Oletko ikinä tehnyt dhalia voiko sen tehdä ilman
korianteria ja inkiväärijauholla.
Jos sinulla on jokin yksinkertainen ohje, se olisi tervetullut.
Kommentit (2)
[quote author="Vierailija" time="12.01.2014 klo 12:20"]
Miksi ei voisi, jos ei tykkää korianterista.
Itse käytän mieluummin jauhettua inkivääriä ei tule tikkuja ruokaan.
[/quote] Inkivaarijauho on ihan erimakuista kuin tuore. "Tikkuja" tulee vanhasta inkivaarista, ei tule jos raastaa sen tai pamauttaa littanaksi levean veitsen lappeella ja sitten siivuttaa ohuesti.
Mina teen dhalin niin etta keitan keltaiset linssit kypsiksi ja erillisella pannulla paahdan mausteet (curry ja garam masala) ja lisaan sipulin,valkosipulin, chilin, inkivaarin ja tomaatin, keittelen vahan aikaa ja kaadan linssien sekaan. Otan myos vahan linssisekoitusta ja "pesaisen" silla paistinpannun etta saan kaikki maut irti. Tassa vaiheessa lisaan runsaasti tuoretta korianteria joka kruunaa maun, ilman sita jaa puolitekoiseksi. Joskus myos puristan limemehua kirkastamaan makua.
t. Intiassa asuneen kotiresepti.
Miksi ei voisi, jos ei tykkää korianterista.
Itse käytän mieluummin jauhettua inkivääriä ei tule tikkuja ruokaan.