Hyviä ruokia, joihin ei tule ruokakermaa
Kertokaapa vinkkejä maukkaista ruoista, joihin ei tule ruokakermaa. En kestä enää mitään ruokakerma/tuorejuusto ym. sörsseleitä. Ei myöskään keittoreseptejä.
Kommentit (23)
Lohi ja parsa hollandaisekastikkeella!
[quote author="Vierailija" time="02.04.2014 klo 21:01"]
Jauhelihakastike, lihapullat, lasange, makaronilaatikko, ruokaiset salaatit, pinaattiletut, kaalilaatikko, broilerin koippireidet uunissa...
[/quote]
Jotain muuta, nämäkin on niin nähty jo.
Olisit sanonut, et haluat jotain ERITYISTÄ.
Ruokakermapastakeitto; keittele pasta aldente, valuta vesi pois ja siirrä takaisin kattilaan, lisää ruokakermaa reilusti ja puoli kiloa voita
Kaikki parhaat pastathan ovat ilman kermaa. Tonnikala/kirsikkatomaati pasta, carbonara, pesto, valkosipuli öly pasta...
Mä käytän itse todella harvoin kermaa, koska voin paremmin näin..
Tutustuppa ihmeessä intialaiseen tai thaimaalaiseen keittiöön :) Siellä ei ruokakermoja juurikaan käytetä.
Itsekin olen erittäin kyllästynyt ruokakermaan ja kermaa käytänkin lähinnä makujen pyöristämiseen erilaisissa ruokalajeissa.
Ei juma miten huono mielikuvitus ihmisellä on! Ruoista ehkä prosentissa tarvitaan koko kermaa tai ruokakermaa.
:D
Maustettuja kanafileitä/lihapullia ja omatekemää tsatsikia, mun uus lemppari :) Lisäksi vaikkapa salaattia ja paistettuja kasviksia (sipulia, kesäkurpitsaa, paprikaa, oliiveja, mitä nyt haluaakaan laittaa).
Myös jauheliha-tomaattimurska-linssipata on hyvää. Helppo ruoka johon voi nakata kans vähän mitä haluaa, mutta nuo toimii hyvin pohjana.
Tomaatti-avokado salsaa + pihvi/broilerin rintaa, ruokaisa frittata (paljon kasviksia), hapankaalilaatikko, lihapadat, muutenkin yleisenä ratkaisuna vaihtaa ne kermaiset kastikkeet salsaan (tomaattisalsa, salsa verde) tai yrttiöljyihin, liemipohjaisiin kastikkeisiin, tomaattipohjaisiin kastikkeisiin.... Onhan näitä! Miksi sitä kermaa muka tarttis joka paikkaan laittaa?
Risotto, chili con carne, karjalanpaisti, mannapuuro, riisipuuro, ohrapuuro, lihapullat/pihvit, tortillat, kiusaukset....
Ostin itse juuri Pangasiuksen fileitä , ja niitä kun paistaa voissa ja tekee kasvislisukkeita, niin nam! Purjo, joka paistetaan siirappisessa öljyssä, pinaattia valkosipulissa ja öljyssä, viipaloitua kesäkurpistaa korianteria ja öljyä.
Sitten esim riisiäkin voi tehdä erilailla ilman kermaa. Risotot ovat ilman kermaa. Tai tee paistettua riisiä, seasss maissia ja kananmunaa.
Linssicurry! Wokit, laita kookosmaitoa tai sit hapanimeläkastike, jos kookosmaitokin on liian ruokakerma-maista.
Lihapullat ja perunamuusi, broilerin pannupihvi ja lohkoperunat, tex mex-salaatto (iso vihannessalaatti maun mukaan ja sekaan maissia ja taco-maustettua jauhelihaa), paistettua nuudelia ja lohta (kodin kuvalehden ohje, törkeen hyvä, laiskottaa vaan enkä jaksa etsiä)
[quote author="Vierailija" time="02.04.2014 klo 21:04"]
Ruokakermapastakeitto; keittele pasta aldente, valuta vesi pois ja siirrä takaisin kattilaan, lisää ruokakermaa reilusti ja puoli kiloa voita
[/quote] Tuohon kun vielä lisää nokareen tuorejuustoa ja pari basilikan lehteä pinnalle, niin a´vot.
En oikein ymmärrä kysymystä. Ei mihinkään maukkaaseen ruokaan tule ruokakermaa.
No miten olis japanilainen, kiinalainen, intialainen tai vaikka tex-mex? Enemmän kai on olemassa ruokalajeja ilman kermaa ja tuorejuustoa, kuin niiden kanssa. Jos tykkäät kovasti esim. pastakastikkeista, niin voit tehdä tomaattipohjaisia.
En käytä koskaan mihinkään ruokakermaa. Jos reseptissä lukee '2dl ruokakermaa', laitan ruokaan desin oikeaa kermaa + desin vettä. Ruokakerma nimittäin valmistetaan siellä maitotuotetehtaalla sekoittamalla kermaa ja vettä sekä jotain tärkkelystä, jota minä en taida tarvita.
Just tänään tein spagetti bolognesea, eilen kinkkukastiketta jossa nesteenä oli maito, toissapäivänä broileriwokkia ja sunnuntaina silakkalaatikkoa. Eli missään näistä ei ollut ruokakermaa, mutta varsin kätevä apu se minusta on moniin ruokiin, en paheksu.
Kiitos intialaisesta ja thaimaalaisesta keittiöstä vinkanneelle! ap
Jauhelihakastike, lihapullat, lasange, makaronilaatikko, ruokaiset salaatit, pinaattiletut, kaalilaatikko, broilerin koippireidet uunissa...