Millä juustolla voisi korvata Västerbotten juuston?
Ei löytynyt Västerbottenia meidän tuppukylän kaupasta. En tiedä, miltä se maistuu, joten en tiedä, voisiko sen korvata jollain muulla. Samaa makua ei varmaankaan saa toisella juustolla, mutta jos edes sinne päin.
Olisiko teillä ideoita?
Kommentit (17)
Laittaisin parmesaania tai mustaleimaista emmentalia käyttötarkoituksesta riippuen.
Mistä juolahti mieleesi, että nimenomaan tuota juustoa tarvitset?
Minä luulisin, että se on jotain aika rasvaista, kovaa eli jotain Turunmaa-tyyppistä.
[quote author="Vierailija" time="27.05.2014 klo 13:51"]Mistä juolahti mieleesi, että nimenomaan tuota juustoa tarvitset?
Minä luulisin, että se on jotain aika rasvaista, kovaa eli jotain Turunmaa-tyyppistä.
[/quote]
Löysin hyvältä vaikuttavan reseptin, jossa käytetään juurikin ko. juustoa.
Ja sinulle, joka kysyit, mitä väliä, kun en tiedä, miltä se maistuu. Luulen, että reseptin kannalta sillä on väliä, korvaanko mustaleimalla vai edamilla. Lähinnä halusin siis tietää, olisiko joku toinen juusto maultaan sen verran lähelle, että saisin ruuan mausta oikeanlaisen käsityksen.
[quote author="Vierailija" time="27.05.2014 klo 13:57"][quote author="Vierailija" time="27.05.2014 klo 13:51"]Mistä juolahti mieleesi, että nimenomaan tuota juustoa tarvitset?
Minä luulisin, että se on jotain aika rasvaista, kovaa eli jotain Turunmaa-tyyppistä.
[/quote]
Löysin hyvältä vaikuttavan reseptin, jossa käytetään juurikin ko. juustoa.
Ja sinulle, joka kysyit, mitä väliä, kun en tiedä, miltä se maistuu. Luulen, että reseptin kannalta sillä on väliä, korvaanko mustaleimalla vai edamilla. Lähinnä halusin siis tietää, olisiko joku toinen juusto maultaan sen verran lähelle, että saisin ruuan mausta oikeanlaisen käsityksen.
[/quote]
Ei sillä oikeasti ole väliä mitä sinne laitat koska et tiedä mitä sinun tulisi odottaa.
[quote author="Vierailija" time="27.05.2014 klo 13:49"]
Laittaisin parmesaania tai mustaleimaista emmentalia käyttötarkoituksesta riippuen.
[/quote]
Keittoruokaan olisi tulossa.
Eli Västerbotten on vahvan makuista juustoa? Näin vähän ajattelinkin. Parmesania saattaisi hyvällä lykyllä ollakin tuolla kaupassa :)
[quote author="Vierailija" time="27.05.2014 klo 14:02"]
[quote author="Vierailija" time="27.05.2014 klo 13:49"]
Laittaisin parmesaania tai mustaleimaista emmentalia käyttötarkoituksesta riippuen.
[/quote]
Keittoruokaan olisi tulossa.
Eli Västerbotten on vahvan makuista juustoa? Näin vähän ajattelinkin. Parmesania saattaisi hyvällä lykyllä ollakin tuolla kaupassa :)
[/quote]
No jos parmesanista tykkää, mutta maku on aivan eri.
Se on kova ja rasvainen, murukoloinen ja voimakkaan makuinen lehmänmaitojuusto. Ja kallis. Täysin korvaavaa tuotetta en keksi, mutta parmesanin tapaan sitä ainakin kotimaassaan käytetään.
Mitenhän kävisi pitkään kypsytetty cheddar? Sitä olisi näköjään pakastimessa murkula.
Ehkä vanha gouda. Västerbotten on aika rasvainen ja suolainen, ja jonkin verran voimakkaan makuinen.
Ei kyllä mikään ehdotetuista vastaa västerbottenia :(. Haahuilin tänne saman kysymyksen kanssa nääs.
Olen onnistuneesti korvannut västerbottenpajenin juuston gruyerillä. Mielestäni toimi aika hyvin. Mutta olen kyllä myös saanut västerbottenia Helsingissä kaupasta.
Sen voi korvata Allerum Greve'llä. Sitäkin on kypsytetty pitkään. Bon apetit!
Ainakin Mustasta Pekasta saa Västerbottenjuustoa.
Västerbotten on oltermannin ja mustaleiman sekoitus. Rasvainen, pehmeä ja vahva.
Luulisin, että kyseisen juuston voi korvata esim. hyvällä englantilaisella cheddarilla, esim. Barbers 1833 vintage reserve cheddar tai Coastal English farmhouse cheddar, jos näitä sattuu olemaan saatavilla. Englantilaiset osaavat tehdä hyvää cheddar-juustoa!
Keisarinna juusto sopii tosi hyvin. Olen käyttänyt sitä onnistuneesti
No mitä väliä jos et edes tiedä miltä sen pitäisi maistua?!