Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kauanko imellytät perunalaatikkoa?

Vierailija
18.12.2013 |

Imelletty perunalaatikko vuorossa ja siirsin kattilan lämpimään uuniin jossa mössö saa nyt imeltyä muutaman tunnin, ehkä 5h..

Josko näin tulisi onnistuneempi lopputulos, tätä ennen imellyttänyt peräti yön yli liedellä, mutta ei ole tullut toivomaani lopputulosta, liekö ollut liian kylmässä tiedä.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
18.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koko yön, 10-13h. Sähköuunissa. Tässä hirmu hyvä resepti, jossa selitetään tuo imellyttäminen

 

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/41984/Imelletty%20hämäläinen%20perinteinen%20perunalaatikko%20eli%20-tuuvinki/

Vierailija
2/2 |
01.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Imeltymisaika riippuu soseen lämpötilasta.

65 asteinen sose imeltyy 2-3 tunnissa

60 asteinen sose imeltyy 8-15 tunnissa 

55 asteinen sose imeltyy30-50 tunnissa. Sose ehtii usein pilaantua.

50 asteinen sose imeltyy 50-150 tunnissa. Sose ehtii usein pilaantua.

Tönkkösose jää usein imeltymättä. Vesi on tärkeä imeltymisen nopeuttaja. Soseeseen ei saa lisätä mitään muuta kuin kuumaa vettä. 

Suola ja rasva hidastaa tai estää ikokonaan imeltymisen. 

Sose tulee jäähdyttää ennen jauhojen lisäämistä 71-76 asteiseksi. Kuumemmassa jauhot menettää imeltymistehon. Tämä on erittäin tärkeää, mutta jostain syystä jätetään ohjeissa mainitsematta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yhdeksän kolme