja loismyrkyssä lillutettuja elukoita hyväää ja halpaaa. Tai markettijauhelihaa= rasvaa. Muitutuksena viimeisin "parempi naudanliha kohu"
ei ole pakko tykätä oikeasta lihasta kun on maku tottunu mössöön.
Itse olen joskus ostanut sitä lihatiskistä. Kovasti sitä on kehuttu, mutta ainakaan minusta se ei kyllä eronnut juurikaan normaalista lihasta.