Ideoita illalliselle ystavien kesken
Olen jarjestamassa pienimuotoista illallista ystavien kesken ja haluaisin saada uusia ideoita tarjottaviin. Kokkaustaitoni ovat ihan hyvat, joten vaikeammatkin jutut onnistuvat. Joku pieni alkupala, mutta varsinkin se paaruoka on ihan hakusessa.
Kommentit (21)
Ihan mielellaan laitan ruokaa ja jarkkaan tallasia illallisia. :) Ei oo mikaan big deal, en pahota mieltani.
Ihan mielellaan laitan ruokaa ja jarkkaan tallasia illallisia. :) Ei oo mikaan big deal, en pahota mieltani.
Tee italialainen illallinen. Alkuun bruschettaa, primo piattona joku kiva pasta, pääruuaksi naudan ulkofileetä ja vaikka polentaa, jälkkäriksi tiramisu.
Muutama perhepizza ja pari koria kaljaa.
Tunnetko jo indonesialais-hollantilaisen Rijsttaffelin? Minuun se teki upean vaikutuksen heti ensi yrittämällä. Tätä "riisipöytää" voi muunnella rajattomasti, mutta maukasta se on aina. Netistä löytyy ohjeita.
[quote author="Vierailija" time="22.10.2013 klo 11:03"]
Muutama perhepizza ja pari koria kaljaa.
[/quote]
Tämän voittaa persoonallisuudessa vain uunilohi ja Blue Nun.
Illallisella on luultavasti mukana myos italialainen, joten italialaisen ruuan laittaminen ei ehka ole parhain idea... Han tekee sen niin monta kertaa paremmin. Tuo rijstaffel oli ihan uus tuttavuus, mutta vaikutti tosi kivalta! Pitaa tutkia vahan tarkemmin. Kiitos vinkista! Muitakin ideoita toki otetaan viela vastaan. :) ap
Pääruokaa en osaa ehdottaa mutta jälkkäriks tee espressomartini ja sivuun vaikku suklaamousse tai suklaakakku tai kotitekoinen jäätelöpallo.
Mä tekisin alkupalaksi puolitetut avokadot ja siihen kivenkoloon laittaisin kasat katkarapusalaattia. Pääruoaksi kanttarelli-kuharullat ja jotain hyvää kasvislisuketta. Jälkkäriksi vaikka jokin karpalo-jogurttijäädyke jonka voi tehdä etukäteen pakastimeen
"olen järjestämässä pienimuotoista illallista ystävien kesken mutta itseasiassa olisi kiva jos te hoitaisitte suunnittelupuolen. En ole varsinaisesti vielä kutsunut ketään, mut olisi kiva brassailla keittotaidoillani, joita ei siis varsinaisesti ole niitäkään koska en osaa itse päättää mitä tarjoaisin kavereilleni. Joten menkää helppoon ja tehkää mun puolestani menu jonka sit toteutan ja kerron kaikille että oma oli ideani."
[quote author="Vierailija" time="22.10.2013 klo 11:30"]
"olen järjestämässä pienimuotoista illallista ystävien kesken mutta itseasiassa olisi kiva jos te hoitaisitte suunnittelupuolen. En ole varsinaisesti vielä kutsunut ketään, mut olisi kiva brassailla keittotaidoillani, joita ei siis varsinaisesti ole niitäkään koska en osaa itse päättää mitä tarjoaisin kavereilleni. Joten menkää helppoon ja tehkää mun puolestani menu jonka sit toteutan ja kerron kaikille että oma oli ideani."
[/quote]
On mulla toki omiakin ideoita, mutta kai sita saa hakea lisaa inspista taalta av:lta? Ystavat on kylla kutsuttuna, mutta kaikki ei ole viela vastanneet jos paasevat osallistumaan. Jos jotain noin paljon kismittaa, etta haen ideoita taalta, niin voin toki kertoa ystavilleni, etta sain idean taalta. :D
Miksi et sitten kommentoi ehdotuksia?
Tottakai sopii tehdä italialaista. Arvaa onko kurjaa jäädä kokkina poissuljettuna illallisilta koska jokkut kuvittelee että olen parempi laittamaan ruokaa? Karjalaiset varmaan nolostelee jos tekee kamalaa paistia tai piirakkaa ei ole ikinä itse tehneet?
Kyllä minä tiedän mikä on ihmisien reaktio kun kuulee ammattini ja se on osottautunut joskus murheenkryyniksi. Ehkä siihen on ratkasu että itse myös pitäisin kutsuja; niin ihmiset käsittäisivät omat taitonsa.
Jos nyt vaan teet illan aiheesta josta pidät? Ehkä se italialainenkin ihminen tykkäisi vaan hyvää! ;)
Aperitivoiksi (alkupaloiksi) voisi tehdä jotain pientä suupalaa, siinä kuluu kivasti aikaa ja voi rupatella rauhassa kuulumisia alkujuoman kanssa. Meillä aina jotain bruchettoja (se perus tomaatti-sipuli-basilika, pateita, tahnoja yms yms), salamisiivuja, oliiveja, juustokeksejä, vitello tonnatoa yms. Tähän menee vähintään tunti, lapsetkin rakastaa näitä.
Pääruokana voisi olla vaikka sitä kuuluisaa avodadopastaa (mikä on oikeasti hyvää), Melanzane alla Parmigianaa lihan kanssa tai sellaisenaan, syyspaistia ja uunijuureksia, ankkaa ja appelsiinikastiketta ja ankanrasvassa paistettuja perunoita tai jotain ihanaa kalaa. Syksyllä myös pataruuat toimii ja on käteviä tehdä etukäteen. Viimeksi tein viikonloppuna karitsa-päärynä taginea ja couscousia.
Jälkkäri voisi sitten olla hedelmäinen tai marjainen; vaikka grillattu hedelmäsalaatti Gino's (valkosuklaata seassa) tai karpalo/puolukka - marenkijäädyke ja kinuskikastike tai mini-dajm-brownies ja expresso.
Kyllahan ma noita paria ekaa kommentoinkin. :)
Ehka pitais teha karjalanpaistia, se on kyl yks omista lemppareista.
ap
[quote author="Vierailija" time="22.10.2013 klo 11:04"]
Tunnetko jo indonesialais-hollantilaisen Rijsttaffelin? Minuun se teki upean vaikutuksen heti ensi yrittämällä. Tätä "riisipöytää" voi muunnella rajattomasti, mutta maukasta se on aina. Netistä löytyy ohjeita.
[/quote]
Rijstafel on upea tapa ruokailla. Amsterdamissa on ihan mielettömiä ravintoloita jotka on erikoistuneet vain tähän
http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/awesome-spinach-and-ricotta-cannelloni
Tämä on aivan taivaallisen hyvä resepti. Sopii myös kasvisyöjälle, jos sellainen on seurueessa.
No niin,
nyt hieman tuumailtuani ajattelin et paaruoka ois joko jotain uunikanaa ja -kasviksia tyyppinen juttu. Jalkkariks joku puolukkajaadyke vaikutti kivalta, mutta tuota alkuruokaa en osaa oikein paattaa. Bruschetta on tietenkin aina vaihtoehto, mutta jotenkin se tuntuu vahan tylsalta... ap
Toast Skagen sopisi ja on hyvää!
Itse tekisin kylläkin saaristolaisleivälle (salaattipeti).
Sienikeitto on helppo ja hyvä.
Ihan mielellaan laitan ruokaa ja jarkkaan tallasia illallisia. :) Ei oo mikaan big deal, en pahota mieltani.