Oletteko jo miettineet juhannusmenuta?
Itse ajattelin ainakin pulled porkia ja savustettua kalaa, eri kerroilla tietty. Mitäs muuta...?
Kommentit (20)
Meillä juhannusaattoillan menu seuraava:
- Vihreä salaatti mansikoilla ja halloumilla
- mangosalsa
- Grillattu naudan ulkofilee aasialaisin maustein
- ribsejä aasialaisittain
- grillattuja jättikatkarapuja
- jogurtti- ja lime-kalakastike-chili-korianteri dipit ravuille
- itse tehtyä naan-leipää
- juomaksi minttu-mansikkajuomaa, aikuisille myös olutta
jälkkärinä mansikka ja ananasvartaat limekerman kera.
Juhannuspäiväksi varmaan uusia perunoita ja valikoima sillejä, kylmäsavulohta tai itse tehtyä loimulohta sekä salaattia.
Toisena juhannuspäivänä onkin sitten kuopuksen synttärit, silloin tietysti mansikkakakkua, pikkuleipiä, cocktailpaloja (lohi ja saunapalvikinkku).
Litran kossu ja sinne yksi rusina. Eikun se olikin vapun menyy.
No ainaski Lidlin jauhomakkaroita.
Varmaa jauhelihakastiketta ja spagettia.
Salaatteja
Grillausta (lihaa, makkaraa, maissia, halloumia)
Kaloja (sitä mitä katiskasta saadaan) savustettuna
Uusia perunoita
Raparperipiirakkaa ja kermavaahtoa
Lettuja ja mansikkahilloa
Juustokeittoa
Hitosti viinaa
Jokainen päivä. Olen jo hankkinut uudet juhannusulkokalusteet, mätsäävät pehmusteet, liinat ja servetit. Uudet astiat tietty kun vanhat ei sovi uusiin kalusteisiin. Menu on hiukan vielä auki mutta uusia perunoita pitää olla.
Ulla von Gyllengaagel
Ap täällä, teettekö kaksi läämintä ruokaa päivässä? Meillä on pakko ja ajattelinkin, että lounas voisi olla joku aina keitto, mutta mitkä keitot sopisivat juhannukseen?
[quote author="Vierailija" time="07.06.2014 klo 15:31"]Ap täällä, teettekö kaksi läämintä ruokaa päivässä? Meillä on pakko ja ajattelinkin, että lounas voisi olla joku aina keitto, mutta mitkä keitot sopisivat juhannukseen?
[/quote]
Kesäkeitto tietty! :p
[quote author="Vierailija" time="07.06.2014 klo 15:29"]Jokainen päivä. Olen jo hankkinut uudet juhannusulkokalusteet, mätsäävät pehmusteet, liinat ja servetit. Uudet astiat tietty kun vanhat ei sovi uusiin kalusteisiin. Menu on hiukan vielä auki mutta uusia perunoita pitää olla.
Ulla von Gyllengaagel
[/quote]
Mutta ethän vaan käytä samoja kalusteita ja servettejä ensi vuoden vappulounaalla?!
Olen juu. Kasvismakkaraa ja pottua. Ruokajuomaksi kalijaa ja siideriä.
Uusia pottuja sipulimaidolla ja voilla.
Itse ajattelin paastota. Tulee vedettyä viinaa ja rapuja muuten koko vuosi, joten joskus on hyvä mursunkin vähän höllätä.
Kalapöytä yhtenä päivänä, jossa on esim
. sillejä, skagenröraa, lohta, kananmunia, salaattia, mummonkurkkuja, uusia perunoita ja saaristolaisleipää. Juomana valkoviiniä ja mansikka-raparperimehua. Jälkkäriksi mansikkakermakakku.
Muina päivinä grillataan pihviä, makkaraa, maissia, perunoita, hodareita yms. salaatin kera.
B-luokan makkaraa. On ku samettia söis!
Lidlistä jotain grillattavaa. Varhaisperunoita, tilliä, jotain ihan perusruokaa. Itsetehtyä vihersalaattia Yleensä on grillattu porukalla, ketä nyt sattuu suvusta olemaan paikkakunnalla. Veljet ovat grillivirtuooseja :) Nyyttäriperiaatteella toimii systeemi. Velipojat metsästää niin makoisia hirvenlihapihvejä on taatusti taas tiedossa
Burgereita ja lettuja meinasin väsäillä grillissä. Toki makkaraa kyytiin tarvittaessa
Ribsejä voisi myös sekä grillijuureksia
Mitä nyt ravintelit sattuvat menyissään tarjoavan, niin sitä vedetään.
Keittoa paljon mielumminn promilleissa.
Grillataan liha-kasvisvartaita ja makkaraa.
Lisäksi uudet perunat, silliä ja graavilohta sekä tomaatti-mozzarellasalaatti.
Illemmalla savustetaan lohta, lisäksi joku pastasalaatti ja joku vihersalaatti, sekä patonkia +tuorejuustoa.
Mansikkakermakakkua kahville.
Eikö kukkaan?? Joulumenuitakin mietitään täällä hyvissä ajoin.