Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Parhaimmat joulutortut? Kerro vinkkisi!

Vierailija
06.11.2013 |

Vuosien aikana on tullut testailtua eri metodeilla valmistettuja taikinoita ja myös kaupan valmistaikinoita (voi-, lehti ja perinteinen torttutaikina).

Sama juttu hillojenkin kanssa.

 

Paras joulutorttu valmistuu oman kokemukseni mukaan voitaikinasta ja luumuhillosta, kananmunalla voideltuna.

 

Mitkä on teidän vinkkinne, miten syntyy paras (koostumus ja maku) joulutorttu?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
06.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Henkilökohtaisesti inhoan tähtitorttuja ja muita lehteviä ja roskaavia torttuja. Teen enemmän sellaisen murotaikinamaisen voitaikinan ja puolikuita että täytettä tulee joka suupalalle:) Taikinassa vain voita, kermavaahtoa, jauhoja ja leivinjauhetta... Samantyylinen kuin rahkavoitaikina mutta ei niin hapan.

Vierailija
2/13 |
06.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.11.2013 klo 13:49"]

Vuonna 1986, tuona armottoman kylmänä vuotena, väänsin ulkohyyskässä huitsin Nevadassa joulutortun, joka sihisi ja jähmettyi nopeasti muotoon mainioon.

[/quote]

 

Ei 1986 ollut kylä vuosi, vaan 1987 alkuvuosi. Hrrr.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
06.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.11.2013 klo 15:32"]

[quote author="Vierailija" time="06.11.2013 klo 13:49"]

Vuonna 1986, tuona armottoman kylmänä vuotena, väänsin ulkohyyskässä huitsin Nevadassa joulutortun, joka sihisi ja jähmettyi nopeasti muotoon mainioon.

[/quote]

 

Ei 1986 ollut kylä vuosi, vaan 1987 alkuvuosi. Hrrr.

 

[/quote]

 

*kylmä*

 

Vierailija
4/13 |
06.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sunnuntain pakastetaikinaa (torttutaikina vai mikä lie, se missä on joulutorttujen kuvia pakkauksessa) ja aprikoosihilloa, mä kun en tykkää luumuhillosta :) Ei voitelua tai tomusokeria, syödään tuoreena kun on vielä lämmin.

Vierailija
5/13 |
06.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei luumuhilloa meillä.

Lasten lemppari on omena-kaneli, aprikoosi  mansikka tai vadelma käy myös.

Vierailija
6/13 |
06.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

 Hyvää ja vaihtelevaa tuli,kun laitoin blåbandin vanhanajan vaniljakastiketta paksumpana (1pss,2dl maitoa) ensin alle ja sen päälle luumuhilloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
06.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heh, ostin kosteuspaistouunin ja lehtitaikinaleivonnaisista (käytän voitaikinaa) tulee sen avulla paljon parempia kuin normiuunilla. Kun paiston alkuun laittaa 8 minuutin höyrytysjakson, kohoaa leivonnainen paljon kuohkeammaksi kuin muuten. Ja väri pysyy tasaisena ja hyvänä ilman voitelemista.

 

Käytän paistoon uunin croissanteille tarkoitettua automaattiohjelmaa pisimmällä paistoajalla ja ilmeisestikin höyryn ja kiertoilman yhdistelmä on se juttu, koska vihdoinkin torttuni muistuttavat leipomoiden tuotoksia.

Vierailija
8/13 |
06.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sunnuntai torttutaikinasta, voidellaan, ensin alle sitruunarahkaa ja päälle luumuhilloa. Hyvää sekä tuoreeltaan että jääkaappikylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
06.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joulutorttu on minusta niitä harvoja leivonnaisia, jotka on parempia ostettuna (esim. Fasun kahvilasta) kuin itsetehtynä. Itse tehty tai kaupan voitaikina ei ole koskaan niin lehtevää kuin leipomoiden ja konditorioiden taikinat.

Vierailija
10/13 |
06.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen edesmenneen mummoni ohjeella taikinan ja täytteeksi aprikoosihilloa tai luumuhilloa, vähän vaihtelua siis välillä. Ja ehdottomasti parasta tuoreena. Ja musta torttu ei saa olla sellainen kuiva vaan enemmän voitaikinamainen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
06.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se raakapakaste, jossa hillokin jo mukana, lykätään vaan uuniin. Ihan paras ;)

Ei voitelua, tomusokeria päälle.

Vierailija
12/13 |
06.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, tuoreena ehdottomasti syötävä. Tai max. tunti-2 tuntia paistamisen jälkeen, just sen verran että ehtii hillokin jäähtyä. Seuraavana päivänä ovat jo liian jähmeitä.

 

Paras syntyy rahkavoitaikinasta. Hillona joko aprikoosi tai perinteinen luumu, muotoiltuna enkeliksi tai perinteiseksi tähdeksi.

 

Fazerin valmistortut ovat näistä valmiinaostetuista suosikkejani, se riittävä tomusokerointi säilyttää tortun "kosteuden", eivät kuivahda liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
06.11.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vuonna 1986, tuona armottoman kylmänä vuotena, väänsin ulkohyyskässä huitsin Nevadassa joulutortun, joka sihisi ja jähmettyi nopeasti muotoon mainioon.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi kaksi