Voiko 2 päivää vanhaa kuohukermaa käyttää ruoanlaittoon?
Kommentit (14)
Sehän on "parasta ennen" päivämäärä. Eli voi. Maito voi olla hyvää vielä viikon ton päivämäärän jälkeen
En käyttäisi, kerma happanee hyvin nopeasti- Toisaalta mulla on tosi herkkä vatsakin.
Täällähän saa kysyä tyhmiä kysymyksiä?
Kuka niin on sanonut?
Haista ja maista. Jos on hapantunut, voit vatkata sen voiksi. Voi tehdään hapantuneesta kermasta.
Jos valuu ulos on kermaa, jos tulee kökkönä, leiki että on smetanaa.
Aivan hyvin voit käyttää, jos vielä kyseessä avaamaton purkki.
Voi käyttää. Tiettyihin leivonnaisiin kuten vanhan ajan kermakakku pitää nimenomaan olla hapanta kermaa.
[quote author="Vierailija" time="11.10.2014 klo 23:00"]
Aivan hyvin voit käyttää, jos vielä kyseessä avaamaton purkki.
[/quote]
On avaamaton purkki. T. ap
[quote author="Vierailija" time="11.10.2014 klo 23:00"]Voi käyttää. Tiettyihin leivonnaisiin kuten vanhan ajan kermakakku pitää nimenomaan olla hapanta kermaa.
[/quote
tarkoittanet piimäkakkua tms. kuivakakkua johon hapantunut kerma sopii mainiosti. Kermakakun tekeminen happamasta kermasta voi olla hiukka hankalaa kun se ei taida edes vaahtoutua... eikä sitä söis erkkikään.
Olen käyttänyt. Kanaakn syötiin juuri koko perhe 1.pv viimeisen käyttöpäivän jälkeen ja pystyssä ollaan. Munia syön tarkastuksen jälkeen n. kk p.e. päiväyksen jälkeen. Jälkiuunileipä menee mulla 2vk p.e. päiväyksen jälkeen. Mutta testattu on,herkkusienet 2kk p.e. päiväyksen jälkeen ei mene,vaan tulee ylhäältä ja alhaalta yhtä aikaa ulos. Kiitti iskä.
Joka helvetin viikko täällä kysytään näitä fiksuja kysymyksiä. Eikö se nyt ole itsestäänselvää, että elintarvikkeita voi syödä, jos ne ne näyttävät, haisevat ja maistuvat normaalilta.
[quote author="Vierailija" time="11.10.2014 klo 23:06"][quote author="Vierailija" time="11.10.2014 klo 23:00"]Voi käyttää. Tiettyihin leivonnaisiin kuten vanhan ajan kermakakku pitää nimenomaan olla hapanta kermaa.
[/quote
tarkoittanet piimäkakkua tms. kuivakakkua johon hapantunut kerma sopii mainiosti. Kermakakun tekeminen happamasta kermasta voi olla hiukka hankalaa kun se ei taida edes vaahtoutua... eikä sitä söis erkkikään.
[/quote]
Vanhan ajan kermakakku ei ole sama asia kuin täytekakku, johon taidat viitata. Se on kuivakakku, mutta leivinjauheella kohotettava, ei piimäkakku johon käytetään soodaa.
Tietenkin voi. Ja esim smetana on hapanta kermaa joten ei se happamanakaan täysin pilalla ole.