Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vauvan soseet

Vierailija
27.08.2014 |

Miten niitä tehdään? Saisiko ohjeita? Eka lapsi niin en oikein tiedä ja haluan tarjota omatekemää enkä teollista :(

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
27.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valitset ainekset, kypsennät ja soseutat. Ilman suolaa.

Vierailija
2/8 |
27.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jep

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
27.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä kypsensin, soseutin ja pakastin jääpalamuoteissa yhden aineksen kerrallaan. (Jäätyneinä siirsin muoteista minigrip-pusseihin.) Palasista pystyi sitten sekoittelemaan erilaisia makuyhdistelmiä helposti.

Vierailija
4/8 |
27.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etkö saanut neuvolasta ohjeita sisältäviä esitteitä? Googlaa

Vierailija
5/8 |
27.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vauvan ja taaperon keittokirja (Tammi) sisältää ohjeita ensimmäisistä kiinteistä koko perheelle sopiviin ruokiin.

Vierailija
6/8 |
27.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höyryttäminen taitaa säästää vitamiinit ja hivenaineet parhaiten. Löysennä keitinvedellä ja/tai lapsen käyttämällä maidolla. Jäähdytä nopeasti ja pakasta. Kokeile aluksi vaikka kesäkurpitsaa, bataattia, porkkanaa, omenaa jne. Perunasta ainakin meidän lapsilla meni maha jumiin, sitä ei oikeastaan ole annettu soseina ollenkaan vaikka sillä kai monet aloittaa. Toisille vauvoille sopii vähän mikä vaan ja toisille pitää kokeilla varovasti. Silikoniset jääpalamuotit ovat käteviä pakastamiseen.

 

Neuvolasta tosiaan saa ohjeita, ja netistä tietysti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
27.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunasta tulee helposti sitkeää sauvasekoittimella. Soseuta varovasti. Ja ne teolliset on myös tosi käteviä :)

Vierailija
8/8 |
27.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en jaksa näitä kun joku kysyy reseptiä ja saa vastaukseksi "kypsennä ainesosat"... Eikö voi vaan vastata kysymykseen tai olla hiljaa!
Näin minä laitoin bataatin vauvalle: kuorin se ja pilkoin paloiksi, keitin höyrytyskattilassa noin 15min (kokeile haarukalla, on kypsänä pehmeää). Otin annospalan ja pilkoin haarukalla. Loput soseutin sauvasekoittimella ja laitoin jääpalamuotteihin pakkaseen. Jäähdytys pitää tehdä nopeasti, vaikka tiskialtaaseen laskee kylmää vettä ja laittaa astian siihen jäähtymään.
Porkkanan voi laittaa samalla tavalla.
Perunan keitin myös höyrytyskattilassa, paitsi kokonaisena ja kuorin vasta kypsänä, ja perunahan kypsyy hitaammin, lajista riippuen joku 25-30min. Otin annospalan ja pilkoin sen haarukalla. Perunaa ei voi oikein pakastaa (sitkistyy), niin söin joko itse loput tai laitoin jääkaappiin seuraavalle päivälle.