Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

kokonaisen lohen savustaminen

Vierailija
05.08.2014 |

Kuinkahan kauan suunnilleen kestää 1600grammasen lohen savustaminen?

En ole ennen savustanut kalaa.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
05.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaako joku auttaa?

Googlettamalla en oikein löytänyt kun fileen savustus ohjeita.

Ap.

Vierailija
2/9 |
05.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisiko 30min. lähellä? Sun kannattaa välillä kurkata pönttöön, jos nahka lähtee hyvin irti, on kala valmis. Sitten nosta nahkaa ja laitat merisuolaa alle. Annat suolaantua hetken.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
05.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.08.2014 klo 21:36"]Olisiko 30min. lähellä? Sun kannattaa välillä kurkata pönttöön, jos nahka lähtee hyvin irti, on kala valmis. Sitten nosta nahkaa ja laitat merisuolaa alle. Annat suolaantua hetken.

[/quote]

Raakasti liian vähän! Tunti ainakin

Vierailija
4/9 |
05.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millä sä savustat? Se pitää vaan kokeilla sit.

Tuolla sanoo menneen 45 min. 1200 kala.

Vierailija
5/9 |
05.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmaan riippuu hemmetin paljon siitä lämmönlähteestä ja millaista tulta pitää jos notskilla tekee, joten voi varmasti vaihdella puolesta tunnista ylöspäin.

Vierailija
6/9 |
05.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.08.2014 klo 21:37"]

Millä sä savustat? Se pitää vaan kokeilla sit.

Tuolla sanoo menneen 45 min. 1200 kala.

[/quote]

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/134761/Kokonaisena%20Savustettu%20Kirjolohi/

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/405294/kokonaisena%20savustettu%20lohi/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
05.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan puulämmitteisellä pöntöllä savustan.

Pitää sitten välillä käydä kurkkimassa.

Kiitos :)

Ap

Vierailija
8/9 |
05.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljonhan se riippuu lämpötilasta, jotain 45 minuuttia. Kypsästä kalasta irtoaa evä helposti. Liikaa ei kannata paistaa, menee kuivaksi.

Ja ohjeita kyllä lölytyy

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/405294/kokonaisena%20savustettu%20lohi/

http://www.savu.fi/suomeksi/Reseptit/Uunireseptit/Kala?itemid=1408&showlocation=a3373c57-a6a3-43fe-81c3-b89c35ab9909

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
05.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.08.2014 klo 21:36"]

[quote author="Vierailija" time="05.08.2014 klo 21:36"]Olisiko 30min. lähellä? Sun kannattaa välillä kurkata pönttöön, jos nahka lähtee hyvin irti, on kala valmis. Sitten nosta nahkaa ja laitat merisuolaa alle. Annat suolaantua hetken.

[/quote]

 

Raakasti liian vähän! Tunti ainakin

[/quote]Jos on kuuma pönttö niin 30 minuuttia voi hyvinkin riittää. Tunti on ehdoton maksimi. Jos tarvii pidemmän paistoajan, niin ei kyllä sitten myskään enää savustu, kun ei ole lämpöä riittävästi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi neljä