Mitä on terveellinen kotiruoka?
Joka tuutissa valitetaan siitä että ihmiset ovat lihavia ja laiskoja kun eivät enää syö kotiruokaa. Mutta jos kertoo syövänsä perunoita ja läskisoosia niin siinä on aivan liikaa hiilareita ja eläinrasvoja. Pitäisi syödävaan rahkaa purkista ja juoda proteiinijuomaa. Onko se kotiruokaa?
Vääntäkäähän joku minulle rautalangasta mitä on terveellinen kotiruoka.
Kommentit (9)
Hyvä kotiruoka nykypäivänä sisältää runsaasti kasviksia ja vähän energiaa, koska ihmiset suurimmaksi osaksi istuvat. Ennen vanhaan se on ollut perunaa ja läskiä, jotta miehet jaksaisivat painaa koko päivän savotassa ja naiset navetassa.
Keitot, esim. hernekeitot, kasviskeitot. Kalaa, kanaa, vähemmän punaista lihaa. Lisukkeena täysjyväriisiä, -pastaa, - couscousia, perunaa.
itsetehtyä ruokaa, lautasmallin mukaan, lisukkeena lämpimiä kasviksia, salaatteja.
Ruokajuomana vesi tai maito, piimä.
Lautasmalli on aika hyvä. Ylipäänsä paljon kasviksia ja hedelmiä, vähän sokeri.
[quote author="Vierailija" time="28.04.2014 klo 15:44"]Keitot, esim. hernekeitot, kasviskeitot. Kalaa, kanaa, vähemmän punaista lihaa. Lisukkeena täysjyväriisiä, -pastaa, - couscousia, perunaa.
itsetehtyä ruokaa, lautasmallin mukaan, lisukkeena lämpimiä kasviksia, salaatteja.
Ruokajuomana vesi tai maito, piimä.
[/quote]
Mitä se itsetekeminen muuttaa ruokaa yhtään terveellisemmäksi? Ei "ei itsetehty" tarkoita automaattisesti einestä tai pikaruokaa. Vaikka ei sillä, moni eines ja pikaruokakin on terveellisempää kuin moni "kotiruoka".
Ei ruokaa kannata paljoa "tehdä". Paras vaan syödä kaikki sellaisenaan.
Paljon ja vaihtelevasti kasviksia ja juureksia, soppelisti ,yös hedelmiä. Mielellään tietty kotimaisia jolloin ravinteet ovat hyvin tallella, vain vähän punaista lihaa ja prosessoituja lihatuotteita, enemmän pehmeitä rasvoja, kanaa, kalaa ja kasviproteiinia. Ei paljoa raskaita kastikkeita, tyydyttynyttä rasvaa tai sokeria.
Mikäs mahtais olla se hyvä lautasmalli?
Mulla se on 3/4osaa kasviksia ja 1/4osa lihaa/kalaa
Perinteiset suomalaiset kotiruoat eivät enää nykyaikana ole yhtä terveellisiä kuin ennen. Suuret hiilihydraattimäärät olivat fyysistä maataloustyötä tekevällä ihan ok, koska he myös kuluttivat kaiken energian jonka söivät. Siksi tuo hyvän kotiruoan käsite muuttuu aina muun yhteiskunnan mukana.