Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kun perunamuusista tulee liisteriä, apua!

Vierailija
02.11.2014 |

En asu Suomessa ja täkäläinen perunalaatu on sellaista (liian tärkkelyspitoista?), että muusista tulee aina liisterimäistä. Olisiko av-väellä vinkkejä, millä näistä perunoista saisi hyvän perunamuusin? Olen raskaana ja tekisi hulluna mieli perinteistä lihapullia ja perunamuusia!

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä ei saa tehdä koneella ja sekaan laitettavan maidon tulee olla lämmintä, ei kylmää. Siinäpä aluksi..

Vierailija
2/12 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerran sain aikaiseksi liisteriä kun muussasin muussin sauvasekoittimella. Nuijalla ei tule liisteriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä muussaa siinä keitinvedessä ja vältä vatkaamista.

Vierailija
4/12 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tärkkelyspitoisesta perunasta nimenomaan tulee hyvä muusi. Myös tuo maidon lisääminen kuumana on tärkeää. Missä vaiheessa perunan satokausi siellä on? Uudesta perunasta ei saa kunnon muusia, perunan pitää olla vanhaa.

Vierailija
5/12 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämmintä maitoa ja sähkövatkaimella. Itsekin sauvasekoittimella saanut liisteriä aikaan..

Vierailija
6/12 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

väärä perunalajike

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tupperilta ostat hyvän sosenuijan, jos siellä tupperin valikoimiin se kuuluu. Meillä Suomessa se on jopa vieraslahjana viikolla 46.

Vierailija
8/12 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyviä vinkkejä oletkin jo saanut.

Tiedoksi vielä, että siitä liisteriksi menneestä perunamuusista saat helposti leivottua ihanaa perunarieskaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähän just epäilen, että täällä on aina uuden perunan kausi... Voisin nyt ainakin sitä lämmintä maitoa vielä kokeilla. Ei täällä mitään perunanuijia löydy, pitäisiköhän sitten ihan haarukalla sörssätä. Sähkövatkaimella olen tehnyt koto-Suomessa, mutta täällä ei sitten onnistunutkaan. Kiitos vinkeistä!

Vierailija
10/12 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nimenomaan jos laitat kuumien perunoiden päälle kylmää maitoa niin menee liisteriksi. Kuumaa maitoa niin ei varmasti epäonnistu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.11.2014 klo 12:49"]Vähän just epäilen, että täällä on aina uuden perunan kausi... Voisin nyt ainakin sitä lämmintä maitoa vielä kokeilla. Ei täällä mitään perunanuijia löydy, pitäisiköhän sitten ihan haarukalla sörssätä. Sähkövatkaimella olen tehnyt koto-Suomessa, mutta täällä ei sitten onnistunutkaan. Kiitos vinkeistä!
[/quote]

Jos ei löydy perunanuijaa, niin pullo ajaa saman asian!

Vierailija
12/12 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä aina survon ne perunat siivilän lävitse lusikkaa hyväksi käyttäen. Tulee tasaista, sitten vaan hoplaa nesteet sekaan ja pieni kiehautus.