Jos korvaan piimän maitorahkalla leivonnasissa
vaikuttaako se mihinkään? En viitsi ostaa piimää, kun en tykkää siitä muuten. Monessa hyvässä ohjeessa on piimää.
Kommentit (12)
No piimän ja rahkan rakenne on vähän erilainen. Uskon että toimii hyvin, jos laimennat rahkan vedellä tai maidolla tai korvaat piimän jogurtilla.
Nestettä/ vettä pitää lisätä. Tee rahkasta ja vedestä piimämäinen seos
Olen korvannut kermaviilillä, ja laittanut hiukan vettä lisäksi.
Vaikuttaahan se, kun kyseessä on 2 täysin eri tuotetta. Olipas taas kysymys.
No mä korvailen milloin mitäkin jollain toisella tuotteella ja joskus vaikuttaa, joskus ei. Kuten sulatetun rasvan öljyllä, maidon vedellä tai mehulla tms. Mutta piimän koostumus on mulle vieras, kun en ole sitä koskaan oikein mihinkään käyttänyt.
Jos ohjeessa lukee piimä niin miksei voi sitten laittaa sitä piimää? Tuskin se nyt niin kallista on, ettei yhtä tölkkiä raski ostaa leipomista varten.
Piimä haisee pahalle, mutta taitaa tuo maustamaton jugurtti olla parempaa, sitäkin on kaapissa. Enkä viitsi lähteä kauppaan.
Aiemmin viestiketjussa moitittiin, että onhan taas kysymys. Ei ole tyhmä kysymys, jos ei tiedä. Mulle tulee yllätysvieraita pian. Kaapissa on rahkaa ja jogurttia. Raparperia kasvaa penkissä. Ohjeessa sanotaan piimää, soodaa ym. Kauppaan on matkaa 30 km. Siis piirakkaan rahkaa tai jogurttia. Kiitos neuvoista.
Tunnistan tämän aloituksen omakseni ja muistaakseni tuolloin laitoin sitä jugurttia, onnistui. Itse kokeilin vaan koostumusta ja kun oli sopivaa annoin mennä. Mutta nyt löysin tämmöisen: http://www.leivonta.fi/aineiden-korvaaminen
Mä vaihtelen keivonnassa hapanmaitotuotteita päittäin tosi usein ja piimän korvaan aina joko rahkalla tai jogurtille joita tarvittaessa ohennan vähän maidolla.
Hyvin onnistuu.
Korvaisin jogurtilla, jos ei olisi niin rahkalla.
Hyvin onnistuu. Aina voi vähän soveltaa!
leivonnaisissa...