sosekeitto jäi pöydälle yöksi... heitänkö pois?
Tein illalla kasvissosekeittoa pääosin juureksista. Laitoin siihen myös sulatejuustoa ja tuorejuustoa. No, nyt ottaa päähän todella paljon, kun olin unohtanut keiton muovirasiassa pöydälle. Varmaan arviolta 12h oli huoneenlämmössä valmiina, jonka aikana on jäähtynyt ja ilmeisesti mennyt myös pilalle? Vai miten on? Heitänkö roskiin ja unohdan koko homman? Harmittaa...
Kommentit (19)
Todellakin heität ellet halua pikalaihdutuskuuria
No ei tosiaan tarvitse heittää pois.
Ei se ole mennyt miksikään. Kyllä söisin.
ei ole kymmeneen vuoteen yksikään juustososevihannesjuureslihakeitot tuosta, jäätyy joka kerta yön yli ennen laittamista kylmään.
älä usko noita hihhuleita, jos on herkkä vatsa niin on. mutta ei tuo mikään bakteeriseos ole.
Suomalaiset kotitaloudet heittävät pois 160.000.000 kg syömäkelpoista ruokaa/ vuosi (MTT:n ruokahävikkitutkimus, löytyy netistä).
Koska keitto on kuumennettu, se on varmaan aivan ok. Mutta et todellakaan kuole, jos maistat sitä varmuuden vuoksi.
Minne on kadonnut maalaisjärki? Ennen vanhaan maalla, minunkin lapsuudessani, ruoka seisoi tuntikausia pöydällä kunnes laitettiin kylmään ja tarjolle taas. Miten sulate- tai tuorejuusto saati sitten juurekset voisivat pilaantua muutamassa tunnissa? Eri asia jos kyse olisi jostain kanasta tai kalasta.
Kiehauta se ni pöpöt kuolee ja varmasti on syötävää.
mulle kävi nakkikastikkeen kanssa samoin ja oli syötävää eikä mitää vatsavaivoja tullu
t.kokki
Taisi Ap maistaa keittoa ja kuolla. Kiitti hei kun annoitte semmosia vinkkejä! Ehdottomasti olisi pitänyt heittää roskiin, kattilaa myöten kun kyllähän ne pakterit siihen tiukasti pesiytyy! URPOT!
[quote author="Vierailija" time="30.03.2014 klo 10:29"]Taisi Ap maistaa keittoa ja kuolla. Kiitti hei kun annoitte semmosia vinkkejä! Ehdottomasti olisi pitänyt heittää roskiin, kattilaa myöten kun kyllähän ne pakterit siihen tiukasti pesiytyy! URPOT!
[/quote]
koko keittiö täytyy desinfioida tuollaisen vahingon jälkeen!
Ne vatsavaivat vaan voi tulla, bakteerit lisääntyy arvaamattomasti kotioloissa. Maistamalla ei välttämättä huomaa mitään. Itse en ottaisi sitä riskiä, että olisin vesiripulilla koko sunnuntaipäivän, vaan siksi että saisin vetää napaani vanhaa sosekeittoa. Eikä vanhat konstit ole aina parhaita, entisaikaanhan jätettiin jouluna kinkut ja kalatkin pöydälle yön yli. Miettikääpäs, miksei enää niin tehdä? Olisikohan riittävän monelle tullut ruokamyrkytys.
Kesällä en söisi enää mutta kyllä näin viileässä säässä säilyy ihan hyvin.
Oletan, että se sosekeitto on ollut sisällä lämpimässä. Sään kanssa ei ole mitään tekemistä.
[quote author="Vierailija" time="30.03.2014 klo 10:29"]Taisi Ap maistaa keittoa ja kuolla. Kiitti hei kun annoitte semmosia vinkkejä! Ehdottomasti olisi pitänyt heittää roskiin, kattilaa myöten kun kyllähän ne pakterit siihen tiukasti pesiytyy! URPOT!
[/quote]
kiitos viesteistä! Heitin pois. Jos olisin kysynyt äidiltäni ni hän olisi kehoittanut syömään. Harmittaa heittää pois ruokaa. Onneksi tälläistä ei satu usein! Tuntui juuri maitotuotteiden takia siltä, että ehkä ei kannata syödä.
Ap
[quote author="Vierailija" time="30.03.2014 klo 10:29"]Taisi Ap maistaa keittoa ja kuolla. Kiitti hei kun annoitte semmosia vinkkejä! Ehdottomasti olisi pitänyt heittää roskiin, kattilaa myöten kun kyllähän ne pakterit siihen tiukasti pesiytyy! URPOT!
[/quote]
kiitos viesteistä! Heitin pois. Jos olisin kysynyt äidiltäni ni hän olisi kehoittanut syömään. Harmittaa heittää pois ruokaa. Onneksi tälläistä ei satu usein! Tuntui juuri maitotuotteiden takia siltä, että ehkä ei kannata syödä.
Ap
Olisin saattanut harkita pois heittämistä jos olisin tehnyt sen kermaan tai maitoon. Mutta tuskin tuorejuustoa ja sulatejuustoa on niin jäätäviä määriä edes käytetty että mitään vahinkoa saisi aikaan.
Tosin mulla ei ole erityisen herkkä vatsa. En edes muista milloin olisi ruoasta mennyt vatsa sekaisin, ehkä lapsena.
maitotuotteet ei säily lämpimässä, eli pois vaan.