Höttöhiilarit
Kuka on keksinyt tuollaisen sanahirviön? Ja mitä tuolla tarkoitetaan?
Kommentit (4)
Höttöhiilari on synonyymi sanalle namnam. Luulen että tämä on karppaajien keksintö jolla yritetään aiheuttaa negatiivisia mielikuvia kaikkea hyvänmakuista vastaan.
Ihmettelen että höttöhiilarien suurkuluttajamaassa Ranskassa ihmiset näyttävät hoikilta ja hyväntuulisilta vaikka karppaajien mielestä heidän pitäisi olla jo kuolleita. Onneksi minulla on ihan hyvät länsisuomalaiset sekasyöjän geenit joten höttöhiilaritkaan eivät haittaa, tuo on oletettavasti itäsuomalaisgeenille haitallista. Siellä kun on ollut nälänhätää muinoin ja geenit aiheuttavat verisuonitauteja jos ei syö oikein.
Vanha viesti, mutta vastaan silti.
Ranskassa nimenomaan ei kuluteta paljon pastaa ja viljaa, vaan runsaasti eläinrasvaa ja kasviksia, josta seuraa ns. ranskalainen paradoksi, joka Suomessa tunnetaan "miksi karppaajat eivät vielä ole kuolleet" tai "miksi karppaajat laihtuvat ilman liikuntaa" tai "miksi karppaavat diabeetikot eivät tarvitse insuliinia". Niin, aattelepa sitä.
Ja itse kysymykseen "hiilihydraatteja ilman merkittävää määrää suojaravintoaineita, kuitua tai prebiootteja".
Kuka voi oikeasti käyttää, että ranskassa ei kuluteta paljon viljatuotteita tai sokeria... Ranskassa sitä patonkia tungetaan joka aterialla suuhun. Aamupalaksi croissantti huiviin. Ja joka ruoalla jälkkäri!
Käsitän, että kyse on valkoisista jauhoista, joissa ei ole energian lisäksi juuri muita ravintoaineita eikä kuituja, esim. pasta, valkoinen riisi, vaalea paahtoleipä.
Sen sijaan hyviä hiilareita saa kasviksista: porkkanat, omenat marjat, ja kokojyväleivästä, ne sisältävät ravintoaineiden lisäksi myös kuituja.