Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

SYÖPÄRISKI POIS OIKEIN SYÖMÄLLÄ!

Vierailija
21.04.2014 |

Lähes puolet syövistä liittyy (väärään) ruokavalioon:

 

Syö ja söytä perheellesi näitä runsaasti (pääasiallisesti), niin syöpäriski pienenee huomattavasti:

 

3-4 krt/vko parsakaali

pureskele perusteellisesti ruusukaali, kaali, kukkakaali lehtikaali

muskattu valkosipuli runsaasti

inkivääri tuoreena, säilytä jääkaapissa

kurkuma, oliiviöljyyn imeytettynä

vihreä tee

karpalot, mustikat

villi, lohi, sardiini, makrilli

tomaattikastike

sitrushedelmät

40 g tumma ksuklaa (väh. 70 % kaakaomassa)

oliiviöljy

pellavansiemenet (mile. Itse jauhettuna, koska rouheen säilyvyys lyhyt)

omenat kuorineen luomu

 

(hieman punaviiniä silloin tällöin)

 

LÄHDE: syöpä ja ravintotutkija tohtori Richard Beliveau

 

http://www.richardbeliveau.org/en/cancer-prevention.html

 

http://olipakerranrintasyopa.blogspot.fi/2014/01/syopa-pois-syomalla.html

 

Kommentit (33)

Vierailija
1/33 |
22.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siirryin heti tähän ruokavalioon.

 

Thnaks.

Vierailija
2/33 |
22.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syöpäriski aivan varmasti pienenee, ja muutenkin kaikki mainitut ovat kenelle tahansa terveellisiä ja niitä kannattaa ehdottomasti lisätä ruokavalioon. Mutta turha tuudittautua siihen uskoon, ettei oikein syömällä voisi saada syöpää. Itsekin syön lähes pelkkää raakaravintoa ja terveyteni ja elämänlaatuni on parantunut sen ansiosta todella paljon. Silti en mitenkään usko olevani immuuni syövälle tai muille sairauksille, koska niihin vaikuttavat niin monet tekijät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/33 |
22.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.04.2014 klo 14:12"]Näinkö vähän ihmiset tietää syövästä!?  Ei se millään ruokavaliolla pysy poissa, vaikka hitusen riskiä pienentäisikin. Myöskään tupakoimattomuus ei estä muita kuin keuhkosyöpää tulemasta. Itselläni on ollut syöpä, johon elintavoilla ei ole pystynyt mitenkään vaikuttamaan. Ja joo, syöpä ja lonkkamurtuma eivät ole verrattavissa keskenään. Syöpä on etenevä sairaus, lonkkamurtuma ei. Syöpä on pitkälti sattuman kauppaa.

[/quote]Niin on. Itsekin tunnen huipputerveesti elävän urheilullisen ihmisen jolle tuli syöpä.

Vierailija
4/33 |
25.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.04.2014 klo 11:10"][quote author="Vierailija" time="21.04.2014 klo 10:49"]

Älä syö punaista lihaa, suolistosyöpien riski pienenee.

[/quote]

 

Miten määrittelet punaisen lihan?

 

Noissa tutkimuksissa punaista lihaa ovat myös hampparit ja jalostetut lihavalmisteet.
[/quote]
Oletko vähän tyhmä punainen liha ei tarkoita raakaa lihaa.

Vierailija
5/33 |
25.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.04.2014 klo 10:49"]

Älä syö punaista lihaa, suolistosyöpien riski pienenee.

[/quote]

 

Suositusten mukaan on tutkitusti terveyttä edistävää syödä 750 g käsittelemätöntä punaista lihaa viikossa. Se on jo ihan kiva määrä.

Vierailija
6/33 |
25.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on ollut varsin terveellinen kala-kasvispainotteinen ruokavalio koko ikäni, silti sain ekan syövän jo alle 35-vuotiaana. Samaa syöpää esiintynyt muilla lähisuvussa. Aika pieni osa syövistä on sellaisia joihin voi vaikuttaa elintavoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/33 |
25.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta moni tässä ketjussa suhtautuu asiaan vähän väärällä tavalla. Syöpäriskiä ei voi tietenkään poistaa, ja totta kai terveellisestikin eläneitä ihmisiä sairastuu syöpään - mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että jotkut ruoka-aineet lisäävät syöpäriskiä entisestään.

Moni riskitekijä on tietysti myös itsestämme riippumattomia. Ei kai sitä kukaan kielläkään?

Ei myöskään kannata liikaa stressata jokaisesta suupalasta. Harva se viikko tulee tutkimuksia, joiden mukaan ruoka-aine X on paha, ja seuraavalla viikolla sanotaankin, että ruoka-aine X on mitä terveellisin antioksidantti.

Mutta on ruoka-aineita, jotka on jo pitkän aikaa todettu hyväksi ja terveelliseksi. Näitä kannattaa suosia.

On ruoka-aineita, joita ei kukaan voi mitenkään väittää terveelliseksi. Kukaan ei hyödy mitään esim. sipsien ja sokeriherkkujen syömisestä, jotka on todettu myös syöpäriskeiksi (sipseissä on runsaasti akryyliamidia, sokerit taas ylläpitävät elimistössä tulehdusreaktioita). Näitä kannattaa siis välttää.

Noin yksinkertaista se on: pieniä valintoja, joita itse voi tehdä, jos haluaa. Sitä ei voi tietenkään ennustaa, sattuuko tulemaan syöpä siitä huolimatta.

(Siis JOS haluaa: kukin syököön mitä haluaa, ei ole minulta pois.)

P.S. Jokainen meistä tuntee jonkun, joka on elänyt mahdollisimman terveellisesti ja silti sairastunut syöpään. Jokainen meistä tietää myös jonkun 90-vuotiaan, joka on koko ikänsä vetänyt röökiä ja viinaa ja on silti terve kuin pukki. Mutta kannattaisi joskus miettiä myös niitä monia, joilla on ollut huono ruokavalio ja huonot elintavat, ja jotka ovat sairastuneet. Veikkaan, että meistä jokainen tuntee monia tällaisia. Minä ainakin tunnen, ihan omasta perheestäkin.

Vierailija
8/33 |
25.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="22.04.2014 klo 16:59"]

Syöpäriski aivan varmasti pienenee, ja muutenkin kaikki mainitut ovat kenelle tahansa terveellisiä ja niitä kannattaa ehdottomasti lisätä ruokavalioon. Mutta turha tuudittautua siihen uskoon, ettei oikein syömällä voisi saada syöpää. Itsekin syön lähes pelkkää raakaravintoa ja terveyteni ja elämänlaatuni on parantunut sen ansiosta todella paljon. Silti en mitenkään usko olevani immuuni syövälle tai muille sairauksille, koska niihin vaikuttavat niin monet tekijät.

[/quote]

No eihän sitä kukaan väitäkään, että näin ja näin tekemällä et sadan prosentin varmuudella saa syöpää ikinä.

Kysehän on riskin pienentämisestä.

Ihmiset syövät nykyään ihan kauheaa moskaa jota ei pitäisi tarjota sioillekaan. Ja sitten ihmetellään kun sairaudet vaivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/33 |
25.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.04.2014 klo 15:14"][quote author="Vierailija" time="21.04.2014 klo 15:08"]

[quote author="Vierailija" time="21.04.2014 klo 11:13"]

Hölöhölö.

Syöpä on geeneissä. Siihen ei auta vaikka eläisit elämäsi kuin pyhimys.

 

[/quote]

 

Nykyään tiedetään, että elintavat "sammuttaa" geenejä, eli elintavat vaikuttavat oikeasti todella paljon, eli vaikka sulla olisi geenimuunnos johonkin syöpään, tietyt elintavat voivat sammuttaa sen geenin uinumaan, sitten taas toiset elintavat voi aktivoida sen taas.

Tähän liittyy myös epigenetiikka, eli vanhempien, ja jopa isovanhempien elintavat voivat aktivoida geenejä, tai sammuttaa niitä.

Noihin elintapoihin liittyy tietysti stressi, ruokavalio, puhdas ilma (pienhiukkasten määrä), liikunta jne.

Tutkimuksissa liikunta vaikuttaa tosi paljon syöpien ilmaantumiseen.

Mutta ei mikään ole pomminvarmaa, ja koska esi-isienkin elintavat vaikuttavat meihin, niin silläkin tavalla ei kannata varmaan paljon stressasta koko asiasta, mutta koittaisin kyllä liikkua ja syödä edes kohtuuterveellisesti.

 

[/quote]

 

Äitini menehtyi rajusti levinneeseen ja todella kiduttavaan mahasyöpään puolessa vuodessa. Ei mitään tehtävissä enää toteamisvaiheessa.

Kuusikymppinen, normaalipainoinen, koko ikänsä urheillut ja syönyt terveellisesti, ikinä ei maistanutkaan tupakkaa, alkoholia kohtuudella. Ei käyttänyt mitään lääkkeitä, ei sairastanut edes flunssaa koskaan.

 

Mutta silti se tuli, syöpä.

 

 

Kaatoi yliterveen ihmisen puolessa vuodessa. Sukuperimänä syöpä erittäin vahva.

Minä en usko mihinkään huuhaajuttuihin enää. Geenit on ne jotka sairastumisesi sanelee.

 

Kyllä. Olen helvetin katkera.

 

(Terveisiä tutuille)
[/quote]

Noilla geeneillä vähentäisin viljat ruuasta. Itselläni on samanlainen tausta, viljojen lisäksi olen minimoinut sokerit ruokavaliosta .

Vierailija
10/33 |
21.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mihinkäs se riski poistuu jos se pienenee puolella?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/33 |
21.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tähän sä voit vaikuttaa ihan itse et geeneihisi.

Vierailija
12/33 |
21.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä tupakoi, melkein kaikkien syöpien riski pienenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/33 |
21.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohi kyllä ei ole hyvästä. Suomessa villi lohi on huonointa, kasvatettu norjalainen seuraavaksi hunoin

Vierailija
14/33 |
21.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä syö punaista lihaa, suolistosyöpien riski pienenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/33 |
21.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.04.2014 klo 10:49"]

Älä syö punaista lihaa, suolistosyöpien riski pienenee.

[/quote]

 

Miten määrittelet punaisen lihan?

 

Noissa tutkimuksissa punaista lihaa ovat myös hampparit ja jalostetut lihavalmisteet.

Vierailija
16/33 |
21.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä asu omakoti- tai rivitalossa radonpitoiusella aueella. Äläkä polta takassa puita.

Vierailija
17/33 |
21.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hölöhölö.

Syöpä on geeneissä. Siihen ei auta vaikka eläisit elämäsi kuin pyhimys.

 

Vierailija
18/33 |
21.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä ravinnolla varmasti voi paljon vaikuttaa. Yksi tärkeä juttu on vähentää sokerin syönti aivan minimiin. 

 

Itse ostin juuri pakuriteetä. Pakurilla pitäisi olla vaikutusta. 

Vierailija
19/33 |
21.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.04.2014 klo 11:19"]

Kyllä ravinnolla varmasti voi paljon vaikuttaa. Yksi tärkeä juttu on vähentää sokerin syönti aivan minimiin. 

 

Itse ostin juuri pakuriteetä. Pakurilla pitäisi olla vaikutusta. 

[/quote]

 

Sä voit kernaasti laittaa rahasi mihin huvittaa ja uskoa että juuri jotain tiettyä ainetta nauttimalla syöpää ei sinulle tule.

Totuus on kuitenkin se, että syöpä on geneettinen sairaus. "Helpoin" tapa saada tietää sairastutko syöpään on tutkia sukua. Miten paljon suvussasi on syövän kanssa kamppailevia ja siihen menehtyneitä. Sieltä se vastaus selviää, ei pakurikääpäpussista.

Vierailija
20/33 |
21.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Geenien osuus on vain n. 25 %.

 

Tohtori

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi neljä kolme