Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Millä juustolla voisi korvata Västerbotten juuston?

Vierailija
27.05.2014 |

Ei löytynyt Västerbottenia meidän tuppukylän kaupasta. En tiedä, miltä se maistuu, joten en tiedä, voisiko sen korvata jollain muulla. Samaa makua ei varmaankaan saa toisella juustolla, mutta jos edes sinne päin.

 

Olisiko teillä ideoita?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
27.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mitä väliä jos et edes tiedä miltä sen pitäisi maistua?!

Vierailija
2/17 |
27.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laittaisin parmesaania tai mustaleimaista emmentalia käyttötarkoituksesta riippuen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
27.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä juolahti mieleesi, että nimenomaan tuota juustoa tarvitset?

Minä luulisin, että se on jotain aika rasvaista, kovaa eli jotain Turunmaa-tyyppistä.

Vierailija
4/17 |
27.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.05.2014 klo 13:51"]Mistä juolahti mieleesi, että nimenomaan tuota juustoa tarvitset?

Minä luulisin, että se on jotain aika rasvaista, kovaa eli jotain Turunmaa-tyyppistä.

[/quote]

Löysin hyvältä vaikuttavan reseptin, jossa käytetään juurikin ko. juustoa.

Ja sinulle, joka kysyit, mitä väliä, kun en tiedä, miltä se maistuu. Luulen, että reseptin kannalta sillä on väliä, korvaanko mustaleimalla vai edamilla. Lähinnä halusin siis tietää, olisiko joku toinen juusto maultaan sen verran lähelle, että saisin ruuan mausta oikeanlaisen käsityksen.

Vierailija
5/17 |
27.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.05.2014 klo 13:57"][quote author="Vierailija" time="27.05.2014 klo 13:51"]Mistä juolahti mieleesi, että nimenomaan tuota juustoa tarvitset?

Minä luulisin, että se on jotain aika rasvaista, kovaa eli jotain Turunmaa-tyyppistä.

[/quote]

Löysin hyvältä vaikuttavan reseptin, jossa käytetään juurikin ko. juustoa.

Ja sinulle, joka kysyit, mitä väliä, kun en tiedä, miltä se maistuu. Luulen, että reseptin kannalta sillä on väliä, korvaanko mustaleimalla vai edamilla. Lähinnä halusin siis tietää, olisiko joku toinen juusto maultaan sen verran lähelle, että saisin ruuan mausta oikeanlaisen käsityksen.

[/quote]

Ei sillä oikeasti ole väliä mitä sinne laitat koska et tiedä mitä sinun tulisi odottaa.

Vierailija
6/17 |
27.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.05.2014 klo 13:49"]

Laittaisin parmesaania tai mustaleimaista emmentalia käyttötarkoituksesta riippuen.

[/quote]

 

Keittoruokaan olisi tulossa.

 

Eli Västerbotten on vahvan makuista juustoa? Näin vähän ajattelinkin. Parmesania saattaisi hyvällä lykyllä ollakin tuolla kaupassa :)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
27.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.05.2014 klo 14:02"]

[quote author="Vierailija" time="27.05.2014 klo 13:49"]

Laittaisin parmesaania tai mustaleimaista emmentalia käyttötarkoituksesta riippuen.

[/quote]

 

Keittoruokaan olisi tulossa.

 

Eli Västerbotten on vahvan makuista juustoa? Näin vähän ajattelinkin. Parmesania saattaisi hyvällä lykyllä ollakin tuolla kaupassa :)

 

[/quote]

 

No jos parmesanista tykkää, mutta maku on aivan eri.

Vierailija
8/17 |
27.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on kova ja rasvainen, murukoloinen ja voimakkaan makuinen lehmänmaitojuusto. Ja kallis. Täysin korvaavaa  tuotetta en keksi, mutta parmesanin tapaan sitä ainakin kotimaassaan käytetään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
27.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitenhän kävisi pitkään kypsytetty cheddar? Sitä olisi näköjään pakastimessa murkula.

Vierailija
10/17 |
27.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä vanha gouda. Västerbotten on aika rasvainen ja suolainen, ja jonkin verran voimakkaan makuinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
15.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kyllä mikään ehdotetuista vastaa västerbottenia :(. Haahuilin tänne saman kysymyksen kanssa nääs.

Vierailija
12/17 |
15.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen onnistuneesti korvannut västerbottenpajenin juuston gruyerillä. Mielestäni toimi aika hyvin. Mutta olen kyllä myös saanut västerbottenia Helsingissä kaupasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
07.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen voi korvata Allerum Greve'llä. Sitäkin on kypsytetty pitkään. Bon apetit!

Vierailija
14/17 |
07.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin Mustasta Pekasta saa Västerbottenjuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
07.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Västerbotten on oltermannin ja mustaleiman sekoitus. Rasvainen, pehmeä ja vahva.

Vierailija
16/17 |
07.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulisin, että kyseisen juuston voi korvata esim. hyvällä englantilaisella cheddarilla, esim. Barbers 1833 vintage reserve cheddar tai Coastal English farmhouse cheddar, jos näitä sattuu olemaan saatavilla. Englantilaiset osaavat tehdä hyvää cheddar-juustoa!

Vierailija
17/17 |
08.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keisarinna juusto sopii tosi hyvin. Olen käyttänyt sitä onnistuneesti